Kürt bir kızla&Erkekle evlenmeyi düşünürmüsünüz ?
Biliyorum önemli olan insanlık ama cevaplarını merak ediyorum yinede.
Biliyorum önemli olan insanlık ama cevaplarını merak ediyorum yinede.
Bir mer'ada beraber yaşayan üç öküz varmış. Bu hayvanların biri sarı, biri kara, diğeri de alaca renkliymiş. Bunlar, her zaman birbirine arka vererek otlarlar ve birbirinden ayrılmazlarmış. Kurt, bunları yemek için can atmakla beraber yanlarına yaklaşamıyormuş. Bunun üzerine, gayesine erişmek için bunların arasını açmayı düşünmüş. Bir gün alacalı öküz diğerlerinden uzakta iken, sarı ve kara öküzün yanlarına sokulmuş, "Siz ne kadar hoş ve güzelsiniz! Fakat bu alacalı arkadaşınız sizin aranıza hiç yakışmıyor" demiş. Diğerleri bu sözü tasdik edince kurt, "Bunu aranızdan uzaklaştırın" demiş. Onlar, bu işin çaresini sorunca, "Siz bana yardımcı olursanız ben onu sizden uzaklaştırırım" cevabını vermiş. Kimi, arkadaşının boynundan kimi, ayaklarından bastırarak kurda yardımcı olmuşlar. Kurt, büyük bir iştiha ile alacalı öküzü parçalamış.
Bir başka gün, karnı acıkan kurt, iki öküz birbirinden biraz uzak iken sarı öküze yaklaşmış, "senin rengin ne kadar da güzel, ama arkadaşının rengi siyah, o senin yanına hiç yakışmıyor" demiş. Onun da yardımı ile kara öküzü parçalamış. Sonunda sarı öküzün karşısına dikilmiş ve hiçbir hileye lüzum görmeden doğrudan doğruya "Ben seni yiyeceğim" demiş. Sarı öküz, işin vehametinin farkına varmış. Ama artık iş işten geçmiş, yapacak bir şey kalmamış. Çaresizlik içinde şöyle mırıldanmış:
"Aslında biz, alacalı öküzü yedirdiğimiz gün yenilmiş ve bu sonucu hak etmiştik."
alıntı
batıda yaşayan birçok kürdü Türk sanıyoruz:)
bu doğru :)
yıllar önce taşınıp gelmişler ve bizleşmişler
önemli olan insanlık mı? sen insanlığın ne demek olduğunu biliyormusun yani insanlıktan haberin var mı? bence yok olsaydı bu faşizan soruyu sormazdın...
İnsan olsun yeter... nedir bu ırkçılık ya :) ben kürt değilim ama evlenirim..
Cevap
30Cevap
baştan söyleyeyim kürt değilim. fakat memleketimden çok kürt tanıdığım var. aslında kürtler örflerine daha sadık. benim bi kaç tane kürt yengem var kocasına fena sadık. o kadar kötülüyoruz ki. yani bu sorunun içinde milliyetçilik değil, kürtçülük var. Neden çerkezlerle dadaşlarla evlenir misiniz sorusu yok? Siz sanıyor musunuz PKK nın içinde sadece kürt var. ODTÜ yü bitirmiş Türk şerefsizleri bile oluyor.
Adam gibi adam :)
Benim sevdiğim kız muşlu ve onunla ciddi düşünüyorum.Dediğin gibi asıl önemli olan insanlık diğerleri önemli değil.
Kürt olması bir eksiklik değil ki.Vatanını seven bölücü düşünmeyen biriyse hiç sorun olmaz.
Müslüman bir kürt mü? Ailesi de dindar mı? Başlık parasının dinen rüşvet olduğunu biliyorlar mı? Bu sorulara cevabı evetse ve aşıksam olabilir. Sadece kürtlerle değil lazlarla da kültürel fark ister istemez sorun olacaktır. Ama kız ve ailesi anlayışlı ise bunların üstesinden gelinebilir.
