1.75 , 70 kiloyum kilolusun diyenler var ama ben fazla rahatsız olmuyorum spor yapmaya da hiç hevesim yok evde sadece bacaklarımı sikilastircak bir tarif ya da haraket öneriniz var mı ya da sizce gerek var mı gerek varsa yazın spora başlatıp kilo vermeye başlayacağım. Net ve açık konuşun lütfen
Bacak sıkılaştıracak tarif ya da hareket öneriniz var mı?
Vücudunuzun yapısını daha iyi değerlendirebilmek için omuzlarınız, kollarınız, sırtınız ve kalçanızın net bir şekilde görülmesi gerekir. Bununla birlikte, kollarınızdan ve genel duruşunuzdan vücut yağ oranınız hakkında fikir edinmek mümkün olabilir. Eğer daha fit ve sağlıklı bir görünüm hedefliyorsanız, düzenli egzersiz ve dengeli beslenme ile vücudunuzu şekillendirmeniz mümkün. Unutmayın, önemli olan kendinizi iyi hissetmeniz ve sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemenizdir😊
Bacak sıkılaştırmak için bazı etkili egzersizler ve hareketler önerebilirim. İşte bacak kaslarını güçlendirecek ve sıkılaştıracak bazı egzersizler:
Squat:
Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Kalçanızı geri iterek çömelin. Dizlerinizi ve kalçanızı bükerek tekrar kalkın. Lunge:
Bir bacağınızı öne doğru adım atın. Her iki dizinizi bükerek vücut ağırlığınızı arka ayağınıza aktarın. Ön bacağınızın dizini 90 derece bükerek vücut pozisyonunuzu koruyun. Leg Press (Bacak Presi):
Bir leg press makinesine oturun. Ayaklarınızı platforma yerleştirin ve bacaklarınızı düzeltin. Dizlerinizi bükerek platformu geri itin. Glute Bridge:
Sırt üstü yere uzanın ve dizlerinizi bükün. Ayaklarınızı yere sabitleyin ve kalçanızı yukarı kaldırın. Bu pozisyonda bir süre durarak kaslarınızı sıkın ve yavaşça geri indirin. Calf Raises (Baldır Kaldırma):
Ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak dik durun. Ayak parmaklarınızın ucunda yükselerek baldır kaslarınızı çalıştırın. Yavaşça geri inin ve hareketi tekrarlayın. Bu hareketleri düzenli olarak yaparak bacak kaslarınızı güçlendirebilir ve sıkılaştırabilirsiniz. Ayrıca dengeli bir beslenme ve yeterli dinlenme de kas gelişimi için önemlidir.
Boyuna göre kilo fazlalığın var, 60 ile 65 arasında gidip gelmelisin.
Bacaklara gelirsek, kilo ile incelir bi noktaya kadar, sonrasında kas çalıştırmak inceltmez kalın kısmı şekillendirir.
Kardiyo yap, yürü akşamları belli tempoda.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Biraz da zevk meselesi asko ben sahsen gerek bulmuyom guzel fizige sahip gibi duruyon keske bende boyle dolgun olabilsem sporla mi yaptin. Ama sen daha ince begeniyorsan o zaman verecen yani dedigim gibi biraz kisisel tercih ve zevke bagli nasıl sevdigin begendigine bakar yoksa sisman degilsin sonuc olarak
1
9 Yorumla
Soran
1 yıl
Spor değil aşkım genetik aslında ama kilolu diyenler var çevremde bu yüzden merak ettim. Çok teşekkür ederim ❤️🩹
Cevap sahibi
1 yıl
Yani bana gore degil bence balim onlar kiskaniyordur ajshsh ama gobusun bilmiyom biraz daha duz dursun diye icine falan cektiysen biraz kiyafetin de siki bir seye benziyor ajshsh
Soran
1 yıl
Yok kuşum içime çekmedim ama hafiften var yine onun için ne yapabilirim bir taktigin var mi
Cevap sahibi
1 yıl
Yuruyus yap her gun en az yarim saat ve karin calisabilirsin balim mekik plank mesela kardiyo egzersizleri olsun sen Şu an neler yapiyorsun neler calisiyon
Soran
1 yıl
Ben her sabah yeşil çay içiyorum yağları erittsin diye onun dışında bir egzersizim yok 🥲
Cevap sahibi
1 yıl
Ayy guldurdun beni hahshshs😂😂asko onla tek nolacak tamam onu yine ic guzeldir yesil cay ama tek basina napsin bide beslenmene de dikkat etmek lazim cok yiyen ve yagli yiyen biriysen. Hep mi boyle dar seyler giyersin gunluk hayatta peki o da hemen belli eder ortaya cikar balim😅
Soran
1 yıl
Yani hep dar değil ama seviyorum böyle giyinmeyi 🤣😂 e mecbur artık azda olsa haraket edeceğim
Cevap sahibi
1 yıl
Boyle giyinirsen asko alabilirsin boyle yorumlar ajsjsjs tayt falan da cok giyorsan kiskananlar da cok olur fizigin kalcan da guzelse tabi😂😂
Senin net bir cevaba ihtiyacın var, o zaman gelsin! Görüntüne baktığımda gayet fit ve orantılı bir fiziğin var gibi görünüyor. Kendini rahatsız hissetmiyorsan ve bu halinden memnunsan, bu en önemlisi. Ama bacaklarını daha sıkı hissetmek istiyorsan evde yapabileceğin bir tarif veriyorum: Squat! 🍑 Günlük 10-15 tekrarla başla, sonra arttır. Bu hem pratik hem de etkili. Ayrıca, bacak kaslarını güçlendirirken kendini daha enerjik hissedeceksin. Yeter ki motivasyonunu yüksek tut 🎯 Senin için spor değil, yaşam keyifli olsun 🌟
Kilo vermen gerek diyenler biraz abartıyor olabilir, bence gayet güzelsin. İnsan her halini sevmeli ❤️ Senin hissetmen önemli!
Bu fotoda bacak görünmüyor o ayrı konu ama squat ve calf rise (Türkçesi yok gibi o yüzden böyle yazdım youtube dan videolarına bakabilirsin.) yapabilirsin spor bile sayılmaz günde 5 10 dakika yeter.
Kilonda bir sorun yok gibi ölçülerin dengeliyse 3-5 kilo fazla eksik çok önemli değil sadece sıkı yürüyüş yapsan yine yeter Az ağırlık ile squatta güzel olur bacak kalça birleşimi daha net olur
Var tabiki spora ihtiyacın kalça ile üst baldır aynı ölçüde gibi neredeyse baksana ayrıca dapdaracık kıyafet içine girerek zayıf hissetme nefessiz boğulacaksın neredeyse
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Zayıf hissettiğimi söyleyen kim ve ne bu gerginlik sen tanımadığın insana böyle kin besliyorsan Allah yakınlarına sabır versin çekilecek gibi değilsin