kaşarsız kahvaltı,
ustasız sanırım çıraklar yetişmez sonucu çıkıyor,
kaşarlanmak,ustalaşmak,:))
dilerim herkez kendi kaşarını imal eder:)))
Kaşarı severim ama beyaz peyniri daha çok severim. Hem nerde o eski kaşarlar, şimdiki kaşarların tadı tuzu yok zaten... Kaşarların çoğu sahte kaşar ve yumuşak lastik gibi, köşelisi var yuvarlağı var. Beyaz peynirler daha az yağlı ama onşarda tuzlu oluyor. Çökeleğe gelince, çökelek peyniri ile kız kolerasyonuda pek tabii mumkun ama çökelek kolay tuketilir değil. Ekmek arası kaşar, kulağa hoş geliyor. Ekmek arası çökelek? I ı . Tulum aslında kıllı kızlar için uygun. Ama ben hellimi öneriyorum. Mesela, turisk kızlar için hellim, kırsal kızlar için çökelek, okul kızları için beyaz (az yağlı ama); şikolar için çok yağlı da denilebilir. Ama Kaşar daha çok yaşını almış, gün görmüş karılar için uygun. Genç kızlara asla uymaz. Tecrübeliyse başka bişekkilde ifade etmek lazım.
İnatçı kızlar, gösterip vermeyenlere de keçipeynirini öneriyorum:)
"Kaşarlanmak" kelimesinden gelir. Eskiden ustalaşmak anlamında kullanılırdı. Zamanla kaşar işi biliyor anlamına çekildi ve kötü amaçla kullanılmaya başlandı.
Rica ederim..
erkekler laf atarken uyumlu olsun ıstemıs ler bence bak su tuluma cokertmeye hay masallah nasılda guzel ezıne peynırı bu dıyemıyeceklerı ıcın vay bak su kasara demısler :P
Kaşar peynir eridiğinde her tarafa bulaşıyor sünüyor diye her halde, yumuşak diye. Ne biliyim takma ya al gitsin...
Cevap
35Cevap
Ciddiye alalim :)
Birden fazla erkekle sürekli olarak cinsel ilişkiye giren bayanlar için kullanılan "kaşar" sözcüğünün asıl kullanımı "kaşarlanmak" şeklindedir.
"Kaşarlanmak" ise, çok masum ve asil bir sözcüktü. Bir işte tecrübe kazanmak, ustalaşmak anlamında kullanılmaktaydı. Bu tecrübe sürekli o işi yaparak onu iyice kavramaktan ileri gelmektedir.
İşte "kaşarlanmak" sözcüğünün argolaşmasının altında, sözcüğün bu anlamı yatmaktadır. Sürekli olarak farklı farklı erkeklerle birlikte olan kadının, cinsel ilişkide ustalığa eriştiğini ifade etmek için kullanılmaya başlamıştır sonraları.
NEDEN "KAŞARLANMAK"?
Peynirin eskiyerek daha iyi bir tad almasından ötürü literatürde "ustalaşmak, kıvama ulaşmak" anlamında kullanılmaya başlanmıştır.
Alinti: biyerlerden
herşeyden önce çökelek bir peynir türü değildir. yoğurdun çökeltilmesiyle elde edilir. peynir ise bir çeşit mayalanma sonucunda elde edilir :p aslında kaşarlanmak diye bir tabir var ve bu başlarda sadece kızlar için kullanılmıyordu. yaptığı işte ustalaşmış artık o işte her yol vız gelenler için kullanılırdı. sonraları kızlara yakıştı galiba :) erkekler konusunda kaşarlanmış manasında kaşar kullanılıyor. ama sorunun en başına dönersek bu anlatım için neden kaşar da yarım kilo yağsız kıyma değil ben de bilmiyorum :)
Kaşar peynirin en pahalısı olduğundandır. Yani bir kıza KAŞAR demekle, o kıza aslında sen benim süt ürünlerimin içerisinde PIRLANTAM sın demek oluyor. Bu açıklamayla da kızlara yalakalanmak nasıl oluyor öğretmiş oldum..:))
Bekledikçe kıymetlenir, değeri artar, lezzeti artar...Onun için o benzetme..En kıymetli olanı eski kaşardır..Çökelek bekledimi bozulur...Tulum peyniri bol tuzlu olur...kaşar lezzetli olur...
