Spor bakanlığı 81 ilde yaz spor okulları adı altında açtığı kurslar ile 5-18 yaş arası çocuklarımız bedava tesisleri kullanıp spor yapabilme, bir sporu tanıma gibi şansları var. ülkemizde bir çok insan bunun ya farkında değil ya da ücretli zannediyor. Sizler de anketi yanıtlayabilir sonrasında çevrenizde ki tüm çocukları spora teşvik edebilirsiniz :)
Ve maalesef bir çok veli de bazı branşlara yönelik algı da var. Buradan belki bir kaç algıyı da kırabileceğime inanarak böyle bir soruyu sormak istedim. Çocuğunuzu boksa verdiğinizde onu dövmüyorlar öğretiyorlar, güreşe verdiğinizde kaldırıp yere vurmuyorlar veya judoda hemen gel seni boğalım demiyorlar. Spor okulları ve gsb tesisleri tamamen çocukların bir spora ilgili olabilmesi ve öğrenebilmesi için var. Sonrasında yetenekliyse ve devam etmek isterse antrenör yönlendirmesiyle performans grubuna geçebiliyor.
Ve maalesef bir çok veli de bazı branşlara yönelik algı da var. Buradan belki bir kaç algıyı da kırabileceğime inanarak böyle bir soruyu sormak istedim. Çocuğunuzu boksa verdiğinizde onu dövmüyorlar öğretiyorlar, güreşe verdiğinizde kaldırıp yere vurmuyorlar veya judoda hemen gel seni boğalım demiyorlar. Spor okulları ve gsb tesisleri tamamen çocukların bir spora ilgili olabilmesi ve öğrenebilmesi için var. Sonrasında yetenekliyse ve devam etmek isterse antrenör yönlendirmesiyle performans grubuna geçebiliyor.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
hep cemaat ve özellikle bazı dernekler yuvalanmış oralarda…
çocuk bu herkes dikkatli olsun.
Komik spor camiasında cemaat mi? Belirli başlı popüler yapılan ve yandaşlığa çekilen sporcular haricinde hangi sporcuyu cemaatle yakın gördün? En basit örnek sporcu şort atlet giydiği için bile cemaatler tarafından sevilmez zaten. Amacım tamamen bilgi vermek buralarda çocukların spor yapabilmesi ve spor kültürü olan bir ülke olmasını sağlamak. Cemaat nasıl yuvalanacak bir açıklarmısın? Sporcu geçmişi spor bilimleri faküktesi mezuniyeti ilgili branşda min 2. Kademe antrenörlük belgesi kpss ve mülakat içeren bir sistemden geçerek spor bakanlığında göreve başlıyorsun. Aksine spor bakanlığında ki antrenör personellerden bahsediyorum atanan müdürlerden değil neredeyse çoğunluğu bu tarz işlere ters bakan ve daha laik insanlar. Spora bakış açınız çirkin işleri yapan çirkin insanlardan dolayı kötü olmasın rica ediyorum. Bari sporu onların işleri olarak görmeyelim..
pek işin içinde değisin onu anladım ama sporla dışardanda olsa ilgilisin onu anladım. Spor iyi bir şey bunu en başta söylüyüm. Benim değindiğim kısım tam olarakta antrönör vs lerdi. Devletin ismi kurumu arkasına gizlenip karanlık işler organizasyonlar var. Ayrıca sporların federasyonlarındada Furkan, ilim yayma, bazı cameat unsurları var. İnsanlar uyanık olsun dedim. Çocukları alıp, İlerde ailesine yabancı, vatanına düşman, şeyhten ya da vakıf sorumlusundan talimat alan onların yurdu, yerlerine giden çocuklar olmasın. Evlat bu sonuçta…
Gsb de antrenör olarak çalışıyorum ne derecede acaba işin içerisinde değilim? 8 yıl milli sporculuk sonrasında üni ve antrenörlük döneminden geçtim lisenin tamamı ve orta okuldan beridir milli takım kamplarında yer almış birisi olarak bu söylediklerini ilk kez duyuyorum. Sen galiba bilalin geleneksel sporlarıyla karıştırıyorsun sporu. Ben olimpik spor branşlarından bahsediyorum ve buralarda o söylediğin olaylara ne sporcu olarak ne de antrenör olarak denk gelmedim. Mümkün değil bir kere. Geleneksel sporlar federasyonu adı altında siyasi faaliyet düzenlemelerinden bahsediyorsan orası zaten spor bakanlığına bağlı veya spor değil. Duyumla hareket edip yanlış yönlendirmelerinden arınmanı öneririm. Çok sıradan ama cemaatler için çok büyük olay olan durumlarda var mesela bizde şort serbest çoğu antrenör bu şekilde giyinir cemaatlere ne kadar uzak olduğumuzu anlaman açısından söylüyorum bunu :) ha birde özel salonlar ile gsb antrenörlerini lütfen birbiriyle karıştırma.
Bende bill gates in yanında stajdayım. Bir şeyin inanırlığını ve gerçekliğini artırmak için destek aramaya gerek yok Bakanlıkta çalışmak, milli spor, kamplar vs…
Amacım tartışmak değil. Sadece örnek olsun diye güreş federasyonu, bir çok branşın yönetim idari kadroları, federasyon yönetimleri…
hiç görmedim demişsin belki doğrru noktaya referans noktalara bakmayı bilmemişsindir ya da gerçek bu olduğu halde sende onlardansın çünkü hiç bir şey yok her şey düzgünü satmaya çalışıyorsun.
ha şunuda belirtiyim işinde gücünde bu işlerle işi olmayan kitlede halen daha var. Onlara lafımız yok.
İnsanlar sadece dikkatli olsunEvlat sonuçta…
Hocam bence sen ya birisine karşı aşırı kin ve nefret dolusun ya da bir noktaya denk gelmişsin bu şekilde bakıyorsun. Yüz yüze konuşmuş olsak sana çok daha doğru ve iyi anlatabileceğime inanıyorum. Hiç bir şey ak kaşık değil bunda öncelikle net olalım. antrenör kadrosu ile federasyon kadrosunu veya yönetim kadrosunu katıyorsun buralar zaten siyasi kadrolar. Bakın tüm il müdürlüklerine girin siyasi kadrolardır atanan kadrolar değil. Antrenörler atanmış kişilerdir. Eski alımları kast etmiyorum 2018 sonrası bu söylediğim. Bakanlıkda ki neredeyse tüm personel siyasi kadrodur. İl müdürlüklerindekilerde federasyonlar zaten icazet alırlar aday bile olamazlar. Buralar ile antrenörleri Karıştırmayalım. Kendi görüşü olduğundan ötürü dini benimsemiş sakallı antrenörler çok az bile olsa varmıdır? Vardır. Milliyetci olduğu için milliyetci yetiştirende vardır. Bunların dışında bahsettiğim konu. çocuk 2 ay gelebilir 3 gün de bırakabilir. Ben boks antrenörüyüm içen hocam da vardı namz kılan da ki doğal bunlar. Beraber içtiğim arkadaşlarım da oldu alnı secdeye giden de. Ama senin bahsettiğin gibi bir antrenörün beni bu konularda yönlendirdiğine hiç şahit olmadım. Belki basit geliyor şöyle açayım anne babamdan daha fazla gördüğüm antrenörlerim oldu sik testis muhabbetleri spor hakkında muhabbetler haricinde konuştuğumuzu inan ki hatırlamıyorum. Çünkü milli takım kamplarında antrenör ve sporcular bulunur siyasiler maça gidilecekse bir gün kala gelir resim çekilit gider hani hergün gelse de zaten ben kilo düşerken anne babamı dinlryemem kalkıp bir siyasiyi mi dinleyecem. Yani senin bahsettiğin olay biraz fazla derin düşünce içeriyor. Sanki 2 kötü örnek görürsün de hrrşeyi kötü bellersin gibi bir bakış açın varmış gibi geldi bana o yüzden konuyu bu kadar uzattım. Spor bakanlığı antrenör kadrosu %70-80 hakkıyla oralara gelmiş sporu ve sporcuyu destekleyen çalıltıran emek veren insanlardır lütfen siyasi kadrolarda ki insanlarla karıştırmayalım.
insanlar dikkat etsin sadece, bu tarz odaklara dikkat etsin. olayı kişiselleştirme, benim yazdıklarım açık, 1-2 gün sonra sakin kafayla oku anlarsın. Bu ifşalardan, yazdıklarımdan rahatsızlık duyabilecek belli. Lafım çocuklarımız üzerinden planları olanlaradır. Diğerlerine değil onlar rahatsızda olmaz zaten. 👍
antranör, gsb falan çalışanıysan, milli sporcu falansan gizliden sormanın alemide yok ayrıca 😂 neyse…
Hep cemaat ve özelikle bazı dernekler yuvalanmış denilince şahsen sporun dışında bir veli olarak şu yorumu okusam çocuğuma spor yaptırmakdan yapmasını desteklemekden vazgeçerdim. Açıklama yapmamda ki sebep bu. Yazdığın yorum yüzünden belki bir çok insan görüp spordan uzak kalmak zorunda kalabilir. Ve bu yorumunla beni cemaatci bir çok antrenör arkadaşımı bunların çanakcısı yapmış oluyorsun sezsiz kalsam kabullenmiş olurum. Neyse umarım devlet ile hükümet arasında ki farkı atanmış ile siyasiler tarafından yerleştirilmiş olank ayırt edebilirsin iyi günler.
Antrenörüm gsb çalışanıyım eski milli sporcuyum çünkü artık görev tanımım değişti gizliden sormayıp senin gibilere açıklama yaptığımda başıma sıkıntı almak istemememden kaynaklı :) ülkemiz her görüşü açıkca ifade edebildiğin bir yer değil memurlar için..
vazgeçmesin sadece dikkatli olsun, bu tarz devlet isminin arkasına gizlenip iş tutanlar yok mu yani. Bunları söyledim sadece…
sizede iyi günler.
devlet ve hükümet kavramlarını kavramsal olarak farklarını biliyorum ama hükümetin devlet kurumlarına, zamana yayılarak bazen direk bazende bu dernek ve vakıf işbirlikleri üzerinden ortak organizasyonlar kurup devlet kurumu ismi altında organizasyonlarla havuz oluşturup eğitebileceği , şekil verebileceği insan kaynağı oluşturup ve toplum mühendisliği adı altında nufuz oluşturmasınıda biliyorum. 🙃
neyse…
Dolar olmuş 18 lira sen spor diyorsun algı yapma
Doları 18 lira yapan ben değilim ilgili şahıslara bunu yöneltebilirsin. Doların 18 lira olmasından mutlu olan da ben değilim yaşamsal ihtiyaçlar dışında spor malzemelerinin tamamının dolara bağımlı olması sebebiyle spor imkanlarımız dahi kısıtlandı. Spor bakanı siyasidir, spor bakanlığı bu ülkede yaşayana herkesindir, bunları karıştırmamanızı rica ediyorum. Kafanızda farklı bir düşünce ve bakış açısıyla hükümeti veya yapılanları desteklediğimi düşünen algılardan kurtulun ben burada daha fazla çoçuğun spor yapabilme imkanına sahip olabilmesini istediğim için yazı paylaştım ve spor bakanlığı sizin dışarıdan yanlış baktığınız bir yer değil. Keşke herkes antrenörler kadar eleştirebilse ve özgür ruhlu olabilse. Fiziksel olarak kendini iyi hissetmeyen sporun özgürlüğüne kavuşmayan çocukların kolayca kandırılabildiği zihinsel ve fiziksel olarak gelişmemiş çocukların daha kolay yanlarına çekilebildiği de ayrıca bir gerçek. Umarım düşüncelerinizden arınıp sporu siyasetin dışında tutarak spora bakış açınızı değiştirebilirsiniz.
Seçim yatırımı.
Yıllardır açılan bir kurs. Şahsen kendim ve bir çok antrenör arkadaşım da mualif zaten. Buralar partililerin torpille girebildiği polislik, askerlik, öğretmenlik vs gibi değil. İlgili branşı yapmış olma, spor bilimleri mezuniyeti, min 2. Kademe ant belgesi, kpss ve mülakat süreçlerini içeren bir kurum. Atanmış müdürlerden bahsetmiyorum antrenörler genelde ve çoğunlukla daha dğnya görüşü olan dünyayı spor sayesinde gezmiş ve bilen insanlar. Diğer yerlerde ki gibi insanları canım yerine daha fazlasını daha iyisini istemeleri için yetiştiren insanlar seçime bağlamak saçmalık. Sadece bilginiz olsun.
Hükümetin desteklemesi seçim yatırımı. Bu tür kursların uzun zamandır yapıldığını biliyorum. Genç nüfus akepeye oy vermiyor bunu gördükleri için gençlere şirin görünmek için yapıyorlar. Halbuki bu tür şeyler siyasete alet edilmemeli, Devlet politikası olmalı yani iktidarlar değişse bile bu tür şeyler devam etmeli.
Bu tür şeyler zaten devamlı var. Daha doğrusu spor bakanlığı kurulup kaldırılıp tekrar kurulan bir bakanlık ancak devlet tesisinde spor yapılma imkanı cumhuriyet kurulduğundan brridir var sporcuyu koruma kanunu ise Atatürk zamanından beridir var. Durum sadece biz yaptık algısında. Spor bakanlığının sporcular üzerinden siyaset devşirdiğini düşünme konusu yanlış. Gençler üzerinde ki yatırımı gençlik merkezleri üzerinden yapıyorlar çünkü. Oralarda ki imkan sporculara verilen imkanlardan çok daha fazlası içerisinde olduğum için biliyorum. Ünililer ve liseliler her hafta ay sürekli bedava otobüs vs kaldırıkıp gezdiriliyor. Biz müsabakaya sporcu getirebilmek içinse harcırah almaya gittiğimizde günlük 63 tl :) kahvaltı yapsak para üstü kalmıyor o derece. Gençlik kampları ise yemek, ulaşım, kamp faaliyeti her şey ücretsiz yani onlar siyasi anlamda kullanılıyor gençler açısından sporcular değil çünkü sporcuyu ne şekilde kullanabilirsin çok mümkün değil.
Evet biliyordum
Biliyordum
Bilmiyodum
Teşekkürler