Şimdiye kadar gördüğüm Kürt kızları görünüş olarak pek çekici bulmadım. Esmer kız hoş ama onlarınki biraz farklı bir esmerlik gibi, bilemedim. Tabii açık tenli olanı vardır belki.
Kürt çok arkadaşım ve tanıdığım var ama evlilik bambaşka bir şey, düşünmedim düşünmem de..
ailemin bu konuda ne düşündüğünü biliyorum , istemiyorlarmış kürt 1damat.
ben yinede açık kapı bırakıyorum .
kürt kızıyla evlenirim ama bir türk kızıyla asla evlenmem
Hayır. Evime haftada 34653 tane misafir gelsin istemiyorum.
+1
Kardeşim haftada senin dediğin gibi 34653 kişi gelmez haftada en fazla 3 ya da 7 kızı gelirler dikkatini çekerim aile olarak değil evli ablası abisi onun çocukları ve eşlerinide katarak sayı anca bu kadar çıkar senin dediğin gibi her haftada gelmezler 2 haftada bir ya da haftada bir gelirler ön yargıyı bırak bide ailem kabul etmez dedin ailen ne karışır bu işe sanki sen değilde ailen evlenecek sen mutlu huzurlu olacaksın bide kürt kızları baskı değilde istersen özellikle kürt kızlarına sorabilirsin aile kavramı namus kavramıyla yetistirildikleri için arayı ailesini katmiyorum çok Aşır neşir olmazlar kıllı diyorsun ya benim tanıdığın bir sürü kürt kizi var gözlemlerime göre türk kızlarından daha Bakımlı lar göçmen kızları bakımsız oluyor usengenclikten killarini almıyorlar kürt kızları yetişkin aynı üniversiteli ya da modern giyinen kızlar gibi giyiniyor çoğunun ailesi fakir olabilir ama onlar için herşey yerli yerine ole fakir halde parayi har gelir harman savurmazlar türk kızlari gibi
Beğenmişsem sevmişsem evlenirdim ama arada bir kültür kaynaşmasına her iki taraf da gönüllü olmalı..yani ayrı dünyaların insanı olmak zor olurdu..
Ben Kürdüm. Farketmez. insan olsun beni sevsin bana saygı duysun yeter. bir de böyle konular açmayın kardeşim yahu. Şu boş zihniyetlerin aptalca düşünceleri insanların üzerinde yanlış algılar oluşturabilir...
Kanımı kırdıramam Biz aile olarak soycuyuz ne alırız ne veririz.
Türk ' ün en kötüsü kürdün en kralına beş basar işim olmaz.
Evlilikler iki kişi arasında yapılıyorsa sorun değil. Ancak ülkemizde evlilik sadece iki kişi arasında değil aileler arasında da yapılıyor. Sorun çıkar bence..
Ayrıca ne demişler ""Evleneceğin eşi ve ineğini köyünden seç "" derler..
inek ne alaka onu anlamadım :D
Ya arkadaşlar bu kadar saçma bir soruya cevap veriyoruz bu saçma olmuyor. Bir benzetme yapıyoruz bu saçma oluyor.
Tabiki sorun değil kürt, türk, laz, alevi.. Ancak bu sorular bile ayrımcılığı tetikliyor.
Benzetmemde eski bir atasözü dür. " eşini ve ineğini köyünde seç " yani huyunu suyunu bildiğiklerin ile evlen. Huyunu bilmediğin bir inek alırsan tepiği yersin..
Kürt, Fransız, Arjantinli, Norveçli fark etmez; aşıksak, hayata bakışımız da uyuyorsa gerisini düşünmem.
tabiki de. insan olması yeter. duyguların karşındakinin etnik kökenine bakmaz heralde :)
ahh soruyu daha farklı sorsaydın keşke, zaten ortalık gergin !
gönüle düşdükten sonra ne farkeder kürt olmuş türk olmuş,mümkündür...
ya artık bu ırkçı sorulardan vazgeçin arkadaşım!
