İç bacak vs. gibi alt kas gruplarını daha iyi formda tutmak hangi aletin ana prensibi? Bilginiz var mı?
Eliptik bisiklet
Kondisyon bisikleti
Yatay kondisyon bisikleti
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Küçük bir. cocuk ayaklarına bassin sende oturdugun. yerden kaldır. onu tm. back. kaslarin çalışmış. olur ,) ya da sen yere uzan cocuk gogusuyle uzansin indir kaldır.. harika bacak hareketleri bunlar.. coculara hep yapardık hatirlamissindir. belki bu. ikiisini. Belki tam. anlatamamis da olabilirim.
Iyi de çocuğu nereden bulayım :))) hadi bisikletleri satın alırsın diğeri öyle bişey değil :D
Bisikletede ihtiyacın yok ki ilkel yontemler daha etkili. kendi vucut ağırlığini kullanarak her sonucu elde edebilirsin :) en basiti yere uzanıp iki ayagi esit zamanda yukai dogru bir sekilde kaldirsan hem bacaklarini ayni zamanda karin kasini calistirirsin
Bu üç şıkkı da sadece ısınmak için kullan...
Squat candır..
www.totalprosports.com/.../...g-squats-400x400.jpg
Squat yapıyorum zaten, ben eliptiği sadece ısınmak için ritmi yavaş yavaş arttırarak kullanıyorum fakat sıkıldım...
.. yani boşuna kullanıyorsun..
Eliptik kardiyo için çok güzel işe yarar. O da, üzerindeki sisteme yaşını-kilonu ve süreyi girersen. Makine ağırlaşıp yavaşlayarak kardiyo yaptırır sana. Onun haricinde çalışırsan, lunaparkta takılmaktan farkın kalmaz, üstüne sıkıntı basar..
Squat öncesi, 10 dakika ağır devirde bisiklet çevir. Daha sonra da yüzün hafif terleyene kadar sehpada mekik çek. Ondan sonra geç squata ve mutlaka ağır gir. Yoksa işe yaramaz.
Topuklarınla basacaksın, unutma.
Ayak parmaklarını ayakkabının içine yukarı kaldır ve olaya kalçanı da dahil et.
Yaparken gerginlik değil de zevk duymaya başladığında, daha bir kıvrak hissedersen anla ki doğru yapıyorsun..
Aynen bir süre sonra verim alınamıyor bende geç anladım... Ağırlık ve squat çok daha etkili tek sorun ben kas kütlemi arttıramıyorum kilo veriyorum yağlardandır büyük ihtimalle ama yağ oranımda düşük kaslardan kaybetmekten korkuyorum ve daha çok sanırım beslenmemde bir hata var...
Amacını ve kilonu yaz, yazayım diyet listeni. Önemli püf noktaları da eklerim..
Ok. Kilom 56 boyum 1.74 orantısız değilim genel anlamda tek problem şu ki: kilo almaya başladığımda bacak bölgemden alıyorum ilk tabi genetik olarak daha sonra eşit yayılıyor fakat bu durum beni rahatsız ediyor... Yani yağ depolamak istemediğimden o bölgedeki kas gruplarını çalıştırmak istiyorum genel anlamda zayıflamak istemiyorum aslında...
1- Şimdilik kilo vermeyi biraz erteleyeceğiz. Vücudundaki yağları güç için kullanacağız.
2- Biraz canın acıyacak
3- Sağlıklı karbonhidrat ve proteini biraz arttıracağız.
..
Ağırlık çalışması önceliğin olacak. Başta yaptığın basit egzersizlere bir müddet ara vereceğiz. Sadece ısınsan yeter. Hemen ağırlığa geçeceksin.
Haftanın bir gününü de sadece bacak antrenmanına ayıracaksın ve sürekli artan kilolarla çalışacaksın.
(Formda olduğunu tahmin ediyorum)
Bu da diyetin.
Duruma ve gelişimine göre karbonhidrat miktarını ben ayarlarım uzun vadede.
https://i.hizliresim.com/ozbnRR.jpg
Wowww menü harika çok dolu dolu :) ben bu kadar yemiyorum bile bayıldım :) yalnız fıstık ezmesi hemde yatmadan önce çok şaşırdım ve bebek aspirini spordan önce :) ve gerçekten haftanın bir günü mü bacak egzersizi çok ilginç ben çok yüklendim sanırım... Çooook teşekkür ederim...
Gerekirse antrenmanı atla, ama öğünleri ''SAKIN'' atlama. Vücudu salonda değil, mutfakta yaparsın.. : ))
Bu arada, yoğurdu unutmuşum ya.
