Türkiye'de en iyi rafting nerede yapılır? Rafting yapılan yerler nereler? Bilgi verirseniz sevinirim, internette detaylı bilgi çıkmadı.

Merhaba, rafting son zamanlarda oldukça ilgi gören bir spordur. İnsanlar sizin gibi raftinge merak alıyorlar ve imkan bulurlarsa gidip bu sporu deniyorlar. Öncelikle bilmeyenlere için birazcık rafting sorundan bahsedelim. Rafting botlarla yapılan (botlara raft denir) çok güzel ve heyecanlı bir nehir spordur diyebiliriz kısa bir şekilde. Rafting sporunun esas amacı botu (raftı) devirmeden, kürek yardımı ile nehirlerde bulunan engelleri (kaya olabilir örnek olarak) geçebilmektir. Sanıldığı kadar tehlikeli bir spor değildir rafting. Yaş sınırı ise sanırsam on yaş ve üzeri tabi on sekiz yaş altı kişiler ebeveynleri ile birlikte yapmak zorunda rafting sporunu. Rafting bireysel bir spor değil birtakım spordur diyebilirim size. Tabii ki bireysel olarak da yapılabilir ancak ben size takımlı bir şekilde yapmanızı öneririm. Bence çok daha eğlenceli olacaktır. Hemen nerelerde yapabileceğinize geçelim.

Fırtına vadisi Rize ilimizde bulunan rafting sporu denince akla ilk gelen nehirlerden biridir diyebilirim size. Fırtına deresinde galiba en çok bahar aylarında rafting yapılıyor. Yani bahar aylarında fırtına deresi diğer ay ve mevsimlere göre çok daha rağbet görüyor. Bu derede bulunan rafting parkurunu 1 ya da 1 buçuk saat arasında bitirebilirsiniz. Ki bence gayet çok iyi bir süre ne az (az olsa yaptığınız raftingden fazla keyif alamazsınız) ne de çok (daha fazla olsa çok yorulursunuz). Doğası insanları kendine hayran bıraktırıyor cidden. Bana kalırsa gidip bir deneyim tabii ki de mesafesi size uzak gelmezse. Dere elli yedi kilometre ama rafting parkuru daha kısa. 22 kilometre rafting parkuru. Aynı zamanda WWF tarafından koruma altına alınmıştır.

Manavgat çayı cidden rafting yapmak için mükemmel bir yer. Türkiye'de rafting yapılabilecek en iyi yerlerden biridir Manavgat çayı bana göre. Ancak maalesef ki şöyle bir sorun var. Siz daha önce rafting yapmamışsınız. İşte sorun sizin daha önce rafting yapmamanızdan kaynaklanıyor. Manavgat çayı diğer rafting yapabileceğiniz yerlerde göre birazcık daha zorlu sanki. İşte burada rafting yapmanın heyecanı da asıl buradan geliyor diyebilirim size. Eğer rafting sporunu profesyonel rafting sporcuları ya da turlar ile birlikte yapmayı planlamıyorsanız size Manavgat çayında rafting yapmanızı kesinlikle önermem. Baya bir tehlikeli bana kalırsa. Burada rafting yapmanız birazcık tecrübe istiyor. Profesyonel rafting sporcuları ile birlikte ya da turlar ile birlikte Manavgat çayına gelir iseniz o zaman bu çayda rafting yapabilirsiniz hiç bir sıkıntı olmayacaktır. Çok popüler bir yer Manavgat çayı rafting için. Yine bahar aylarında biraz daha fazla ilgi görüyor.

Tunceli şehrimizde bulunan munzur çayına rafting yapmayacak olsanız bile gidin imkanınız var ise mutlaka. Cidden doğası harika ve insanı kendine kolayca hayran bıraktırıyor. Munzur çayında rafting yaparsanız çok fazla keyif alacaksınızdır ve sizin için çok güzel bir anı olarak kalacaktır. Tabi ki de aşırı derecede heyecanlı olacaktır öunzur çayında rafting sporunu yapmak. Mayıs ve Temmuz aylarını seçmek sizin için çok daha iyi olacaktır bana kalırsa. Munzur çayında ve Mayıs ya da Temmuz aylarında yapılan rafting aşırı derecede zevkli ve heyacanlı olacaktır. Bence mutlaka deneyin.

