Arkadaşlar Brad Pitt, Tom Cruise gibi ünlülerin çene hatları çok belirgin benim daha çok yuvarlak bir surat tipim var fakat çene kaslarını geliştirmek istiyorum. Bir öneriniz var mı? Çene kası nasıl yapılır?Çene kası nasıl geliştirilir?Çene kası örnekler
Çene kası nasıl yapılır? Çene kası belirginleştirme nasıl olur?
Güzel bir çene kası, sizi girdiğiniz her ortamda çok daha öne çıkaracak ve gözlerin üzerinizde olmasını sağlayacaktır. Güçlü bir çene insanlığın göz algısı sebebiyle de sizi oldukça maskülen gösterecektir. Güzellik algımızda çoğu zaman buna meyleder zaten. Yine de güçlü ve iyi bir çene kasına herkes doğuştan sahip olamaz. Ama doğru çalışmayla kesinlikle buna sahip olunabilir.
Çene Kası Nasıl Yapılır?
1- Sağlıklı bir yaşam sürmelisiniz.
Sağlıklı yaşamak birçok güzel şey ile beraber yüzünüzü ve hatta çenenizi de güzelleştirir. Bunun için ise birkaç yol vardır. Bunlardan en bilineni bol bol su içmektir. Su içmenin saymakla bitmeyen birçok faydası olmakla beraber yüz kaslarınızı da gererek daha güzel bir hal almasını sağlar. Abur cuburları ve rafine karbonhidrat adını verdiğimiz makarna gibi yiyecekleri de hayatınızdan çıkararak güzel bir kilo ile düzgün bir çene hattına sahip olabilirsiniz.
2- Sakız çiğneyebilirsiniz.
Çene belirginliğini en net şekilde arttıran yöntemlerden biri de sakız çiğnemektir. Sakız çiğnemek yüz kaslarını geliştirme ile beraber birçok sürpriz sonucu da beraberinde getirir. Pek tabi bunu da düzenli yaparsanız elde edersiniz.
3- Uygun bakımlar yapmalısınız.
Eğer güçlü bir çene hattınız yoksa düzgün bir sakal bırakmak sizi bir nebze de olsa iyi hissettirebilir. Üstelik yüzünüze dolgunluk da katar. Uygun yakalı gömlekler giymek de çenenizi daha dolgun gösterecek başka güzel yöntemlerden biri.
4- Gülümseyerek egzersiz yapabilirsiniz.
Gülümseme yüzdeki kaslar için çok yararlıdır. Ne kadar fazla yüz egzersizi yaparsanız, o kadar sıkı bir yüze sahip olursunuz. Gülümsemek en güzel egzersizlerden biridir çünkü hem faydalıdır, hem de mutlu hissettirir.
5- Yüz egzersizleri uygulayabilirsiniz.
Çenenin görünüşünü güzelleştirme ve güçlendirmek yüz egzersizleri yapabilirsiniz. Çene kası yapma aleti kullanmak yerine egzersizler daha faydalı. Yüz egzersizleri hem yüzünüzü sıkılaştırır, hem de toparlar. Bu sayede daha güzel bir yüze ve çeneye sahip olabilirsiniz. Örnek bir egzersiz videosu da ekliyorum.
İyi bir çene kası yapma için çeneyi çalıştırmak önemli. Çenenizi 10 saniye kadar sıkıp sonra bırakarak egzersiz yapabilirsiniz. Hafif yanma hissedebilirsiniz ama çok fazla değil. Bunu istediğiniz kadar yapabilirsiniz. Ne kadar yaparsanız, o kadar faydalı.
7- Balık yüzü hareketi ile egzersiz yapabilirsiniz.
Balık yüzü denilen egzersiz, hem yanakları hem de çeneyi güçlendirir. Yanaklarınızı ağzınızın içine çekin ve gülümsemeye çalışın. Her yaptığınız zaman 5 saniye öyle kalın. Biraz rahatsızlık ya da yanma hissettirse de masseter kası geliştirme için oldukça faydalı. Kasları gerer ve çalıştırır.
Çene kası nasıl belirginleştirilir sorunuza cevap vermeye çalıştım, umarım işinize yarar. :)
Yağ oranını düşürürsen yüzündeki yağlarda beraberinde daha belirgin bir çene kaslarına sahip olursun. Ayrıca sakız çiğnersen, aynı diğer kaslardaki gibi bir şişme olur sanırım arasına hava doluyor ve yüzün daha dolgun görünür. Sakızı soğuk suda yıka ki iyice donsun, öyle çiğnemesi zorlaşacaktır ve çenen de iyi çalışacaktır. Her gün yaparsan etkisini göreceksin.
Çene kası geliştirmenin en etkili yöntemi sert sakız çiğnemek ama sakızı hep aynı tarafla çiğnerseniz sağ veya sol, bir zaman sonra çene yapınız yamuk çıkabilir
O kasla değil kemik yapısıyla ilgili ancak gene de bazı yüz egzersizleri var. Kaşığı ısırarak konuşmaya çalışmak, kaşığın içine haşlanmış yumurta koyarak ağzında tutmaya çalışmak gibi yüz egzersizleri ile hem çene kaslarını geliştirebilirsin hem de yüz kaslarını geliştirirsin. Bunu daha çok kırışıklığı engellemek için kullanıyorlar ama kas gelişiminde de etkili oluyor.
Benim arkadaşımın annesi sakız hastası 24 saat hiç ağzından çıkmıyor kadının çene kası çok gelişim ve elmacık kemikleri top top sakız çiğne hareket ettikçe kaslarin gelişir
Çene kası iyidir, erkeği genel anlamda daha çekici kılan ve yakışıklı gösteren bir faktör çene. Genetik yapısı oldukça önemli fakat çok iyi çene genetiği yoksa bile sakız cigneyerek, vücut yağ oranına dikkat ederek ve yüz hareketleri yaparak belirginleştirebilirsin. Benim çene hattım genetik olarak iyiydi, sakız cigneye cigneye ve yağ oranını dusure dusure dahada gelişti.
Zayıfsan ve yüzün hala tombişse bu genetiktir düzelmez belki çok çok zayıflayınca yüzden gider ama kiloluysa ve yüzün topluysa önce bir zayıflamanı tavsiye ederim herhangi bir şeyin yüzdeki yağları eriteceğine inanmıyorum
En İyi Cevaplar