Her spor dalında başarıyı kadınlarda hak ediyor. Bence bu durum yanlış. Bunu düşünmem bile. Bugün voleybolda ülkeyi temsil eden bir kadın milli takımı var ön planda. Bu bir örnek ve daha da çoğaltılır. İnsaallah kendi kadınımız nice başarıları da gösterir diğer spor dallarında. Zaten görüyorum da.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Dunya genelindeki durumu bilmiyorum ama bizim ulkede hâlâ kadinin kiyafeti konuşulduğu surece bir sey gelismez, elde edilen spor başarıları dahi konusulmaz. Milli voleybol takımımızın buyuk emegi oldu olimpiyatlarda. Ama millet giydikleri şortu konuştular yine. O yüzden ben sporcu olmayi dusunsem bile bu ulkede olmam. O kadar calisip emek verecegim, kan ter dokecegim, sabah aksam antrenman yapacagim guzel basarilar da elde edecegim belki ama gelip benim popomu, giydigim şortu, taytı konusacaklar. Boyle oldugu sürece hangi cinsiyet başarılı diye konusmaya gerek dahi yok.
Kadinlarin önüne çıkan engellerle, erkegin önüne cikan engeller bir degil. Erkekler vucuduyla konusulmadigi gibi babaligini evli olmasini sorun eden de olmuyor. Ama kadinin vucudunun yani sira anneliği, evlenmesi bile baskalarina dert oluyor. Sporcu olsan o kadar antrenman yapacaksin, baska ulkelere gideceksin vaktin olmayacak nasil evleneceksin nasil anne olacaksın diyecekler. Erkeklerin bu tarz engelleri yok. O yuzden basarili olmalari da gayet olağan.
Kadinlarin basarisindan cok cinsiyeti, giyimi, anneligi, evlenmesi sorun oluyor. Erkek icin bunlar sorun degil. Is basvurusunda bile kadinlara net sorulan sorudur evli misin, cocuk var mi, evlenecek misin diye. Erkeklerin bu sorularla karsilastigini sanmıyorum.
Lisedeki edebiyat hocam akademisyen olmak icin mulakata girdiğinde ordaki erkek sen en iyisi cocuklarini büyüt diyerek mulakatta elemiş. orada kadin yerine erkek olsaydi universiteye girmişti coktan. Cogu meslekte ne yazik ki kadinlarin cinsiyeti, anne olmasi ya da baska sebepler engel oluyor ve bunlari ileri sürüyorlar. Erkeklere bu tarz engeller yok ya da daha az. O yuzden erkekler daha basarili gorunuyorlar.
Kariyerli erkeklerin cogu sadece kariyerleriyle ilgileniyorlar. Ama kariyerli kadinlarin hemen hemen hepsi ev isleri, cocuk, koca, toplum baskisi ile mucadele etmek zorunda kalıyorlar. Erkek 10 saat kariyeri icin calisirken, kadin o 10 saatin icinde kariyeri disinda baska işlerle de ugrasmak zorunda kaliyor. Erkek mi kadin mi basarili derken arka planda esitlik olmadigi surece kimin basarili oldugunu objektif degerlendiremeyiz.
Güç ile alakali bir spor olsa onda karşılıklı yarışılması haksızlık yani ordan bu sonuca ulasilmasi da saçma bir yazı görmüştüm 12 13 yaşındaki bir erkek 20 yaşındaki kadın gücünde oluyor diye yapısal bi durum karşılaştırılması saçma bence
Kadınların bu kadar nefretini ayrımcılığı tum erkekleri geriyor söyleyim evet çoğu sporda başarılıyız bu bir gerçek ama oyle kadinlar var ki çoğu erkege bin basar ve düşüncelerine duruşuna yapısına baktığımda bayıldığım kadinlar var ve bu çoğu erkekte yok sporcu olacakta başarılı kadınları çok takdir ediyorum söyleyeceklerim bu kadar tsk.
Yüzme derecelerine bir bak hangi sporcular daha kısa sürede daha hızlı yüzmüş olimpiyatlarda araştır. Buz pateni olabilir zaten tüm sporlar demedim %80 i daha başarılı dedim ben sana kaç tane yazdım sen bana buz pateni ve yüzme dedin ki yüzme de erkekler daha başarılı git araştır
Ben tüm konularda daha başarılıyız yazmadım soruda erkekler daha mı başarılı yazmış bende sporların %80 i erkeklerin daha başarılı olduğunu söyledim çünkü sporların %80 i güce dayalı bu yüzden erkekler kadınları yener sen bana gereksiz tepki gösteriyorsun.