kaşar demek yani kaşarlanmış bir işte iyice pişmiş demek .argado çok sevgilisi olan meşref kadınlara verilen isim .kibarcası yani
Yok ya alakası yok bence.Bende bakarım insanların ne aldığına bazen .Ama bakma sebebim seçenekler arasında karar veremememden dolayıdır :)
Bence ondan bakıyolardır.
Sanırım.Bende tuvalet kağıdı alırken senin gibi düşüncelerim olur bazen :)
Napıyım bende 32 li alıyorum 6-7 ay almıyorum bi daha.Ama ozamanki bakışlar da bir ayrı oluyor neden se :D
Gülersen gül doğrusu bu bende yalan yok arkadaş :D
link Sahte kaşar üretmişleeer :D
Bilmem kıyma da kaldım ben :(( açım yine lanet olsun.
kıymamak lazım :(
yemek tarifi versene çok ihtiyacım var :(
kesinlikle :)
Neden kaşar derler..eski Kaşar diye bi kavram vardır..Bayağı bekletilir..ondan sonra yenir..bu da kadına sen o işte (ırspılıkta) tecrübelisin anlamı katar.. Bide kaşar ortama hemen ayak uydurur..hafif sıcak olur erir..Yumuşaktır falan fian..bu yüzden..Alıntı değildir..Bizzat kendim uydurdum :D
eriyor ve yapış yapış ya belki ondan. hellim demek istemezdim ben.
kaşar kadın dışındaki anlamı: kaşarlanmış ,eski kaşar-tecrübeli,çakal uyanık manasında da kullanılabiliyor yani:) illa kaşar demek o manada kaşar olmuyor.
edebiyatın baya iyiymiş şiir gibi yazmışsın .d bende bilmyiorum ama kaşar severim
aman efendi,m :DD uheuheuh kibarlığa bak :dd
euheuhuheuhe :Dd sen baya ilgilisin bu konuya bi tez hazırla bari bizde öğrenelim .d
Erkeğin kadına yakıştırdığı benzetmenin zihniyetine mi yanayım benzetmeyi üstlenip neden farklı isimle anılmadığını sorgulayan zihniyete mi.
kaşarın kabuğu küflenir ama kabuğu kesince kaşarrr çıkar yine yersin. ama çökelek küflendimi at çöpe:) işte kadında 20 sinde 50 sinde de peyniri aynı sadece dışı eski:) arala arala ye yiyebildiğin kadar anladınmı:)))
Kaşar denıldıgınde çok kaba bır tabır olarak bır benzetme yapıldıgı ıcın kasarın yapısından oturu sunebılen bır peynır oldugu ıcın o benzetme yapılmıs kasar cokelek olursa dagılır :)
Çökelek uzamaz, ve olayın aslı da bir işte uzman olana kaşarlanmak denir, ayrıca kolay elde edilir.. Hadi bide kimi kızlar şöyle böyle değiliz demiş, sıfat önemli değil, sen hammaddeni bildikten sonra.. Ha kaşarsın ha tulum ha çökelek..
süt ruhu temiz kıza denir, süt gibi kız derlerdi eskiden de artık öylesini bulmak zor, zaten bulunca evleniyoruz genelde. sen o statüden uzaktasın gibi tatlım ya
kaşar bir çok kere işlenmişdir...karakderi kaşara benzetmek çok kişi tarafından ellenmek anlamına gelir..
tercih edildiği için olabilirmi çökeleği ka. kişi tercih eder bunun için üzerinizde kalsa gerek ben yinede motor demeyi tercih ediyorum.
En çok satılan peynir çeşidi.Talep çok.
bence sen eski kaşar ol çünki daha kaliteli ve pahalı:))mecazi anlamda farklı yere gitmesin
bencede açtığın soru da hiç olmazsa keyif verici!artık sıkıldık yahu aşktan meşkten bu milletin işi gücü yok sabah aşık oluyor, öğlen evleniyor,akşamda boşanıyor,gecede burda kafa şişiriyor:))bu ne ya bölesanki aşk için dünyaya geldik:)arkadaş birazda sağınıza solunuza bakın dünyada neler oluyor neler bitiyor dimi ama
ayrıca ben küp çökeliğini çok severim,hani çökeliği küpe basarlar sonra toprağa gömüp üç beş ay küflendirip çıkarırlar süper oluyor valla
tost yaparken araya en ıyı gıden peynir çeşidi kaşar :D cok guzel sünüyo ağızda gıjırdıyo .. yolda gecen bı hatuana öff çökeleğe bak desen olurmuydu hıcc :DD
off ananmmm tulum peynırıne bak öh lan :D mesela küflenmiş kaşar en guzel hıtaplardan bırısıdır bence :D
dnm derken ?
kendıne bı peynır ısmı koymak ısteseydın hangısını secerdin :)))))
ham çökelek senı :D
çökeleğin tadı başka guzeldır bılıyon işini :P
astala vista
@z kAşArDaN tOsT ç0q kAş@RdAn DoSt oLmAz !
emo emo yorum yapma bi.
çok yorulmuş bizim hemşo belli :)
laşk olmuş yollu bu kız deyimleri gibi kaşar tabiride oruspunun bi alt kademesi demektir.
ee tamam o zamanda ben kaşar demiyorum motor diyorum,sen kaşarı sevmiorsan ben sana tulum peynirim,çökeleğim,hangisini istersen onu kabul et,veya da sana kaşarsın falan diyen olursa yok ben kaşar değilim çökeleğim dersin bu aradada kızlar adına yeni bir sayfa açmış olarak tarihe geçebilirsin.ok çökeleğim.
yaftalandıktan sonra ismin ne önemi var peynire kadar motor diyorlar ona ne yapacaksınız
kaşarın ayrı bir tadı var:D
"dilerim herkez kendi kaşarını imal eder:))) " varsa makınası yollayın lan darılırım bakk :D
Evet neden kaşar.. cevapların takibindeym=)
kendini kaşar görüyosun demek:) ben ikisinide görmüyorum kendimde
Neden peynır cesıdlerı :(
necün crem degilik? beyaz?
ivet <3
erkeğin kaşarıda fena olur..
erimesinden dolayı olsa gerenkk...
cok güldüm sen ölme emi :D
Kaşar peyniri yerken dişleri gıcırdatıyor ondan.
ama hep sana büyük harf yazma diyoruz :):):)
Kaldır gitsin :(
çökelek peynir değil :)
Çökeleğin tadı kötü.
Kaşar güzeldir.
Kaşar eriyor falan ya :D o alaka
:)) Eriyosunuz dökülüyosun tostun arasındasınız :D
kaşarın çeşidi çok olur, mesela KARS KAŞARI
Çünkü eşşek yüzünden.
beni tanıyamamışsın :(((88 eksiledim
yirim <3
biz neden suçuksak sizden ondan kaşarsınız :)
orjinal kaşarda delikler olur... :D
ben genelde o türlere hayabusa diom :D
vooww hayabusa ;)
:D
bunu mu düşünüyosun
kedi ciğer hesabı
topragın altında kaldıça tatlanır kalite artar dimi. kaşarlaşmıştan geliyo aslında . herkese veren kıza flan derler dıyorlar ama yok oyle bısey alamadıgına bok atıyorlar :D alırsa da bok atıyo hoş .D hamsalak mı yok :D onlarda çökelek olsun :D
Neden tulum değilik?
Yaşın yetmez .
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar