Spor yapmak istiyorum ama aşırı derecede üşeniyorum. Kendimi nasıl motive edebilirim?

Spor yapmak istiyorum ama aşırı derecede üşeniyorum. Kendimi nasıl motive edebilirim?

Açıkçası spor yapmayı derinden istemek için sağlam bir yıkılmışlık gerekiyor. Beni üniversitede spora başlatan lisede obez ve reddedilen bir ayı olmamdı. O beni kamçıladı. Sonrasında da vücudumdaki değişimler beni kendime ve spora aşık etmeye başladı. Bu yüzden ilk bir ay belki çok zorlanırsın fakat sağlam bir iradeyle vücudundaki değişimleri gördükçe kamçılanırsın.
Doğrudan motive edeemezsin çünkü aslında spor doğrudan motive edici bir şey değildir. Motive olunan başka bir hedefe eşlik eden bir konudur.
Mesela futbolcu için hedef dünyanın en iyi futbolcusu olmaktır, spor da bu hedefe giderken olması gereken bir şey yani bir araç. Benzer şekilde dünyanın en güzel mankeni olmak isteyen bir kadın da spor yapmalıdır çünkü o fiziği koruması gerekir.
O yüzden yapman gereken spor yapmak için motivasyon aramamak çünkü zaten bu bile aslında negatif bir durum, kendini zorlaman gerektiğini hissettirir. Bunun yerine yolu spordan da geçen bir hedefin veya amacın olması yeterli olacaktır.
Mesela leoparların o kadar atletik ve güçlü olma motivasyonu aç kalmamak🙃
Bu zaten çsg seçilir eig'ye gerek yok ama çok teşekkür ederim aydınlandım:)
Ahahaha benim şansım demek ki bu da 😄
İçi dolu her türlü bilgi şanstır, uzun kısa fark etmez. Ama içi boşsa 3 kelimelik bilgi bile hem zaman kaybıdır hem kafa ütüler 😄
Kıpır kıpır, hareketli müzikler dinleyerek ve de kendine bir hedef belirleyerek (bu kilo olur, spor süresi olur) orası sana kalmış motivasyonunu sağlamış olursun.
Aslında bi başlayınca sonra bırakmak istemiyorsun :D
İşte bi başlayabilsemm 🥺 döt göbek şişti iyice biraz seksi olmam lazım 😂😂
Koca kalça iyidir djdk
O iyi de şekilsiz şukulsuz olunca olmuyo kdkdkd tövbe tövbeee 😂
Böyle sıkı elma gibi yuvarlak djsj :D neyse detaya girmeyelim
Karpuz karpuz hem yuvarlak hem sert hem de büyük 😂
Elma var da karpuz yok, canım çekmesin diye yazmadım 🥹
Ayyyy özür dilerim bebeğim düşünemedim 🥺
Saçmalama kuzum 😃
Kuzun sevsin seniiii ❤️
Teşekkür ederim çiçeğim
Rica ederim prensesim ❤️
Cevap
11Cevap
Bunun için gerçekten istemeniz lazım. yani mesela hedefiniz ne onu düşünün. kilo vermek? kas yapmak? daha fit olmak daha güzel olmak? bunları düşündükten sonra da kendinizi o vücut da hayal edin o zaman motive olursunuz
Yaz geliyor herkes cıbıl cıbıl dar ve seksi giyinirken ben neden bu yakışır mı, bu olmuyor, gibi triplere gireyim ki diyeceksin kendi kendine. Hayatında bir kez olsun kendin için bir şey yap, git spora 3 ayda değişimini gör iyi ki başladım diyeceksin. Kaslı kollar geniş omuzlar instegramda attığın storylere kızların 🔥 emojileri atması falan bunları düşün içindeki saklı olan canavarı serbest bırak hadi aslanım hadi koçum yaparsınn 😂😂 Yazarken ben bile gaze geldim lan
Sporun kendine iyi geleceğini hayal ederek baslayabilirsin
Gel antrenman yapalım beraber destek oluruz birbrimze
Bana takılın spor yapmak isteyen erkekler bayanlar mdkd
Youtube ve instagram'da spor ile ilgili paylaşımlara göz atabilirsin
Beni iş hayatı zayıflattı fakat bence birisiyle beraber yapmak motive edebilir
Bir amacın olmasi gerekir
Fiziğini bı görelim önce
Sporu severim
Arkadaş gazıyla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?