Biride çıkmadı başka milletlerle ilgili soru sorsun.sürekli kürt kürt
onlarda ırkçılarla hayat birleştirmeyi çok istiyordu sanki
sevgilim var ama o kürt ben türküm , evlenmeyi düşünüyorum ama ailem müsade etmiyor onunla mutluyum biliyorum ki her kürt aynı değildir . ne yapmalıyım onu da bilmiyorum ama çok seviyorum onu...
Belki ailen onu tanıdıkça daha sıcak bakar.. Allah nasip ederse olur elbet..
Düşünmektende öte ben Kürt bir kızla evlenmek isterim. Çok merhametli ve eşlerine aşırı bağlı oluyorlar. Hem de daha duygusal oluyorlar. Ayrıca dünya görüşümü daha iyi anlayabileceğini düşünüyorum bu da dini açıdan benim için çok önemlidir. Töre töre diye eleştirenler olabilir de hatalı kısımlarını atarsak, yanlış tarafları hariç aslında töre güzeldir.
evlenirim çokta güzel olur bence nesi var kendi dinimden kendi topraklarımda büyümüş birisiyle evlenmeyeceğimde kimle evleneceğim :))
ailem kabul etmez kürt bir kızı
bende istemiyorum ırkçıyım kürtleri hiç sevmem
hadi iyi halden evlendiğimi düşündüm evime 1 milyon tane misafir gelmesini istemem
öööf hemde nasıl:D hahahaha:D koptum ya:D bıyıklarıda var onların:D
Büyük konusmak istemiyorum sadece istemem diyorum cok kültür farkı olucagı icin
katıldımm kuzuma
saol bebem basmıslar eksiyi:D
Evt evlenmeyi düşünüyorum insan olsun gerisi önemli değil sırf o ilde doğdu diye yargılıcak değilim.
siz niye kürtleri ikinci sınıf insan olarak görüyorsunuz..,bu yaptığınız ırkçılık değilmidir..
Bir amerikalıyla evlenmeyi düşünürmüsünüz diye sorsaydım yine böyle mi düşünecektin ?
bakan,oğlum bak git.
yatakta çok iyilermiş doğru mu değil mi -sorun olmaz
evlenmezdim ama kürt olduğu için değil gelenek ver görenekler açısından
anadoluda saf kan bullamazsın, türkü, kürdü çerkezi, lazı kaynaşmış gitmiş artık:)
Ben düşünmem, anlaşamıyacağımızı düşünerek, ama bu işler hiç belli olmaz tabii
Evlenebilirim ama önemli olan insanlığı ve benim kafamdaki diğer kriterleri sağlaması gerekir.
kader kısmet bilinmez ama hiç sanmıyorum böyle bir şey yapacağımı.
sen caponla evlenirsin
yok o iş bitti biliyosun :)
Evlenecek arkadaşlara mutluluklar
cok seviyorsam neden olmasın.
niye düşünmiyim insan değil mi?
Allah yazdıysa bozsun, diyorum. Ben Türk üm diğerleri de benden uzak olsun Kokuyolar abi..
Ulan sen hayatında kaç tane Kürt kızla çıktın da kokuyorlar gibi çok saçma insanlık dışı bir kelime kullandın? Şırnak Hakkari Van yörelerine git gör kızları ya da düğünlerimize bak gör saf doğal güzellik hepsi. Batı'daki gibi süslenme püslenmelerine gerek yok. Ve emin ol onlar sana bakmaz yani ki eminim de çok çirkinsindir sen
Niyeyse çok sıcak bakamıyorum buna
ciddi kültür farkı var o yuzden zor
ben böyle faşist bir soru görmedim
evet evlenilir ...
Olmaz
bölücü olmamak şartı ile olabilir
Asla!
Hayir tabiyki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar