Voleybola başlamayı düşünüyorum yardımm?

? yaşındayım 40 kilo civarlarındayım boyum 165 bayramdan sonra voleybol a başlamayı düşünüyorum. Lütfen bana öneride bulunurmusunuz. Kendimi nasıl geliştirebilirim tek yapabildiğim şey manşet onuda az az yapabiliyorum lütfen yardım edin özellikle parmakpas da zorlanıyorum bunu nasıl geliştirebilirim daha başlamadım başlayınca gelişirmi? İlk gittiğimizde ne gibi antremanlar yaparlar ya da nebiliyim gittiğimizde bize forma dizlik kolluk felan verirlermi verselerde ücreti ne kadar olur? Ben güçsüzüm kendimi nasıl güçlendirebilirim ve ayrıca toptan korkuyorum bu korkumu nasıl yenebilirim? Boyumu nasıl uzatabilirim hızlı bir şekilde? Voleybol için ayrı bir ayakkabı alıcakmıyız? Ve ben korkuyorum dalga geçilmekten ilk gittiğimde dalga geçerlerse kendimi rahat hissedemem nasıl iyi oynarım bi söyleyin ya kaç yılda iyi olurum mesela? Çevremde voleybol çalışabileceğim bir yer yok ve okulda beden dersinde oynuyorlardı bende katılabilirmiyim dedim ilkdefa katıldım ama hiçbişey yapamadım boş boş bekledim. Bende takım ruhu yok yani takımlı şeylerde kötüyüm iyi olabilirmiyim lütfen yardım edin bildiğiniz bir şey varsa öneride bulunun yeniyim buralarda kim görür kim görmez bu soruları bilmiyorum ama görürseniz lütfen yardım edin.
Voleybola başlamayı düşünüyorum yardımm?