Arkadaşlar Ufc , mma gibi dövüş sporları organizasyonları olarak neden biz başarısız ve geri kalıyoruz anlamıyorum. Bunun bir nedeni var mı , bizde...
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Ben bizzat kendimden örnek vereyim. Geçen yıl 1 ekimde İtalya da dünya şampiyonası kemer maçına çıkmak için gittik. Bir grup insan balkonda sigara içip muhabbet ediyor. Muhabbet şu, biz şöyle keser böyle biçer aha böyle de s... Kim bunlar tabi ki türkler. Elin rusu tuvalete giderken bile gölge boxu çalışırken bizimkiler sözleri ile geliştiriyor kendini. Neyse turnuva sonunda kazanan tek türk yok :D cevap ortada
13 Yorumla- Soran+1 yıl
Hocam dediğine okey ama vurgulamak istediğim spor bakanı mma dahi destek olmuyor somut olarak isteseler güzel yerlere çekerler federasyonu
- +1 yıl
kanka ben mma i futboldan daha çok seviyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
8Cevap
Yaygın olmayışı dijital dünyanın kültürümüzün içine etmesinden kaynaklı. Ben eskilerden sağlam sözler dinleyerek öğrendim ki günümüzde nasıl ki internet kafeler uşakla dolup taşıyorsa seksenlerde de taekwondo salonları gençlerle dolup taşıyormuş. Özellikle büyük üstad bruce lee nin buna katkısı büyüktür. Bir dönemin gençliği onun gibi olabilmek için ne terler akıttı. Ama günümüzde ne özendiren faktörler var ne de rol model. Bruce sadece ortalıkta tekme ve yumruklar sallayan biri değildi. O dövüş sanatlarını kendi hayatının bir felsefesi olarak bizlere tanıttı. Kendisinin en meşhur sözlerinden biri ''Dövüş sanatları vücudunu kullanarak özgürce kendini ifade etme sanatıdır''. Neden bizim başarılı olmadığımıza gelince, bu tamamen benim fikrim. Düşüncem o ki bizim sporcularımız antrenmanlarda teknik çalışırken iş dövüşe gelince kendilerini kaybedip kahvehanedeki işsiz güçsüz zibidi hurşit gibi dövüşüyorlar. Kendilerini heyecana kaptırıp öğrendikleri her şeyi unutup kaba tekmelere baş vuruyorlar. Sana örnek teşkil edecek bir küçük anımı anlatmamı ister misin?
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Hiçbir konuda iyi değiliz ki, ne spor da ne dövüş de ne kitap okumada. Teknoloji de. Yani bunlar için insanın merak duygusunun olması lazım, bizim toplum tembel ve hazıra alışık. Kendilerini geliştirmeye aktivitelere zaman ayırmaya birşeyler yapmaya meyilli değiller.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Her şeyten öte gelişim yok ileriye dönük en büyük hata da bu..
Devletin verdiği destek ile 'çocuk gelişimi bölümü bitiren kişi' okçuluk kulübü açıp ayrıca kulübe ait jip alırsa ve kulüpteki oyuncunun bir evrakı için (lisans çıkartma) anadolu yakasından avrupaya götürmek için Metrobüs veya Marmaray kullanılmadan o jip kullanılırsa ve onun yakıtı da kulübe gider olarak yazılırsa başarısız olup geri kalırız bu çok küçük gördüğüm bir olay. spor işinin içinde olan kişiler daha nicelerini görüyor nokta
10 Yorumla- +1 yıl
bende küçükken hakkı koşardan ders alıyordum yeşil kuşağa kadar gelmiştim beni çok beğeniyordu çok çevik atik bir çocuk geleceğin hocası bu diyordu ama ailesel bazı sorunlar yüzünden sporu bıraktım olmadı yaani !
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Nasip hocam hayırlısı olsun
- +1 yıl
Herkes Osmanlı torunu, tokadını Bi koydummu yere sererim dediği sürece kimse ihtiyaç duymaz dövüş ve savunma sporlarına
10 Yorumla Parasızlık kulüplerin ilgisizliği iş adamlarinin yatırım yapmamasi daha ülkemize profesyonel boks bile gelmedi sen düşün ne UFC bahsediyorsun daha boksa bile olmadı yatırım
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Böyle olmaması gerekir , onu söylüyoruz , devlet neden ilgi göstermiyor sitemimiz buna
- +1 yıl
Futbolu abartmadıkları zaman diğer dallarda iyi yerlere gelebilicez
20 Yorumla - +1 yıl
Alt yapı sorunu var kardeşim tüm spor branşlarında olduğu gibi. Eğitim alabilecek yer yok maalesef.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Alt yapı imkanlarınca fedarasyon güzel şeyler yapıyor , alt yapı olur zaman ilr daha güzel lakin bakanlık devlet destek verse bizden de khabibler , mcgregor lar neden çıkmasın?
Genellikle illegal ve yasadısı yapılıyor o yüzden knkm
00 Yorumla- +1 yıl
Oturmayı severiz milletcek
10 Yorumla Hangi alanda iyiyiz bilmiyorum hiç :D
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Yalan...
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Hep senin annen yüzünden. Salondaki herkese kendini becerttigi için gerideuiz
01 Yorumla- Soran+1 yıl
🤦♂️
Futbol dışında spor dalı mı varmış ülkede (!) ?
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Malesef duyulmayan ve yalnız kalan
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu konuda yanlışınız var. Türkiye olarak oldukça başarılıyız. Tabii ki çok daha iyi olabiliriz. Bunun için biraz daha özveri şart. Fakat maalesef ki federasyonların çoğu başında ki kişiler tarafından çiftlik gibi yönetiliyor. Bu sebeple klüpler hak ettiği yere kolay gelemiyor.
Bunun için yönetimlerin sıkı denetlenmesi ve birçok değişikliğin yapılması gerekir.
MHP Milletvekili Saffet Sancak bu konuda bir araştırma önerisi sundu. Ve yeni bir planlama gündemde. Eğer kabul görürse çok daha başarılı sporcular yetiştirebiliriz. Federasyonlara milyonlarca lira bakanlıktan yardım aktarılıyor. Bu para adil kullanılmıyor malesef.
Malum, para?
Bu paralar doğru kullanılır ve klüpler desteklenir o zaman dünyada çok daha fazla yetişmiş sporcu ile başarı elde edebiliriz. Öncelikle federasyon yönetimleri ve bazı kurallar değişmeli. Değişimi biz de heyecanla bekliyor, takip ediyoruz.
hocam aslında pek de iyi sayılmayız birkaç sporcu dışında.. bazı maçlar desen şikeli bu da çok can sıkıcı
Süleyman hocam, millet olarak inançlı ve azimli insanlarız fakat dediğiniz gibi ilgisizlik ve yapılan savuşturmalar yetenekli gençlerimizi ziyan etmekte..