http://i.hizliresim.com/1j6YpD.jpg
Bu kadar kası kac yılda yaparım?
http://i.hizliresim.com/1j6YpD.jpg
8 ay ile 3 yıl arasında değişir bu süre ve kesinlikle disipline bağlıdır.
Herkes gibi normal şekilde spor yapıp ortalama beslenip çok az kardiyo yaparsan 3 yılını bile alabilir, hatta hiç ulaşamayabilirsin de.
Eğer ki usanmadan ve hiç aksatmadan disiplini bozmadan hareket edersen daha kısa sürer. Örnek veriyorum. İlk defa yapmıyorsan ve kasların spora alışkınsa başlangıç aşamasını atlarsın ve 2-3 ay kardasın demektir.
Direkt bulk antrenmanına başlarsın, yani kilo alma. Hem kaslanıp hem yağlanacaksın. Şu anki kilonu bilmiyorum ama boyunu 180, fiziğini orta kaslı 75 kilo olarak baz alalım. Hedefin yağ ve kas kazanarak 110 kilo olmak. Yani 35 kilo alman gerek. Ayda ortalama 4 kilo alırsan 9-10 ayda bu hedefe ulaşırsın. Antrenman programını özetleyeyim. Bölgesel çalışacaksın. Haftada 3 gün 1 er buçuk saat çalışsan yeter. Her bölgeyi 4-5 hareketle çalıştıracaksın, günlük toplam 12-15 hareket. Her hareketten 5 set yapacaksın. Ağırlık artırmalı, 15-12-9-6-3 tekrar şeklinde. Kasların alıştıkça daha fazla zorlayacaksın. Hareketlerin arasında 2 dk dinlenmen şart.
Daha sonra diyete gireceksin. Fazla kas kaybetmeden yağları atacaksın. Resimdeki gibi olabilmen için 110 kilodan 90 kiloya düşmen gerek. Yani 20 kilo vermen gerek. Ayda 3 kilo yağ atabilirsen 7-8 ayda üstteki gibi olursun. Yani toplamda 17-18 ayda işin tamam. Bu örneği verirken çok iyi beslendiğini, 2500 kcal den başlayıp haftada 500 kcal artırarak 4500-5000 kcal enerjiye çıktığını ve bulk dönemi boyunca 5000 kcal ile beslendiğini; protein, karbonhidrat ve yağı dengeli aldığını (150-750-90 gibi), 12 den önce uyuyup 8-9 saat dinlendiğini, diyet döneminde de yemene içmene ekstra dikkat ettiğini, aldığın enerjiyi her geçen gün azalttığını baz aldım. Ayrıca takviye olarak bulk ta protein tozu ve kreatin, diyette carnitine kullandığını kabul ettim. İlaç kullanmadığını belirteyim.
İlaç kullanırsan bu toplam süreyi 1 yılın altına düşürürsün belki ama kesinlikle tavsiye etmem. Çok yapay olursun.
x-sport
Bulk demek yağ ve kas kütlesi olarak kütle kazanmak değildir. Bulk maximum kas kütlesi ve minumum yaglanmadir. Lütfen yanlis bilgiler vermiyelim.
Bende kemik yapısı cok iri kemiklerim beni cok iri göseriyor onun içinde kilo alsamda hiç göstermiyorum zayıflayıncada aynı
2. ci resim var ya aynısı
1,78 boyum var
Baska nasıl kilo alabilirim
böyle konuşarak yapamazsın. peynir yiyorum kas çıkarmı demek gibi 1şey. herkesin vücudunun 1 düzeni vardır. kimininki erken kimininki geç kiminin ki hiç çıkmaz öyle kalır. bu yüzden deneyeceksin. spor demek sabır demek. kaç senede olur demekle bitmez. çalışırsın sıkı sıkı. sıkarsın düzenli uyku düzenli yemek öğünlere bölünmüş şekilde düzenli ve bilgili 1 hoca eşliğinde amatörlüğü atarak 2-2.5 senede buna yakın olursun. ama 1 yuri boyka olamazsın onu bil önceden sonra hayal kırıklıgına ugrama. ama yok efendim bugün şunu yemiyim bugün şu kadar uyiyim bugunde spora gitmeyivereyim diyerek spor yaparsan değil 2 yıl 2 asırda bu hale gelemezsin. o yüzden lafı bırak, icraata başla derim.
ne bakımdan yuri boyka olamam dövüş olarakmı diyosun
hayır o vücudu diyorum. kolay değil öyle olmak. o vücudun 1 süresi yok sürekli çalışıcaksın.. o yüzden lafı bırak icraata geç diyorum ya.. bugün yazılıcam yarın yazılıcam haftaya yazılıyorum spora diye geçinirsen 40 yaşında yazılırsın :)) o yüzden en kısa sürede YAZIL. spora başlamak isteyenlerde klasiktir yarın başlıyorum...
yuri boykadaki vucut o resimde şişirme o kadar kas yok o adamda
tamam işte sende onu örnek göstermişin ama :)) o vücut zor... sürekli çalışma ve kondisyon gerektirir. dövüş sporlarınıda 1 yandan denemeni tavsiye ederim muay thai eğer savunma ve dövüşe merakın varsa. sağlam vücut çıkar ama tam ilerisini bilmiyorum napmak gerekirini falan.. fitness için konuşabilirim sadece.
:)))) 8 yasından beri dövüş sporları yapıyorum 22 yasındayım karate-wing chun-wushu-Kick boks yaptım yakında profesonel yüzme eğitimi almayı düşünüyorum belki aynı anda boksada gidebilirim
bak prof yüzmede bende var gerisi yok :)) mutluyum ama
Yüzme merakım var bu aralar bakalım 5-6 ay gideyim dalış tekniklerini öğretiyorlarmış
normal bizim yüzdüğümüzle onları öğrettiği yüzme arasında cok fark var diyorlar gidenler yüzmeye biz hiç bir şey bilmiyomusuz diyor
benim 1 abim var manevi ama gerçekten farksız. türkiye dereceleri var o sağolsun 2 yazda teknikleri az çok öğrendim ona yetişebilecek seviyeye varmak üzereyim.
5-6 ay gitsem baya bir şey öğrenirim o zmn :)
tabi canım tekniği öğrenip uyguladınmı ve sürekli tekrar yaptınmı öğreniyorsun. fitness gibi 1şey aynı.
Şimdiki halin daha iyi o mutanttan :D
biraz daha calıssam daha iyi durmazmı :)
Ne göbeği be bende göbek olsa bir saniye durmam calısmaya baslarım
:))
ben dövüşcüyüm o yüzden özenti oluyor tabi :)
Ulan o adama böle eleştiri yapilirmi ayip be :)
Git yüzüne söylesene :)
Boyle kocam olsun demiş birde bu imkansız iste emin ol
ayıp oluyo
:) tşkler
Bu arada neden özelden cevap vermiyorsun
Amatue k. b haklısın kabalık ettim ama o adami severim ondan dolayı biraz parladim
Cevap
17Cevap
hocam oncelıkle merhaba yurı boyka bıldıgımız uzere dovuscu sımdı proteın tozu kullanırsan tahmınım 1 seneye yakın gıbıme gelıyor ama cok calısman ve dısıplın sart bıde beslenme tabıkıde +proteınsız desek o gogus cok zor yanı takvıye sart ha yapılmazmı yapılır ama 1.5 seneye hatta 2 seneye yakın bır zamanda yaparsın saygılar
Bende dövüşcüyüm zaten ama kas ağırlıklı calısmadım
bende dovuscuyum hocam bodybulıng bırakıp 1.5 seneye yakın dovuse gıttım ama daha ıyı oluyor dedıgım gıbı cok calısman lazım o goguslerı yapman ıcın karın kasını zaten dovuste yuzde yuz cıkıyor
bende 8 yasında basladım dövüş sporlarına şu anda 22 yasındayım
hava atma hocam sımdı burada ezme bızı 21 yasındayım bende toplamda 2 seney yakın yaptım bende :))
Sıkı bir çalışmayla 3 yılda bunu yaparsın kardo www.bodybuilding.com/.../...lassic-dennis-wolf.jpg
3 yılda bu kadar olmaz adamın götünde kas olusmus :)
galeri2.uludagsozluk.com/.../...1-erkek_359585.jpg arkadaşım bunun gibi vucudu 5 ayda yaptı çok zor değil yani
benim vucudum karın kaslarım bunun gibi değil bakla o kadar olmaz bende scod adkinsle aynı vucut yapısı olarak aynı ince vucutlu değilim
düzenli beselenme protein takviseyle 2 yıl kardeşim
Onun biraz daha düşüğü o biraz fazla aslında vücut yapımız cok benziyor
https://i.hizliresim.com/1j6YpD.jpg bunun gibi vudum var sadece pozularım o kadar yok
Göğüs var yağ oranı yok bende göğüs kasım hatta bundan biraz daha fazla belli olur
Boykayla vücut yapım aynıda ben 10 yılın üzerinde spor yaptımda kas calısmadım ama scod adkins kadar olsa iyi olur
kol omuz şu bu aynı ne demek?
