Bir maçta en az kaç futbolcu kırmızı kart görürse hükmen mağlup sayılır?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bir maçta en az kaç futbolcu kırmızı kart görürse hükmen mağlup sayılır?

Selam,
Futbol maçlarının çeşitli kuralları bulunuyor. Hakem tarafından oyunculara gösterilen sarı ve kırmızı kartların belirli cezaları oluyor. Özellikle kırmızı kartın çok fazla alınması durumlarında maç hükmen mağlup sonuçlanabiliniyor. Kaç kırmızı kart hükmen mağlup sonucunu getirir sorusu için maç kurallarına bakmak daha doğru oluyor.
FIFA Futbol Kuralları'na göre bir maçta bir takımın sahada en az 7 oyuncuyla kalması gerekmektedir. Eğer bir takımın sahada 7 oyuncudan az kalması durumunda, o takım hükmen mağlup sayılır. Bu durum genellikle kırmızı kart veya disiplin cezaları nedeniyle oluşur.

Bir takımın kalecisi kırmızı kart görürse, takımın kaleci pozisyonu boş kalır ve takım 10 oyuncuyla devam etmek zorunda kalır. FIFA Futbol Kuralları'na göre, bir takımın sahada en az 7 oyuncuyla kalması gerektiği için, takım yeni bir kaleci oyuncusuyla değişiklik yapamaz. Bu durumda, takımın oyunculardan birini kaleci olarak kullanması veya başka bir oyuncuyu kaleci pozisyonunda görevlendirmesi gerekebilir. Ancak, kaleci kırmızı kart gördüğünde bazı durumlarda takımın maçtan diskalifiye edilmesi veya hükmen mağlup sayılması gibi farklı kurallar da geçerli olabilir.
Bir maçın iptal edilmesi için belirli bir kırmızı kart sayısı yoktur. Kırmızı kartlar, oyuncuların disiplin cezası alması veya ihlalleri sonucunda verilir. Eğer birtakım, maç boyunca sahada yeterli sayıda oyuncuyla kalamazsa (genellikle 7 oyuncu), maç iptal edilebilir veya hükmen mağlup sayılabilir. Ancak, kırmızı kart sayısıyla doğrudan ilişkili bir iptal kuralı bulunmamaktadır. Her durum, yerel federasyonun, lig veya turnuva kurallarına bağlı olarak değişebilir.
Sorunun videolu cevabı burada;
https://www.youtube.com/watch?v=aNhPKFqtTmQ
Türk Futbolunun boka sardığı o gün! Beşiktaş-Samsunspor maçı! Yok yere gerilen ortam ve ardarda çıkan kırmızı kartlar yüzünden 84. dakikada biten maç. 5 kırmızı kartla maç biter, bilginize...
Beşiktaşlılık damarım tuttu, videoyu izleyip gerildim...
bir takımın oyuncularının sayısı herhangi bir sebepten ötürü 7 nin altına düşerse oyun tatil edilir. Müsabakanın sonucu ile ilgili kararı ilgili federasyon verecektir. Bu durumda 5 oyuncu ihraç edildiğinde oyun tatil edilir.
Cevap
22Cevap
Fenerbahçe kendi evinde Gs ile oynadı hakem maçı resmen katletti Gs 7 kişi kalmıştı fener maçı 1:0 zor aldı :D
5 arkdşım. yAni x takım 6 kişi kalana kadar devm eder :)
5 arkadaşlar ve fenerbahçe galatasaray maçında birebir tanık olunmuştur olaya tarihini hatırlayamayacağım eski bir tarihti maçı galatasaray 7 kişi ile almıştı :)
5 kımızı kart, tıpkı 2003 senesinde cem papilanın besiktaş samsun macinda besiktasa 5 kirmizi kart göstererek calınan şampiyonluğumuzun ilk adımı atılmışti
kızmızı kartla bağlantılı değil. bir takım sahada 7 futbolcudan az kalırsa ( sakatlık , kırmızı kart ) maç biter.
5 inci kırmızı kartta hükmen mahlup yenik durumda olsa bile
5 kişi kırmızı kart görüp, takım 6 kişi kaldığı zaman hükmen mağlup sayılır. Örneğin Fenerbahçe Galatasaray maçında 4 oyuncu kırmızı görmüştü.
benim bildiğim bir takımdan 5 kişi gördüğünde karşı takım otomatikman 3-0 ya da o an maç farkı daha fazlaysa o skorla galip olur rakibin golleri sayılmadan.
4 tane kırmızı kart görürse hükmen mağlup olur o takım
5 futblcu krmızı kart gorurse takm 6 kısı kalrsa hukmen magluptr en az 7 kısı olablr sahada
5 de hükmen mağlup sayılır
6 kırmızı kart gösterir 5 kişi kalana kadar devam eder.
Beşiktaş-Samsunspor maçı operasyonu
Beş kırmızı kart (aynı takıma) maç biter
herkes 5 demiş bende 4 biliyordum demekki 5
aynı takımdan 5 futbolcu
5 diye biliyorum ben.
5 futbolcu
5 yani 7 kisi sınır 6 da maglup
5 kırmızı kart görmesi halinde maç biter
5 olması lazım.
5 diye biliyorum
4 kişi
five