*Şenol Güneş basın toplantısında ise “Lucescu çalışırken kovmak isteyenler, beni getirmek için yalvaranlar. Ben buraya kendimi zorla getirmedim. Bana yalvardılar...” tepkisini dile getirdi. *Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, maçla ilgili sosyal medya hesabından "Üzülerek söylüyorum ki, ilk yarı itibarıyla Hollanda Türkiye maçı, mahalle abileriyle çocukların arasındaki maçlar gibi geçiyor" dedi. *Liberal Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Cem Toker sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Bırakma Şenol… 2053, 2071 hedeflerimiz var filan de.. Sakın istifa filan etme… Malazgirt’i anlat…” ifadelerini kullandı.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
"Bırakma Şenol… 2053, 2071 hedeflerimiz var filan de.. Sakın istifa filan etme… Malazgirt’i anlat…” Şenol Güneş istifa etmeli mi?
Şenol Güneş gidince ne olacak? Bir plan var mı, bir düzen bir tertip olacak mı, ahbap çavuş ilişkisi sonlanacak mı, alt yapıdan üst yapıya bir geliştirme çabası olacak mı, maç planı, rakip analizi üzerine çok sağlam ekipler kurulacak mı, Şenol Güneş gidince ne olacak? Bunlara dair hiçbir halt değişmeyecek ve sadece isim değişikliği olacak kanımca! Bu yüzden de ister gitsin Ahmet , Mehmet gelsin bir halt olmaz Türk futbolunda. Mantalite değişmeden, düzen değişmeden bir halt olmaz! Kimin gelip kimin gittiği önemli değil artık! Sadece 80'lere geri döneriz artık...
Ülkede futbolda bitti bakalım futbolla unuttukları kitle homurdanmaya başladığında ne yapacaklar. İnsanlar bu kadar paragöz olamaz ya! Görevini yapamıyorsun ne istiyorsun daha rezil ettin milli takımı geldiğinden beri. Lucescu sayesinde jenerasyon yakalandı, Avrupa kupasına gittik sıfır çektik geldik. Köklü bir değişim şart ama her alanda.
Adamdaki egoya bak. Bana yalvardılar diyor. Ulan sen kimsin ki sana yalvarsınlar. Cebelitarık gibi bir takıma gelen geçen 4 5 atarken biz zar zor 3 gol attık. Orada kesilmesi lazımdı bu adamla ilişkilerin. Kovulmalı bu adam.
Kadro seçimi, motivasyon eksikliği, teknik, taktik eksikliller.. Bence kadro seçiminde aşırı taraf birisi. Hep kendisine yöresel, siyasi.. vs yakın insanlar olmalı. Veya karşıt olmamalı.
O durum yildiz oyuncuya sökmez. Üstelik milli takimda. İnadına oynamayip adamı aps postalarlar. Süper ligde bunun çok örneği var. Milli takım 1. oyuncularından kurulup, üst düzey bir hocaya teslim edilse bence daha iyi iş çıkar. Zira parlamak için herşeylerini ortaya koyarlar. Yıldız oyuncular için milli olmanin cok anlam tasidigini sanmam.
Bekleyip görelim tabi... Ama böyle siyasi, taraf kimliği ön planda olanların o göreve verilmesi hiç doğru değil. Bence kadro ve teknik heyet seçimlerinde hep taraflı.
Takımı seçen, onları mental, fizik ve taktik olarak maça hazırlaması gereken kişi teknik direktördür. Ortada bir başarısızlık varsa ilk pay sahipleri o ve onu oraya seçen federasyon yetkilileri olmalı. Başarıda nasıl onlar kutlanıyor ise başarısızlığın hesabını vermek te onların vazifesi. Ayrıca ortada futbol, siyaset ilişkisinde taraf ve taraflı yaklaşımlar içinde olduğu konusunda hakkında ciddi şikayetler olan birisidir.
İnsan siyasetten uzak olamazki, çünkü o makamların atamaları hep siyasi. Yani giden parttili gelen partisizmi olacak? Ben olsam benden buraya kadar buyrun sizin olsun derim. Oturur kazandığım paraları yerim ölünceye kadar.
Ben sadece başarı odaklı birisi değilim... Atatürk'ün dediği söze ek olarak ben sadece sporcunun değil yöneticilerin de yüksek ahlaki değerlere sahip olmalarını isterim. Yani işlerini yaparken tarafsız, adil, hakkaniyetli bir tutum içinde olmalılar. Aksi durumlarda gelen başarı beni çok ta mutlu etmez.
Ahlaksızlığın egemen olduğu toplum kesiminde elbette parası, potansiyeli daha güçlü olanlar önde olurlar. Küresel anlamda düşününce refah ve adaletin daha iyi durumda olduğu batı toplumlarında futbol seviyesi çok daha yukarıda olduğu açıkça görülüyor. Ve göçler de bu yolu izliyor. Yani daha ahlaklı bir toplumda daha fazla güven ve refahı..
En refah düzeyi yüksek dediğimiz ülkelerde bile düzen aynı. 1 pizza 15 dolar. Yani sömürü hep aynı çünkü dünyada fanatizm, benim partim, takımım, zihnietim olsun yeter zihniyeti köleliğin temelini oluşturuyor.
Sömürü benzer şekillerde olsa da asla hep aynı değil. Bizde de kapitalist düzen var japonyada da, Norveçte de.. Ama asla aynı şekilde değil. 15 dolara pizza satılan yerde de emeğin ve kişinin hakkı o ölçüde değerlidir. Temel hizmetleri alacak paran yoksa sahipsiz kalmazsın... Burada da sahipsiz kalmazsın ama anca politika kürsülerinde oluyor bu durum.
Batıya göç edip dönenlerden biriyim. Bizim insanımız ölümüne kendini korur, demesinler diye ölür ama orada mutsuzum diyemez. 80 dolara tuvalet yıkamak yerine ülkemde 8 liraya çalışırım dedim. Çünkü iki yerdede zor doyarsın, en azından ülkemde olayım dedim.
Vazgeçmek te bazen bir erdem göstergesi olabilir elbette... Ama çoğu çalışan için malesef ülkemiz bir huzur kaynağı değil. Ben o yüzden iş yaşamından emekliliğim gelir gelmez ayrılmak istedim...
Liberal Demokrat Parti Eski Genel Başkanı Cem Toker bey, siyasi rakiplerinden ilgi göremeyince Şenol Güneş' e sarmış anlaşılan. Hiç bir siyasi başarısı bulunmadığı için kendisi istifa etmeyi düşünüyor mu acaba?
Ana Sayfa > Spor > Sorular > "Bırakma Şenol… 2053, 2071 hedeflerimiz var filan de.. Sakın istifa filan etme… Malazgirt’i anlat…” Şenol Güneş istifa etmeli mi?