Toksik baba figürünüz var mı?

29 yaşındayım. Çok ağır sosyal fobim var. Babam senelerce beni eleştirip azarlayan aşagılayan cezalandıran kısıtlayan aynı zamanda da yüksek beklentileri olan birisi. İstediği gibi biri olamadığım için beni yetersiz buluyor ama onun yüzünden panik atak sosyal fobi hastası oldum. Kendimi suçlu hissediyorum. Hem dışarı çıkmamı istemedi hemde çalışmamı başarılı olmamı istedi insan ilişkilerim sıfır cok mutsuzum.😢Hangi arkadaşımla akşam 7 de döndüğümü söylemediğim icin beni mirastan men edeceğini bile söylemişti. Nefret ediyorum ondan cok tehditkar biri. Alsın başına çalsın varlığını arkadaşlarım hep çalışıyor benim ozguvenım yok sayesinde hem birey olmamı istiyor hemde kendi paramla kazanacağım kıyafetime karışıyor. Hem çalışmamı istiyor hemde gezmemi istemiyor. Arkadasşarım çalışıyor hep ama babaları hiç sıkmıyor onlarla kendimi karşılaştığım da cok kötü hissediyorum. Bu zamana kadar hayatımda babam yüzünden hep değersiz hissettirmeler vardı şimdi ise beni cok mutlu eden biri var ve aileler tanıştı evleneceğiz evlendiğim de sosyal fobim biraz daha geçer diye düşünüyorum. Sevdiğim baskıcı değil cok ayrıca cömert biri babam panik atak geçirdiğim de cok kızıyor ani hareketlerimden ama sevgilim çöpü canım panik ettin sen deyip sarılıyor sizce evlilik bana iyi gelir mi 1 buçuk senedir birlikteyiz ve beni mutlu eden biri. Belki onun maddi manevi desteğiyle kendime ozguvenım gelir ve calısadabilirim diye düşünüyorum.

Toksik baba figürünüz var mı?