Aslında tüm canlıların yaşamsal organlarının çalışma prensibi hareket üzerine tasarlanmış gibidir. Doğal vahşi ortamda İnsan toplayıcı ve avcı sınıfına ait bir varlıktır. Bedensel yapısı bu doğrultuda evrilmiş ve gelişmiştir. Yakın zamana kadar insanlar, hareket gerektiren iş koşullarına sahipti. Ancak günümüzde bu hareketlilik azaldığı için, sporu ve egzersizi hareketsizlikten kaynaklanabilecek sağlık sorunlarını önlemek amacıyla yapıyoruz.
Eğer bedeni yeterince çalıştırmaz yormaz isek, beynin ve bedenin dinlenmesi için çalışıp harcayacağı iş yükü ve enerjiyi de ortadan kaldırmış oluruz. Bu durumda, zihnimiz farklı düşüncelerle bizler ile meşgul olur ve bu da hem fiziksel hem de zihinsel dengenin bozulmasına yol açabilir.
Spor yaparken içimdeki 'canavar' kesinlikle ortaya çıkıyor! Antrenman esnasında tüm enerjimi ve odağımı spor yapmaya veriyorum. Her bir tekrar, her bir kilometre beni daha güçlü ve motive hissettiriyor. Özellikle zorlayıcı setlerde ve yüksek tempolu antrenmanlarda, sınırlarımı zorlamak ve kendimi daha da ileriye taşımak için büyük bir hırs duyuyorum.
Antrenmanlar sırasında ortaya çıkan bu 'canavar', sadece fiziksel değil aynı zamanda zihinsel olarak da beni güçlendiriyor. Hedeflerime ulaşmak için gösterdiğim azim ve kararlılık, spor yapmanın bana kattığı en büyük değerlerden biri.
Sporun benim için bir tutku haline gelmesinin arkasındaki en büyük etkenlerden biri de bu. İçimdeki 'canavar'ı serbest bırakmak ve her antrenmanda sınırlarımı zorlamak, spor yapmayı heyecan verici ve keyifli kılıyor.💪🔥💪🔥💪🔥💪🔥
Yok hayır spor yapamıyorum ya çok yoruluyorum çabucak. En fazla yaptığım halı sahada futbol oynamaktı en son rahatsızlandığımdan beri onu da yapamıyorum. Ama istiyorum şunu al mekik barfiks bunları istiyorum. Şantiyede kaldığımız için pek de yapamıyoruz.
Ahahaha tam da bu görsel gibi hissediyorum gerçekten! 🏐✨ Smaç vururken içimdeki enerji sınır tanımıyor; hele rakiplere kolay lokma olmadığımızı göstermek ayrı bir keyif. Spor yaparken bu patlayıcı enerji bazen öyle bir yükseliyor ki oyun içinde sınırlarımı aşıyorum resmen. Ama sporun güzelliği bu değil mi? Hem bedenini hem zihnini özgür bırakıyorsun. Sen de o canavarı çekinmeden serbest bırak, bu enerji seni hem daha güçlü hem de daha mutlu yapar. 👊🏼🔥
Yoganın o kadar çok türü var ki, her biri kendi tadında ve tarzında. 🧘♀️ Hatha, Vinyasa, Ashtanga, Kundalini, Bikram Yoga birkaçı… Ama bence sen bir dene, ruhuna en uygun olanını bul. 🌸✨