Çocukların kendi istediği sporu yapmasını çok daha mantıklı buluyorum. Ama daha çocuk yaşta buna karar verebilme yetenekleri olmuyor. Bu nedenle gelecekte işlerine yarayacak bir alana yönelmeleri daha makul olur. Bunun içinde birinden jimnastik tavsiyesi almıştım. Jimnastikten diğer spor dallarına geçiş yapmak daha kolay oluyor
Tabii ki çocuğun ne istediği çok çok önemli bu yüzden kendi istediği spor dalının yanında bu aşağıda saydıklarımdan en az ikisini de üstlenmesini ve kendisini savunabilmesini isterim şahsen. Esneklik kazabilmesi açısından ilk başta ; ⭐Jimnastik Sonra ; ⭐Taekwondo ⭐Kick box ⭐Boks ⭐Karate
Şüphesiz bu dövüş sporları olurdu. Kız ya da erkek fark etmeksizin çocuklarımın kendini savunabilmesi ve dövüştüğü zaman kazanan taraf olması gerekir. Ego, gurur ya da kibir meselesi değil bu. Hayatta her anlam da kaybedebilirler.
Ama dövüşte kaybederlerse ayağa kalkmaları o kadar da kolay olmaz. Bu yüzden kickbox, aikido gibi dövüş kurslarına gönderip savunma tekniklerini öğrenmelerini sağlarım ¢
Tabii ki çocuğun ne istediği çok önemli fakat benim gönlümden geçen spor ve lisanslı olmasını istediğim spor dalı kesinlikle tekvando tekvando sporunda güzel yerlerde olmasını derece almasını isterim
İlgisi ve yeteneği hangi dalda ise, yönlendirmek için elimden geleni yaparım. Onun istemediği herhangi bir spor dalına yönlendirme yapamam. Ama yüzme konusunda eğitim almasını isterim..