Vucüt geliştirme hakkında bilgisi olanları buraya alalım 😂 Çatlaklar hakkında yardımmm 😭?

Herkese meraba Ben yazın başından beri sabah sporu olsun cardio olsun biraz abartarak çaliştim. Her neyse. Geçen ay kalçamda çatlaklar oluşmaya başladığını gördüm. Annemde veya halamda hiçbir iz yok. Genelde çatlak genetik, beslenme veya diğer etkenlerden dolayı ortaya çıkıyormuş. Genetik olmadiğina göre beslenmeye bakmak gerekiyor. Beslenmemde gayet düzenli ve sağlıklı. Bende diğer etkenleri araştırdım. Sporda aşırı zorlama da neden oluyormuş diye okudum. Ne kadar doğru bilemiyeceğim ama üst bacaklarım ve kalçalarım için squat yapıyordum ve çoğu harekette de kendimi zorluyordum. Erkeklerde çatlak olmadığı için pek bildiklerini zannetmiyorum ama sporla ilgilenenler bilebilir sanirim. Sizce daha da artmasını engellemek için ne yapmalıyım? Sporu bırakmalı mıyım? 6 kilo fazlam var ve bunu vermek istiyorum. Kilo verimlerinde de çatlak oluşabilirmiş. Lütfen yardım edin çıldıracağim resmen (Boy 164 kilo 54. Hedeflediğim kilo 47)
Vucüt geliştirme hakkında bilgisi olanları buraya alalım 😂 Çatlaklar hakkında yardımmm 😭?