Dün akşam Yeni Ordu stadyumunda oynanan Orduspor 1967 ile Kırıkkale Büyük Anadoluspor maçında kutlamalar esnasında sahaya atılan konfetilerde Kuran'ı Kerim'in yapraklarının yırtılıp atıldığı tespit edildi. Bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz?
Maçta Kuran'ı Kerim yapraklarının yırtılıp yere atıldığı görüldü ne düşünüyorsunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yırtılan sayfalarda şu mübarek sözler yazıyormuş.
Ahzâb Sûresi 4: Allah bir adam için içinde iki kalb yapmamıştır. Kendilerinden zıhar yaptığınız eşlerinizi analarınız kılmamıştır. Evlatlıklarınızı da oğullarınız kılmamıştır. O sizin ağzınızdaki lafınızdır. Allah ise hakkı söylüyor ve doğru yolu gösteriyor.
Ahzâb Sûresi 5: Onları (evlatlıkları) babaları adına çağırın. Allah yanında o daha doğrudur. Eğer babalarını bilmiyorsanız, onlar sizin dinde kardeşleriniz ve dostlarınızdır. Bununla beraber hata ettiklerinizde üzerinize bir günah yoktur. Fakat kalblerinizin kasdettiğinde vardır. Allah, çok bağışlayıcı ve çok merhamet edicidir.
Ahzâb Sûresi 37: Hem hatırla o vakti ki, o kendisine Allah'ın nimet verdiği ve senin de ikramda bulunduğun kimseye: "Hanımını kendine sıkı tut ve Allah'tan kork" diyordun da nefsinde Allah'ın açacağı şeyi gizliyordun. İnsanlardan çekiniyordun. Halbuki Allah kendisini saymana daha lâyıktı. Sonra Zeyd o kadından ilişiğini kestiği zaman, biz onu sana eş yaptık ki, oğulluklarının ilişkilerini kestikleri hanımlarını nikâhlamada müminlere bir darlık olmasın. Allah'ın emri de yerine getirilmiştir.
0
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ahzâb Sûresi 50: Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. Ahzâb Sûresi 51: Onlardan dilediğini geri bırakır, dilediğini yanına alırsın. Sırasını geri bıraktığın kadınlardan dilediğini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Onların gözleri aydın olup üzülmemelerine ve kendilerine verdiğin ile hepsinin hoşnut olmalarına en elverişli olan budur. Allah kalblerinizdekini bilir. Allah her şeyi bilir ve yumuşak davranır.
Ahzâb Sûresi 53: Ey iman edenler! Peygamberin evlerine vaktine bakmaksızın ve yemeğe izin verilmedikçe girmeyin. Fakat çağırıldığınız vakit girin. Yemeği yediğinizde de hemen dağılın. Sohbet etmek için de izinsiz girmeyin. Çünkü bu haliniz peygambere eziyet veriyor, ama o sizden utanıyor. Fakat Allah gerçeği söylemekten utanmaz. Hem O'nun hanımlarına bir ihtiyaç soracağınız vakit de perde arkasından sorun. Böyle yapmanız hem sizin kalbleriniz ve hem de onların kalbleri için daha temizdir. Hem sizin Resulullah'a eziyet etmeye hakkınız yoktur. Ondan sonra hanımlarını da ebediyyen nikâh edemezsiniz. Çünkü bu Allah katında çok büyük bir günahtır.
Ahzâb Sûresi 60: Andolsun ki, eğer münafıklar ve kalblerinde bir hastalık olanlar ve Medine'de dedikodu yapanlar, bu yaptıklarından vaz geçmezlerse, mutlaka seni onlara musallat ederiz. Sonra seninle orada az bir zamandan fazla komşu kalamazlar.
NİSA 24 - Bir de harb esiri olarak sahibi bulunduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlarla evlenmeniz de size haram kılındı. Bütün bunlar Allah'ın üzerinize farz kıldığı hükümlerdir. Bunların dışında kalanlar ise iffetli olarak zina etmeksizin mallarınızla mehir vermek suretiyle evlenmek istemeniz size helal kılındı. O halde onlardan nikah ile faydalanmanıza karşılık mehirlerini kendilerine verin ki, bu farzdır. O mehri takdir edip kesinleştirdikten sonra birbirinizi razı etmenizde bir mahzur yoktur. Şüphesiz ki Allah her şeyi çok iyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
Süneni Davud Nikah Bahsi 44. bab: 43-44. Harpte Esir Edilen Kadınlarla Cinsî Münâsebette Bulunmak
2155. ... Ebu Said el-Hudrî'den rivayet olunduğuna göre Rasûlullah (s. a.) Huneyn (gazvesi) günü Evtas'a bir ordu göndermiş. (Bu ordu Evtas'a gelince orada) düşmanlarıyla karşılaşıp çarpışmışlar ve muzaffer olmuşlar, bazılarım da esir almışlar. Rasûlullah (s. a.)'in ashabından bazı kimseler, müşrik kocalarının hayatta olması) ndan dolayı esir kadınlarla cinsi münâsebette bulunmanın günah olacağından çekiniyormuş gibi davranmışlar. Bunun üzerine Allah (eâlâ bu mevzuda "-Savaşta esir olarak- elinize geçen câriye (ler) müstesna bütün evli kadınlarla nikahlanmam da haram kılınmıştır."[709] âyet-i kerimesini indirdi. Yani iddetleri dolunca onlar size helaldir (buyurdu).[710]
Matbaalarda takvim yapraklarına bu şekilde ayetler basıyorlar, sonra da satılamayınca ya da hatalı baskı olunca da bu şekilde imha ediyorlar...
Buradaki büyük hata imha ettikleri kağıtlara dikkat etmeyip stadyuma konfeti maksatlı vermek olmuş. Embesil bir vasıfsız işçinin büyük ve saygısız hatası yani...
Bunun adı şerefsizlik adiliktir. Yazıklar olsun ses çıkarmayanlara. Bazılarımız pek ses çıkarmıyor. Nasıl müslümanız? Orayı onların başına yıkmamız lazımdı. Kutsalımıza neden saygıları yok? Ne zorlarına gidiyor. Ulan adamda çıkın karşımıza. Bu erkeklikmi şerefsizler? Şeyiniz yeniyor değilmi? Neden çünkü o yapan erkek değil karı karı. Hayvandan daha aşağı mahluk. Ulan eskiden bizden it gibi korkanlar şimdi boğa olmuş. Biz sustuk diyemi? Ben orada olsaydım; "bağırarak bunu yapan şerefsiz erkekse ortaya çıksın derdim. Yaptığın erkeklikmi köpek, adi herif. Azıcık erkeklik onurun varsa, karı değilsen ben yaptım dersin."derdim.
umarım gereken neyse yapılır nedense Kuran yaktı diye iftira atılıp yüzlerce erkek tarafından katledilen Farkhunda aklıma geldi ikisini kıyaslamıyorum ama biri haksız yere canından olurken burada keyif için böyle bir rezillik yaşanıyor buna ne denir bilmiyorum umarım gereken yapılır dinle dalga geçilmez
Lanet olsun ilk başlıkta haberi okurken hangi ülke diye merak ettim bir baktım orduda olmuş bence bütün taraftar günahkar oldu atanlar kimse kesinlikle orada tribünden sahaya atılmalıydı
Güzel bir provakasyon iyi düşünülmüş... Allah belasını versin tüm provakatörlerin bu sadece bir dine saygısızlık değil toplumu germeye yönelik bir hareket