maddi açıdan bana bir kazanç sağlıyor mu? hayatıma kolaylık katıyor mu? eğitim ve iş hayatımı olumlu etkiliyor mu? mutlu olmamı sağlıyor mu?
O zaman neden takım tutayım?
Maç izlemek insanı mutlu edebilir ama takım tutmak ekstra strese sokuyor çoğu insanı. Futbol izlenmesi mantıklı ama bir takımı tutmak bana mantıksız geliyor. Çünkü bir karşılığım yok ve ben karşılıksız hiçbir şey yapmam.
Takım tutmak bir şeye körü körüne bağlanmak demektir bana göre Onu saplantı haline getirmek fanatik olmak isterken saldırgan olmak sadece bir zaman kaybıdr Takımlar degistirilebilir fikirler hep aynı kalmak zorunda degldr 1 takıma hayranlk beslemek diger takımları kötüleyecegm anlamına gelmez Takım seçimlerini renklerine göre tutanlar bence takım ruhunu nedir bilmeyen ergenlerdir
Fanatik oldugu zaman sıkıntılı bir durum. Ve annem her zaman der " takım takım ne veriyor size o takim" 🤣annem haklı hı birsey vermiyor birde sinir ediyor insanı ama ben FENERBAHÇE takımını tutuyorum yinede😊😄
Bunun şöyle bir durumu var, insan heyecan olarak bazı şeyleri takip edebilir, ama burada en büyük sorun siyasi düşüncede olduğu gibi insanların birbirine düşmanca hakaret eden tavırları saçma sapan geliyor. Nasıl ki milletvekilleri para kazanır halk kavgasını yapar futbolcular da kazanıyor insanlar birbirini yiyor.
Ben ergenligimde anne babam bosandi depresyondayken kimse yanimda yoktu o vardi , daha oncesi cocuklugumda maca gitcek param yoktu yasim tutmadigi icin kahve koselerinin camlarindan izleyip o gol attiginda sevinir yediginde uzulurdum , biraz buyudum lisede kiz arkadasimdan ayrildim teslliyi onda buldum , askere gittim sinirdaydim cok onemli bir pusuya cikmisiz kelle koltuk ben ise o gun derbi mac var onu dusunuyorum , buyudum olgunlastim bu seferde gecmis ozlemleri hatirliyip yine yaninda olayim istiyorsun onun verdigi mutlulugu kimse vermiyor , peki o kim iste o Fenerbahçe...
Ben istemezmiydim su bu ya da sevdigim bir kadinin adi olsun o hayatimin imzalarinda ama kimse yoktu Fenerbahce vardı .. cocukluk ve omurluk aşkim ..
Takım tutmamak benim icin vefasizlik, gecmisi silmek , anilarini unutmak , benligini kaybetmek. Fanatik miyim asla. Ama ben takimima sevdaliyim. Saygilar sevgiler
Kendimi bildim bileli Beşiktaş destekliyordum son bir yıldır hatta bir yılı birazcık geçti Fenerbahçeliyim herhangi bir getirisi olmadı herhangi bir götürüsü de olmadı siyah beyazla sıkıldım sarı maviye geçtim
babam fanatik beşiktaşlı abimle ben de galatasaraylıyız. futbolun teoriğini pek bilmem ama o birlik beraberlik heyecan aynı anda yükselen sevinç naraları acayip hoşuma gider. tribünlerde büyüdük desem yeridir, holiganlığa hayır ama futbol iyi ki var.
Ben fenerbahçeyi tutuyorum, ama aşırı fanatik bir şekilde tutanları stres yapanları asla anlamıyorum. Sonuçta dediğin gibi bana bir kazanç, fayda sağlamıyor. Kazanırsa mutlu oluyorum, kazanmazsa üzülmüyorum ama.
Galatasaray tribünlerinin verdiği zevki heyecanı bana şu dünya da başka bişey versin o gün tutmama konusunu düşünücem. Böyle bişeyin mümkün olabileceğini de hiç sanmıyorum.