Bi kasi haftada 2 kere calismak istiyorum faydalı fakat bi günde 3 kas Grunu calistirmam gerek sizce calisirmi?

Bi kasi haftada 2 kere calismak istiyorum faydalı fakat bi günde 3 kas Grunu calistirmam gerek sizce calisirmi?

Çok zorlanmadan evet Genelde kas gruplarının antrenmanlardan sonra en az 48 saat dinlenmeye ihtiyacı olduğu kabul edilir. Bu süre, kasların tam anlamıyla iyileşmesine ve büyümesine yardımcı olur. Bu nedenle, aynı kas grubunu bir günde üç kez çalıştırmak yerine, farklı günlerde farklı kas gruplarını hedefleyen bir antrenman programı oluşturmak daha mantıklı olabilir. Etkili bir antrenman programı, farklı kas gruplarını dengeli bir şekilde çalıştırmayı ve kasların dinlenmesine uygun zaman tanımayı içermelidir. Eğer yoğun antrenman yapmak istiyorsanız, profesyonel bir antrenörden veya fitness uzmanından yardım alarak size özel bir program oluşturmanız önerilir.
Bu fazla. Ayrıca 3 kas grubu için çok fazla zaman gerekir onuda geçtik 2 saate sıkıştırıyım dersen diğerlerindende verim alamaya bilirsin. Aynı tempoda devam edersen. Kasların kendini yenilemesine zaman tanımamış olur ve kas gelişiminden ziyade kas yıkımı yaşarsın. Sonra bıkkınlık gelip sporuda bırakabilirsin.
Cevap
1Cevap
Bacak antremanı veya kol antremanı mesela yeterli bence baska ne yapıyorsn
Çok fazla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?