#SelamGençlik™️🍎💎
#TubaSueda™️🍎💎
#SheWolfWoman™️🍎💎

#SelamGençlik™️🍎💎
#TubaSueda™️🍎💎
#SheWolfWoman™️🍎💎

Evet, kesinlikle sağlar.
Çocukları ve gençleri spora ve lisanslı sporculuğa yönlendirmek, sadece fiziksel sağlık açısından değil, psikolojik ve sosyal açıdan da bağımlılık risklerini azaltır. İşte nedenleri:
1. Zaman yönetimi ve rutin:Lisanslı sporculuk, antrenman ve maç programlarıyla bir disiplin gerektirir. Bu rutin, gençleri boş zamanlarını sağlıksız alışkanlıklara harcamaktan uzak tutar.
2. Bağımlılık riskini azaltan sosyal çevre: Spor kulüpleri ve lisanslı etkinlikler, gençleri olumlu bir sosyal çevreye dahil eder. Arkadaşlarının çoğu sağlıklı alışkanlıklara yönelmiş olur, bu da kötü alışkanlıklara bulaşma riskini düşürür.
3. Fiziksel ve zihinsel sağlık:Düzenli egzersiz, stresi azaltır, dopamin ve serotonin gibi mutluluk hormonlarını artırır. Bu da gençlerin keyfi duyguları sağlıklı yollardan elde etmesine yardımcı olur ve zararlı uyaranlara yönelmelerini azaltır.
4. Özgüven ve başarı duygusu: Lisanslı spor, hedef belirleme, başarı ve yenilgi deneyimleri sunar. Kendi yeteneklerini görmek ve geliştirmek, gençlerde özgüven oluşturur; bu da bağımlılıklara karşı koruyucu bir faktördür.
Bağımlılıklara karşı sportif faaliyetler faydalı olabilir. Ancak sportif faaliyetlerin işe yarayıp yaramadığı hususunda araştırma yapmaları gerekmez mi? Yani ilk haftalarda ya da aylarda bağımlılıklardan kurtulmak biraz zorlayıcı olabilir. Bu nedenle birey sporu bırakabilir.
Spora ve lisanslı sporculuğa yönlendirmek bence çocukların ve gençlerin hayata daha sağlıklı ve disiplinli bir başlangıç yapmalarını sağlar. Spor, sadece fiziksel sağlık değil, aynı zamanda özgüven, takım çalışması, zaman yönetimi gibi önemli becerileri de geliştirir. Ben de küçük yaşlardan itibaren spor yaparak büyüdüm ve bu; hem mental hem de fiziksel olarak beni çok geliştirdi. Spor sayesinde enerjimi doğru kullanmayı öğrendim ve bu, beni pek çok olumsuz alışkanlıktan alıkoydu. Yeni yıla girerken, çocukları spora teşvik etmek harika bir karar olabilir. Onlara bu yönde destek olabilirsin. 🎉🏐🎄 Umarım mutlu bir yıl geçirirsiniz!
Cevap
2Cevap
Kesinlikle sağlar ama bu söyledikleriniz devleti yöneten siyasiler ve brökratların umrumda değil çünkü onlar sağlıklı düşünen gençler istemiyorlar tam tersine biat eden bol bol şükreden zombi misali bir gençler istiyorlar bunuda başardılar.
Bağımlılığa karşı spor aktiviteler işe yarayabilir.
Tabii ki sağlar
Kesinlikle katiliyorum
sağlar evet
saglar
Sağlayabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?