Öğle ve akşam yemeğine bir kase yoğurt ekle.
Fıstık ezmesi, gece lor peynirinden aldığın proteinin vucudunda dolaşması için şeker ihtiyacını giderir. Antrenman öncesi bebe aspirini ve kahve de kanını sulandırarak nabzını kolay yükseltir, kolay terletir ve bu vesile ile kolay yağ yaktırır. Artı vücuduna nitrik oksit seviyesi yükseleceğinden, performans konusunda bayağı bir katkı sağlar..
Gerçekten çok fatdalı bilgiler teşekkür ederim :)) bu arada sormayı unuttum sporu hangi saatlerde tavsiye edersin ben ya sabah çok erken kahv. önce ya da sabah öğle arası yapıyorum... her kafadan ses çıkıyor kimisi yağ yakımı için illa aç karına diyor kimisi kas kaybedebilirsin diyor ben hala bunu tam bilmiyorum tek istediğim kas kütlemden kaybetmemek...
Hepsini unut..
..
Antrenmanı akşam saatlerinde yapacaksın. Gece de yiyeceksin. Zaten diyetini de ona göre tasarladım.
Aç karnına sakın çalışma.
Çünkü yağlar erir; evet ama kas da kaybedersin.
Yağ eritmek (kilo vermek) çok kolaydır ama kası yapmak çok zordur.
Yani illa ki birinden feragat etmen gerekir bir nevi.
Bu dönem senin ''bulk'' dönemin olacak bir nevi. Bu yüzden kas yanında çok hafif yağ da kazanabilirsin. Ama korkma, işine yarayacak o yağlar güç olarak ve istediğin zaman da kas yoğunluğun nedeniyle eritebileceksin.
Yaza doğru, bu sefer definasyon diyeti yapacak (o da karbonhidratın azaltılması ve proteinin arttırılmasından ibarettir) ve kardiyoya asılacaksın. Bu şekilde yağlarını eritip kışın geliştirdiğin kaslarını meydana çıkarmış olacaksın ve:
eutrincando.com/.../nathalia-melo-ifbb1.jpg
Şimdi anladın mı türk kadını neden zayıflayamıyor.. :))
:)) akşam yapacağım demek bakalım daha neler öğreneceğim. Yalnız gönderdiğin linkteki bayanın bacak bölgesi oldukça yapılı :D benim çok yolum var daha o zamn benim kilo almam gerek bu durumda :)) Türk kadınını bilmem ama benim değil onlar gibi şu kız gibi bile olabilmek için sağlam yemek yemem lazım :)))) çok teşekkür ederimmm
İşte, bacak konusunda ağır çalışacaksın. Acıyacak canın diyeyim. Sürekli arttır ağırlıkları.
Ha bu arada, antrenman dedik, beslenme dedik..
Bir de bunun üçüncüsü var: UYKU
Mümkünse, 12'den önce yatağa; derin derin uyumaya.
Bu konuda zorluk çekiyorsan da rezene - anason karışımı bitki çayı kullan.
Uyuyamazsan, asla gelişemezsin ve de yorgun düşersin.
..
Bu arada, 10 günde bir, bir öğün hile öğünü olacak.
Tatlı, pasta, vs.. dayayacaksın. Çatır çatır istediğin gibi yiyeceksin, özellikle çikolata ve baklava
Hahaaa :)) ben bayıldım bu işe ya tatlıya bayılırımmm :))) süpersin çok sağol
O kadın da Nathalia Melo oluyor.
İFBB Bikini şampiyonu..
www.nutrex.com/.../nathalia-melo-mfjuly-01.jpg
Cevap
10Cevap
ben dediğin hepsini uzun süre kullanmış biri olarak bence basen eriteceksen en iyisi eliptik ama onu 5 dak değil en az 10-15 yapmalı ve ağırlıktan sonra kardiyo yapmak lazım
Buna bak bir istersen...
https://hizliresim.com/Vyk2dR
bu yazdığın makinalar bacak ve vücut kondisyonu içindir kas ile alakası yok.
kas gelişimi için ağırlık girmen gerekiyor.
Ah ahh benimde spora başlamam lazımda adam akıllı beslenemiyozki
ters mekik denemediysen dene faydasını göreceksin
Squat, deadlift, leg press var mı daha iyisi
Performance derken ne performansi bu
Yani kas kütlesini arttırma açısından...
Tamamda neyde guclu olmak istiyorsun tekme atarkenmi bacaklarinla ne yaparken guclu olmak istiyorsun ki
Kondisyon bisikleti
kondisyon bisikleti
Kondisyon bisikleti
Ben biliyomm
Kondisyon bisikleti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?