Boks sporu için kardiyo yapmakk mı daha önemlidir yoksa ağırlık çalışmak mı?
1 ay

Dövüş sporları yuvarlak ve hacimli kasları sevmez. Dövüş tekniklerinin kusursuzlaşması ana esastır, bu da teknikleri tekrar ile olur. Doğru şekli elde ettikten sonra yapılan tekrarlar kas hafızasının oluşmasını sağlar ve teknikler otomatik uygulanır hale gelir. Devamında raundun sonunu görebilmek esastır ki bizdeki yarışmacılarda gözlemlediğimiz en büyük sorun nefesin raund sonuna kadar yetmemesi. Bu da interval egzersiz programları ile mümkündür. İnterval egzersiz kaslardaki ATP ve Kreatin depolanmasını geliştirir ve aerobik yeterlilik devamlılığı sağlar. Bu sebeple temel ihtiyaç Aerobik ve interval egzersizlerdir. Ağırlık çalışmak kas kütlesini ve hacmini arttırır, bu da daha fazla oksijen tüketimi anlamına gelir. Oksijen borçlanması etkisine maruz kalır ve raundun sonunu göremezsiniz. Yani nefesi geliştirecek egzersizler çok daha önemlidir. Bu konu üzerine söylenebilecek çok daha fazla şey var. Bu konuda antrenörünüze güvenmeniz gerekir o sizi doğru şekilde yönlendirecek eğitime sahiptir. Sosyal medya çok bilmişlerinden tavsiyeler ile olmaz...
Görüş
4Görüş
Boks için bol bol koşoiu ilk önerim olur, sonra ince kasları geliştir anlık power yükselsin ve yere sağlam bas
Koşu 🙏 10 km ring bir dk gibidir diye bir mevzu vardı
Kolay gelsin
Ağırlık çalışmak çok işe yaramaz daha çok ağırlaştırır elbette hacim olarak büyümesi gerekir. Ancak kondisyon daha çok önemli bu spor için.
Ben Kickboks Yaptım Kendimden Ve Çevremden Gördüklerimi Soyliyim.
Bu İşte Hız Güç Kondisyon Ve Güç Önemli Açıkçası, Kardioyu Millet Kilo Vermek İçin Yapıldığını Düşünüyor Halbu ki Kondisyon Açısından Çok Artışı Oluyor.
Bu İşte Ciddiysen Ve İstiyorsan Bence Ağırlık İçin Ayrı Kardiyo İçin Ayrı Zaman Ayırmalısın.
Hımm. Kas kütlesi olmadan boks bilmenin bir manası da yok ama nasıl dövüşeceğini bilmeden kas yapmanın da bir manası yok. Galiba bu bir amaca bağlı. Eğer yalnızca spor yapıp güzel bir görünüme sahip olmak istiyorsan ağırlık çalışmak daha elzem olabilir ancak ben dövüşmek istiyorum ise amaç o zaman her ikisini birlikte götürmek gerekir.
En İyi Görüş