Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda güreşteki ilk madalyamız Rıza Kayaalp'ten geldi. Daha önce tekvandoda Hakan Reçber ve Hatice Kübra İlgün bronz, okçulukta ise Mete Gazoz altın madalya almıştı.
Türkiye'ye, Tokyo 2020 Olimpiyatlarında 4. madalya Güreşçi Rıza Kayaalpten geldi! Olimpiyatlarda başarılı mıyız sizce?
Kübalı zenci Rızayı yerlerde süründürdü :(( Rıza gibi biri altın madalya alamıyorsa bu tamamen eğitim, motivasyon ve idareci beceriksizliğidir. Adam belkide aklında milyon tane düşünceyle mindere çıkıyor! Böyle olunca bir noktaya kadar gidiyor, üst düzey (kendisi gibi) bir sporcuyla karşılaşınca kim daha iyi motive olduysa o kazanıyor. Bu Kübalı ile defalarca karşılaşmış 2 galibiyet 6 yenilgisi var. 6 yenilginin hepsinde de finalde altını kaptırıyor. Olmaz böyle bir şey buna bir çare düşünmüyorlar mı antrenörleri? spor bakanlığı! Her madalya sonrası arayan rte başarısız olunca sebebini sormuyor mu?
O da kaybetti di mi? Hayır, başarılı falan değiliz. Olimpiyatların kaçıncı günüdür biz 4. madalyayı aldık diye sevinelim mi yani çokta büyütmeyelim gözümüzde olimpiyatları lütfen.
Ben tüm branşlarda yarışabilen, o kaliteye sahip sporcular çıkarmayı daha değerli buluyorum. Madalya alır almaz, her branşta bir adamımızı izleyelim. Bir ülkenin spor kalitesini böyle böyle yükselir. Bir anda olmaz. Hepsini tebrik ediyorum. Arkasında büyük bir emek var.
başarılıyız dahada başarlı olacağız güreş ata sporumuzdur ve atalarımız güçlü bu işin hakkını veren insanlardı yiğitlikdir adımız şanımız sonsuzdur madalyamız :)))