Erkek çocuk için hangi spor kursunu tavsiye ediyorsunuz?

11 yaşında ikiz oğullarımı spor kursuna yazdırmayı düşünüyorum.Hangi kursa göndermem gerektiği hakkında fikirlerinize ihtiyacım var.

İkiz oldukları için birbirlerinden hiç ayrılmadılar ve şimdi de ayrılmak istemiyorlar fakat ikisinin de yeteneği ve fizik yapıları farklı.

İkiz 1: Kemik yapısı kalın, boy 152, kilo 55, basketi seviyor, solak, yapı olarak kalın kemikli ve yaşıtlarına göre oldukça güçlü olduğu için uygun görülen sporlar, buz hokeyi, güreş, basketbol, spora düşkünlüğü yok denecek kadar az, onun için en güzel spor kendi deyimiyle "düşünmek" dersem yeterli açıklamayı yapmış olurum sanırım :)

İkiz 2: Kemik yapısı ince, boy 149, kilo 41, yüzmeyi sevmesine rağmen kurslara gönderme isteğimi reddediyor, su altında hareketsiz nefesini ortalama 2-2,5 dk tutuyor (eğitimsiz), okulundaki koşu yarışlarında 1.sınıftan beri 1. geliyor, sağ ve sol el-ayak kullanıyor, (sağlak ama bilir kişi deyimine göre, ikizine bakarak sonradan solak olma durumu, sol ile yazıyor)

İkisi de birbirinden ayrılmamak için aynı sporu istiyor ben ikiz1 için su hokeyi ikiz2 için futbolu daha uygun görüyorum.

Sonuç olarak ne yapmam gerektiği hakkında kararsızım ve hala araştırıyorum, sizlerin de fikirlerini almak istedim.Bu konu hakkında fikirlerinizi paylaşır mısınız ?
Erkek çocuk için hangi spor kursunu tavsiye ediyorsunuz?