Çoruh nehri Artvin'de bulunur. Hatta Çoruh nehri bildiğimiz üzere Artvin şehrinin en büyük nehridir diyebilirim size. Hatta Çoruh nehri ülke sınırlarını aşacak büyüklüktedir. Çoruh nehri kendi içerisinde bir sürü rafting sporunu yapabileceğiniz zorlu parkurları bulundurur. Yine rafting sporunda uzman olan kişiler ile yapmanızı öneririm. Turlar ile de gidebilirsiniz dediğim gibi tekrar tekrar hatırlatayım ben yine de. Çoruh nehri baya popüler bir yerdir rafting sporu yapan kişiler arasında. Gitmenizi kesinlikle öneririm gitme imkanınız var ise Çoruh nehrinde rafting yapmanın keyfini deneyimleyin.

Dalaman çayı rafting sporu yapan kişilerin ilgisini çok fazla çeken bir çaydır. Dalaman çayı 12 kilometre uzunluktadır. Hem profesyonel sporcular hem de amatör sporcuların sıklıkla gittiği bir yerdir. Bunun altında yatan sebep ise dalaman çayının iki adet ve iki ayrı zorluğu olan parkurlardan oluşmasıdır diyebilirim. Siz rafting sporunu ilk kez deneyeceğiz için size dalaman çayını tavsiye ederim kesinlikle. Çocuklar ile de gidilebilir bir yer. Ayrıca doğaya hayran kalacaksınızdır. Mayıs ayında başlıyor Ağustos ayının sonunda bitiyor sezon.

Kendinize ait bir aracınız var ise mesela arabanız kendiniz gitmeyi düşünebilirsiniz. İsterseniz ailenizle, isterseniz arkadaşlarınızla, isterseniz eşiniz ya da sevgiliniz ile rafting sporuna kişisel aracınız ile gidebilirsiniz. Ancak ben size rafting sporunu yapmanız için turlar ile birlikte gitmenizi öneririm. Böylece çok daha keyifli olabilir bana kalırsa. Hem rafting daha bilinçli bir şekilde yaparsınız, hem yakınlarda olan yerleri keşfedersiniz ve son olarak ise daha güvenlikli olursunuz. Yine söylüyordum istediğiniz kişi ile birlikte tur ile de gidebilirsiniz çok daha keyifli olur böylece. Yine de sizin tercihiniz tabi ki.
Benim favori yerlerim buralar. Tabii ki de ülkemizde çok daha fazla rafting yapabileceğiniz alan vardır ancak dediğim gibi bunlar benim favori yerlerim. Keşke hangi şehirde yaşadığınızı bilseydik işte o zaman sizin yaşadığınız şehire daha yakın şehirlerden olan yerleri önerebilirim. Ya da şehrimizde böyle bir yer bulunuyorsa söyleyebilirsin. Her neyse umarım yardımcı olabilmişimdir size bu konuda. Keyifli dakikalar geçirirsiniz umarım.
#Soojin #Jende
Beni asla şaşırtmadın beybi, gene şahane bir görüş olmuş <3
@KürkMantoluHayri yaa teşekkür ederim ❤️
Cevap
44Cevap
Antalya
Muğla
Karadeniz
İstanbulDüzce Rafting - Melen Çayı RaftingCumayeri Rafting
Öncelikle merhaba
Bir Rize'li olarak size önerebileceğim yer kesinlikle fırtına deresidir. Doğasıyla ve hırçın sularıyla görenleri gerçekten mest ediyor. Seninde buraya gelip rafting meraklısıysan, fırtına deresinde rafting yapmanı öneririm.
Çoruh Nehri, Artvin.
Fırtına Deresi, Rize.
Köprüçay, Antalya.
Dalaman Çayı, Muğla.
Munzur Çayı, Tunceli.
Aklıma gelen en meşhur yerler buralar
Düzce'de melen çayı var güzel de topluluk hareketleri oluyor. Hem de ulaşım açısından rahat. Denenebilir.
En güzel Rize'de yapılır hırcın dalgalarla bu sporu yapmak daha eğlenceli olur
En iyi tabiki memleketim Rizenin fırtına deresinde yapılır
Bu sporu iki defa yaptım Melen çayında Düzce'de İstanbul'dan günü birlik gitmek kolay
#melencirafting ekibi de çok sağlam
Antalya köprülü kanyon🤩. O kadar eğlenceli ki bu sene pandemiden gidemedim ama önümüzdeki sene kesin gidiyorum😊
Bence Fethiye saklıvadide yapabilirsin. Gidip görülmesi gereken yerlerden. Ölüdenize de yakın çok bir mesafe yok taksi ile ulaşılabilir.
düzce iyi diyorlar, ben fırtına deresinde yaptım amatör parkurmuş
Suda yabılıyo cnmm
Firtina
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?