İzledim ve de aşırı sıkıcı bir maçtı Alex Zverev sakatlamasa finalde olma şansı düşüktü şunu da söyleyeyim djokovic ya da federerci değilim nadalida severim yine de sıkıldım halbuki casper ruud iyi oyuncu ama 6 sıfır yenildi neden karşıdaki big oyuncu ve bu oyuncular özgüven kaybediyor onlarla oynayınca bu saçma psikolojik tamamen geçen sene stefanos da aynı şeyi djokovic karşısında çok iyi gittiği 2 setten sonra birden sanki o setler yaşanmamış gibi gitti yenildi nedeb basarisiz diye mi hayır tamamen özgüven kaybi
Nadalı Djokovici kondisyon olarak yenersin, vuruş olarak bir ihtimal yenersin ama asla mental olarak yenemezsin. Bu oyuncuların eli titremez. Dönmez dersin maçı kapatırsın ama bir şekilde döner. Yeni jenerasyon işin zihinsel güç yanını hafife alıyor. İyi bir servis iyi bir forehand yeterli değil. Avustralya Açık finalinde nadal 2-6 6-7 2-3 0-40 gerideydi. Artık dönmez deyip maçı kapatmıştım, biraz zaman geçtikten sonra skora baktığımda setlerin 2-2 olduğunu gördüm final setini de Nadal alıp şampiyon olmuştu. Bu oyuncuları büyük yapan şey bu.
İste şanslılar hemde çok karşı rakibi baskılamayi başarıyorlar tabiki Casper ruud bunun şanssızlığıni yaşadı hem rafa ile ilk kez oynadılar üstelik deneyimsiz dediğim gibi rafayi tek yenecek orada Alex vardı hem olimpiyat şampiyonu hem de defalarca rafa ile oynamış yenmiş biri olarak ama ne şanssızlık ki adam sakatlandi belki de 1 yıl dönmeyecek korta
Zverev maçı çok iyi gidiyordu Zverev de harika oynuyordu tamamlanabilse turnuvanın en iyi maçı olma ihtimali yüksekti ancak ben gene de Nadalı yenebileceğini düşünmüyordum. Wimbledon da yener Amerika Açıkta yener ama Roland Garros çok çok farklı. Burası onun krallığı
Orayı ister 20 kez yensin ister 100 kez kimse oranın padişahı değil bence ortada bir mac var ve mac anı her şey olur geçen sene yenilmez dediğimiz adamı gitti djoko yendi demek ki özgüven önemli kondisyon da olursa neden olmasın hatirlarsan ilk sette Alex maçında 4 set puanı alamadı neden yine Nadali yenme heyecanı ama 2. sette ben Alexin tibeareki alacağını diğer sette de hem saatin uzaması ile beraber Alexin alacağını 4. sette de kazanacağını düşünüyodum ama kısmet olmadı demekki hayırlı değilmiş Alex için Nadal da cidden bazen aşırı şanslı olabiliyor bu da aşırı itici
İlk set zaten Zverevin 6-2 den tie breaki kaybettiğini görünce sonraki seti o şokla moral bozukluğuyla 6-0 kaybedeceğini düşündüm. 5-3 öndeydi gene bitiremedi
Hep Nadal ile oynuyorum ben heyecanı yoksa oyunu Nadaldan kat kat iyi Nadal özveri ile çalıştığını söylüyor tamam hakli çok iyi oyunu var ama yenilmez değil bu belli kendide biliyor rakibi baskıladigjni yoksa Medvedev Zverev ondan ıyi oyuncu bana göre ben Nadalin çimde ve sert kortta başarılarıni pek göremedim bu yüzden de Nadalda eksikliklerde var
Yani Nadal toprakçı çoğu şampiyonlukları toprak üzerinde ama sert kort çim kort performansı tatmin edici yine de. Sadece şampiyonluk olarak bakmıyorum. Toplam 6 avustralya açık finali var Toplam 5 Amerika Açık finali var Toplam 5 wimbledon finali var. Bunların diğerlerine göre sönük kalmasında Djokovicin çok iyi sert zeminci Federerin ise Çim Zeminci olmasından da kaynaklı. Aynı şekilde Djokovic ve Federerin toprakta biraz sönük kalmasının sebebi de Nadal gibi bir toprak canavarının olması. Biraz zor gibi ama gene de ben Wimbledona olur da katılırsa Nadaldan bir Final bekliyorum kurada Djokovic ile erkenden karşılaşmazsa
Nadal Wimbledona katılır katılmalı da grand slam yapma ihtimali de var yani yok değil ama çimde başarılı olacağını pek sanmıyorum bana göre de tenisin en güzel yeri çim ama ona da değer veren yok sezonu az turnuvası az 1000 lik bir çim turnuvası bile yok
Ben novak djokovic hayranıyım ama bu rafael nadal herkese büyük fark attı gelmiş geçmiş en kaliteli en başarılı en yetenekli sporcu karakteri de çok sağlam
En İyi Cevaplar