bir kere öyle bir fiziğe ulaşamazsın çünkü genetiğin farklıdır.
sen sıkı çalış kilonu bilmiyorum scott atkins bu fotoda min 85 kgdır.
vücut yapm altdaki resme bak
Boyle bir kas yapman imkansis bu adamin kaslarina dikkatli bak turu benzeri yok çok fazla ayrintisi var karin kaslari massalah scot adkins zaten 20 yildir bu isi yapiyor kisacasi unut
şişme o gercekte o kadar yok
Dostum o adamı 10 senedir taniyorum ne şişmesi onun dövüş salonu bile var adam hayatini o ise yatirmis sense Lisa surede öyle bir vücuda kavuşmaya calisiyosun bu imkansiz
Tanıştırsana beni
hocam sana lazim olan kutle arttirici steroid kazein amino protein tozu bcca karnitin bu vucuda 6 ay surede ulasirsin
düzenli çalış 1 yıla hazırsın yuri den daha iyi olursun hatta
bir git gerizekali nasip daha iyi olur l*n scoot un tirnagi olamazsin sen
1 yilda demissin bide tipe bak ya sen geberene kadar calissanda öyle olamazsın
banamı attın :)
Allahin kekosu gelmiş scoot a dil uzatiyo
Sanki babanın oğlu ne derse desin
İnsanların emeğinin karsiligi bu olmamalı
güzel bir definasyon programı yap kas varsa. şeklin ortaya çıkar. ama herkeste bu şekil olcak diye bişey yok :D
Adam gibi çalış yedigine içtigine dikkat et 2 yılını almaz.
1 yılda olurmu
şu anda pozular haric bunu kadar bunun gibi vucudum var
Şu anda zaten fitim ben dövüş sporlar yaptım bıraktım 2-3 yıl oldu
Fitten kastım store.donanimhaber.com/.../...3CE1055EFD5BEC8E.jpg bu tarz bir fitlik bunun için çabalamalısın bence aşırı şişmek görsel acıdan kötü duruyo. Tabi herkesin dusuncesi farklıdır :)
benim karın kaslarım farklı calıssam boyka tarzı olur vücut yapımız farklı o adam zayıfmış calısmıs oyle olmus
tamam tşkler kendine iyi bak görüşmek üzeri diyim burada bende :)
Çok çalış belki bir güüün
Bu kadar var şu anda kol kasım yok o kadar bir omuzlar göğüs falan aynı
https://i.hizliresim.com/rY5gv7.jpg
Ikıncı lınktede aynı resım var
pardon ya https://i.hizliresim.com/rY5gv7.jpg
Kol yok işte bende omuzlar falan aynı
Kol kası olsun o kadar vücut aynı
Doğal olarak yapacaksan en az 6 sene..
ole oldugunmu iyi yatamssın yatakda batar.
aynen sonra sıcakda ter yapar ona yakın ya o kadar yapmam zaten asırı o bide şişirme o normalde yok o kadar o adamda
altdaki resim nasıl
benim fotoma bak ben bu kası 5 yılda yaptım
o sen oldğuna eminmsin :)
yolla bakayım
bir bok yapamazssin
kendin yapamısın ondan diyon herhalde :)
olur inşallah
Tşkler :) bu yeterlimi sence https://i.hizliresim.com/rY5gv7.jpg
nasıl yakısıklımıyım :)
En az 3 yıl..
3 yılll
hapla olur ama
protein tozu zararlı diyorlar
yuri gibi olaman :)
23334433 yilda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar