Herkesin tuttuğu iyi, kötü birtakım vardır. Kimi fanatik derecede kimi öylesine tutmuş olmak maksadıyla takım tutmakta. Sizin tuttuğunuz takıma olan bağlılığınız fanatizm içeriyor mu? Holiganlik ruhunuz var mı? Arkadaşlarınızın olumsuz yorumları ilişkinizi etkiler mi?
Futbol takımınıza yapılan olumsuz yorumlar arkadaşlarınızla olan ilişkinizi olumsuz etkiler mi?
Etkilemez ama bazı tepki vermeyi bile bilmeyen hanzolar olayları kişiselleştirir, bu zaten sadece futbollada alakalı değil, her gün karşına trafikte, mahallende, toplu yerlerde bunlardan çıkar, bu ülke olarak ne kadar gelişmiş bir insan popülasyonun olduğunun göstergesidir. Birde biz efendi taraftarız şu şu takımın taraftarı pislik gibi şeyler söyleyen var, Türkiye'de tüm kulüplerin taraftar popülasyonu aynıdır. Onlar başka bir ülkede falan doğmadı, aynı tabaktan yemek yiyip burası güzel olmuş şurası kötü olmuş demek olmaz, genel olarak Avrupa ortalamasına göre çok pislik bir taraftar kitlemiz var, milli maçlarda marş isliklama, sahaya yabancı madde atma, küfürlü tezahürat olmadı sahaya girmek vs vs daha yeni roket gibi bir şey attılar karşı türübüne ve bir oyuncunun kafasına vurdular. O yüzden futbol muhabbetine bile girmiyorum normal hayatta kimse ile
Yani bu takım olayları değişkenlik gösterilebilen şeyler. Bence o takıma karşı oluşan bir his sayesinde seçende var güçlü gözüktüğünğ düşündüğü içinde tutan var yenildiğinde tanıyan tanımayan var bence fanatikliğinde bir dozu olmalı fazlası bence iyi değil bilmiyorum be ne olursa olsun bir insanın bir şeye bu kadar bağlı olması bana saçma geliyor
Etkilediğine şahit olduğum, fanatizm ve holiganlık ile ilk bu konuda tanıştığım ve sevmediğim hatta tasvip etmeyip karşı olmaya başladığım bir konudur kendileri 😀
Sonunda beni taraftar olmamaya yöneltmiştir, o yüzden takım tutmuyorum. Hatta yasamda benzer şekilde hiçbir şeyi tutmuyorum, desteklemiyorum 😂
En İyi Görüşler