Bu soruya çok kolaylıkla "kaba güç" olarak yanıt verebilirdim ancak vakit bolluğundan inceliğim bazı istatistikler çok ilginç geldi.
Halter sporunda hem kadınlarda ve hem de erkeklerde olan 2 siklet var: 55 kg ve 81 kg...
55 kg sikletinde 2023 yılının en iyi derecesini yapan kadın halterci erkeklerde 28. sırayı alanla aynı dereceyi yapmış; 81 kiloda en iyi kadın halterci ise erkekler sıralamasına dahil olsa 78. en iyi dereceyi elde edebilecekmiş... yani her halükarda ilk 100'e bir veya daha fazla kadın sporcu dahil olabiliyor sıralama olarak...
Ancak atletizm 100 metre koşu için de benzer bir araştırma yapınca karşıma çok daha büyük bir fark çıktı; 2023 yılında en iyi kadınlar derecesi 100 metre karışlarında erkeklerin ilk 100 değil ilk 1000 içine bile giremiyor anca 1500. lükte kalabiliyor
Bu arada biraz daha kışkırtıcı bir başlık haline gelmesi söz konusu olabilir ama satrançta ilk 100 içinde kadın sporcu yok; halterde ilk 100 sıralaması ortak olsa ilk 100'deki bazı erkekleri geride bırakacak kadın halterciler var ama ilk 100'deki erkek satranççılardan daha iyi kadın yok
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer