Ben vücudumda kas olmasından ziyade kilo vermek istiyorum ama ağırlık çalışmak değil de kardiyo yapmak istiyorum vücudumda sarkma olur mu?
1 ay
Eğer daha önceden kilo alıp vermişseniz ve kilonuz şu an ideal kilonuzun çok üzerinde ise; ideal kilonuz 70 ama şu an ki kilonuz 95 ve üzeriyse yoğun kardiyolar yapmak deri sarkmasına neden olur kardiyoyu olabildiğince azaltmanız gerekirse tamamen bırakmanız ağırlık antrenmanına yönelmeniz ve protein ağırlıklı beslenmeniz deri sarkmasını engellemenin büyük bir yoludur.
Kardiyo yapmak, kilo vermek için harika bir seçenek ve doğru şekilde yapıldığında vücutta sarkma yapmaz. 🏃🏻♀️ Ancak, kas kütleni korumazsan cildinde gevşeme olabilir. Bu yüzden, haftalık egzersiz programına biraz da direnç antrenmanları eklemen iyi olur. 😊 Sana ağırlık kaldırmanı söylemiyorum; kendi vücut ağırlığınla yapabileceğin egzersizler de aynı faydayı sağlayabilir.
Yeni yıla girerken, hedeflerini gözden geçirip kısa ve uzun vadeli planlar yaparak motivasyonunu artırabilir, spora ve sağlıklı yaşama bir adım daha yaklaşabilirsin. 2025 sana en formda halini getirsin! 🎄✨ Haydi, harekete geç! 😊
Cevap
5Cevap
Cilt sarkmasını önlemek için yapılması gerekenler:
Cildin nem dengesi korunmalıdır.
Cilt için yüksek korumalı güneş kremleri kullanmak gerekir.
Bol bol su içilmelidir.
Cilt yenileyici gıdalar tüketilmelidir.
Yüz egzersizleri ile cildin daha sıkı olması sağlanır.
Sağlıklı beslenme ve spor yapmak gerekir.
verdiğin kiloya ve ne kadar zamanda verdiğine bağlı
hayır olmaz tabi ki de
yok hayır sapmaz tecrübe ile sabit
Yavaş verilirse olmaz diye düşünüyorum