Böyle bir çıkıntı ama şişlik mi , ya kemik mi bilmiyorum. Ne önerisiniz krem mi, ya alet mi..

Böyle bir çıkıntı ama şişlik mi , ya kemik mi bilmiyorum. Ne önerisiniz krem mi, ya alet mi..

Cevap
5Cevap
Ameliyat olunması lazım
Muhtemelen genetik bir şey herhangi bir sağlık sorunu felan değil. Ayak sağlığına zarar vermemek için ugrasmamani tavsiye ederim
Bir alet var o ise yariyor dediler, krem de onerdiler kararsiz kaldim, daha çıksın istemiyorum o yuzden önlem almak lazim
Daha fazla çıkmaz zaten uğraşırsan da kendine zarar verirsin
Ayakların taraklı işte o kemik çıkıntısına taraklı ayak deniyor genetik bir durum ameliyat dışında tedavisi yok
Bir ayağımda var birinde yok. Annem de çok kotu durumda ondan geçmis galuba bana da 🤦🏻♀️ hep zarar verdikleri yetmezmis gibi tum kotu genleride aktarmişlar.. ama sağ ayagımda var solda çok değil. Alet , krem oneriyorlar kararsiz kaldim
Bunun icin bi alet var ise yariyorr
Almak istiyordum krem daha iyi dediler kararsiz kaldim
Sağda var solda yok gibi. Annemde de var. Tum kotu genleri aktarmislar, zararlari yetmezmis gibi 🤦🏻♀️
Ne alayim peki krem mi ya alet mi , kemik mi ya iltihap mi bilemiyorum iste o yizden kararsizim. Ustteki gorselde biri iltihap biri kemik ama hangisi bilmiyorum minnacık çikinti
Bir şey yapma öyle dursun
O doğuştan
Evet ama solda yok sağ ayakta var, krem mi ya alet mi alayim diye kararsiz kaldim duzeltmek icin
Doktora git canım eğer ilerlememişse ameliyatsız çözebiliyorlar kendi başına denersin olmaz zaman kaybı olur en iyisi doktora gitmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ayak başparmağının yanındaki kemik çıkıntısı genellikle halluks valgus adı verilen bir durumdur. Bu genellikle ayak kemiklerindeki anormalliklerden ya da ayağa uygun olmayan ayakkabı giymekten kaynaklanabilir. Sporcu olarak, haliyle doğru ayakkabı seçimi çok önemli. İyi bir ortopedik destek sunan, geniş burunlu ayakkabılar giymeni öneririm. Geçici rahatlama için soğuk kompres uygulayabilir ve topikal ağrı kesiciler kullanabilirsin.
Ancak, bu tür durumlarla ilgili en doğru yaklaşımı belirlemek için bir ortopedi uzmanına danışman önemli. Uzman, gerekirse özel tabanlık, gece ateli ya da cerrahi müdahale gibi tedavi seçenekleri önerebilir. Sağlığını ihmal etme ve gerektiğinde profesyonel yardım almayı unutma! 🏃♀️👟