Spor olabilir
Iş hayatınız zaten vücudu faal tutuyor olabilir
Iş hayatınız zaten vücudu faal tutuyor olabilir
Vücudu aktif tutmak, hem tıbbi hem de sportif açıdan önemli bir konudur. İşte bu amaçla yapılacak aktiviteler:
**Tıbbi Açıdan:**
1. **Düzenli Kontroller:** Sağlık durumunu göz önünde bulundurmak için düzenli doktor kontrolü yapılmalıdır. Bu, herhangi bir sağlık sorunu erken aşamada tespit etmeye yardımcı olabilir.
2. **Sağlıklı Beslenme:** Dengeli ve besleyici bir diyet, vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar. Bu, genel sağlığı iyileştirir ve fiziksel aktiviteler için gerekli dayanıklılığı artırır.
3. **Adequate Su Tüketimi:** Vücudu nemli tutmak ve tüm organ sistemlerinin düzgün çalışmasını sağlamak için yeterli su içmek önemlidir.
4. **Stres Yönetimi:** Stres, vücutta bir dizi olumsuz etkiye neden olabilir. Yoga, meditasyon veya rahatlatıcı aktiviteler gibi stres yönetimi teknikleri kullanarak bu etkiler azaltılabilir.
**Sportif Açıdan:**
1. **Aerobik Egzersizler:** Yürüyüş, koşu, yüzme gibi aerobik egzersizler kalp-damar sağlığını destekler, enerji seviyelerini yükseltir ve genel dayanıklılığı artırır.
2. **Kuvvet Antrenmanları:** Ağırlık kaldırma, direnç bantlarıyla çalışma gibi kuvvet antrenmanları kas kütlesini artırır, kemik sağlığını iyileştirir ve metabolizmayı hızlandırabilir.
3. **Esneklik ve Denge Egzersizleri:** Yoga, pilates gibi esneklik ve denge egzersizleri, vücut esnekliğini artırır, kaslarda dengeli bir gelişim sağlar ve sakatlanma riskini azaltır.
4. **Spor Branşları:** Basketbol, tenis, futbol gibi takım sporları veya golf, yürüyüş gibi bireysel sporlar, hem fiziksel aktiviteyi artırır hem de sosyal etkileşimi teşvik eder.
Unutulmamalıdır ki, her bireyin fiziksel durumu farklıdır. Herhangi bir egzersiz programına başlamadan önce bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemlidir. Ayrıca, aktivite seviyelerini yavaşça artırmak ve keyif alarak devam etmek uzun vadeli bir aktif yaşam tarzını sürdürmek için önemlidir.
Dr. un şiddetle tavsiyesi kilo vermem ama hareketsiz yaşam ve yeme bağımlılığı beni bu noktaya getirdi. Son 3 haftadır akşamları 10-15 dk yürüyüş yapmaya çalışıyorum ama ayaklarım ve belim çok ağrıyor, nefessiz kalıyorum kendime gelmem zaman alıyor
Egzersizle beraber disiplinli bir şekilde yeme alışkanlığınızı da değiştirin
Yürüyüşe başladım ama yeme alışkanlığımı bir türlü değiştiremedim. Sürekli karar alıyorum, her defasında bir ailenin günlük ihtiyacı kadar yiyip kalkıyorum, sonra da pişman oluyorum. Evde basit egzersizler yapmaya çalışıyorum ama kendi vücudumda hapis gibiyim, Hareket etmekte zorlanıyorum, edince de her yerim jöle gibi sallanıyor, iğrenç bir his
Yiyen dikilir yemeyen yıkılır sözünü Allah’ına kadar savunduğum için yerim sağlam yerim 😂
😂😂 abi yemesine ben de yerim ya sjfj yemek kadar güzel bir şey yok valla
Ye gitsin kardeşim dünyaya bir kere gelecez.
Aklında kalacağına midende kalsın 🤤
Spor yapıyorum bazen koşuya çıkıyorum.
Ne kadar koşuyon bakem
Yarım saat.
İyii yeterli
Kolay gelsin işteysen djfj
Yok daha çıkmadım ama yinede sağol. d
Rica ederumm
Cevap
6Cevap
Ben spor yapıyorum düzenli bir şekilde. bir de sağlıklı besleniyorum. tek dezavantaj sigaram.. onun dışında iyiyim dfdfdf
Hiç sağlıklı besleniyon vibeı vermiyon barış bana jdjf
Çaktırma knk sdfsdfsd
Bfnfjf
Yüzme ve koşu. Onlar dışında pek bir şey yapmaya zaman kalmıyor.
Sen yüzüyon mı kız
Çok iyi
Yeterli zaten 😂
Jxjf dur o pek iyi olmalı
Yıldızlı pek iyi 😂☘️
Bol bol su tüketimi
Yürüyüş ve bu aralar bitki çayı
Bol su önemli
👍👍
Niye artık sorularına kapak resmi koymuyorsun
Yeni telefonda galeriye erişmiyor şaçma bir şekilde, uygulamadan sorarken koyamiyorum o yüzden
Görsel aramak da zaman kaybettiriyo çalışirken sorduydum zaten ugraşmazdım 😂
Teşekkür ettim🦋
Spor yapmıyor musun
Çoh yazıkk kdjfg
Yokolmasoleseyler 😏
Vücudum beni ayakta tutuyor desem jxjd
Ee tutcak tabi işi o ndbfj
Spora devam
Tabi ki spor yani spor arkadaşım:))
Tutunamıyoruz 😂
Jdjdjfj olmadı
yüzüyorum yaz kış