Her ay pantolon almaktan, pişik olmaktan bıktım. Bir pantolon giyiniyorum bir gün içinde ağı pamuklanıyor. Bütün öğrenci harçlığım pantolonlara gidiyor çerez gibi çıldırcammm! Kilom var ama kilolu diğer arkadaşlarıma olmuyor. Ben çok terliyorum ondan galiba bir de ben 20 kilo daha azken de bacaklarım değiyordu birbirine gene oluyordu :( Bacak aralarım birbirine çok sürtüyor araları birbirine değmese olmaz bence, terlemez, sürtünmez. Pantolon bacak arası aşınması çözüm nedir? Bana bacak arası sıkılaştırmakla ilgili spor önerin nolur.pantolon bacak arası aşınma çözümü nedir?
Bunun birkaç sebebi var aslında ama en bilindik ve sürekli olan üç sebebi var. Onları anlatayım ben size.
1- Kaslı Uyluklar
Yani bu demek oluyor ki, yürürken bacaklarınızın uyluklarının birbirine sürtündüğü vücut şekillerinden birine sahipsiniz. Bu nedenle pantolonunuzun ağ bölgesi aşınıyor.
2- Pantolonlar Çok Sıkı
Bu sandığınızdan daha yaygın. Biliyorsunuz günümüz erkekleri çok dar pantolonlar giyiyor ve böyle tarz olduklarını düşünüyor. Bu fotoğraflarda ve ayakta durduğunuzda harika görünebilir ancak kalça bölgesine stres katar ve kumaşa çok çabuk zarar verebilir. Pantolon ağı aşınması yaratır.
3- Kumaş Çok İnce
Süper 120'ler ve hatta süper 160'lar gibi daha ince kumaşlar son derece yumuşak kumaşlardır. Pahalıdırlar, vücuda güzelce sarılırlar ve cilde karşı harika bir yumuşaklık hissederler. Ancak bu kumaş, süper 100 veya sentetik karışımdan çok daha hızlı yıpranacaktır. Bu nedenle sentetik karışım veya süper 100 kumaşını seçmeye özen gösterin.
pantolon bacak arası neden yırtılıyor?
Pantolon Ağı Aşınması Nasıl Önlenir?
Birçok önlemi var. Ama benim çevremde en çok kullanılan yöntemleri sıralayayım size. Herhangi bir yanlışlık olmasın. :)
1- Bir Kumaş Bez Ekleyin
Bez derken demek istediğim, üçgen şeklinde kesilmiş ve pantolonun iç koltuğuna tutturulmuş ipeksi bir kumaş parçası aslında. Büyük bir bez eklemek, nemi emmeye ve yünlü kumaşın aşınmasını azaltmaya yardımcı olacaktır. Bu, pantolon kasıklarının ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.
2- Doğru Uyumu Elde Edin
"Yükselme" bir pantolonun en önemli kesimlerinden biridir. Bu, bel bandının ortasından fermuarınıza kadar aşağı ve etrafından geçen dikiştir. "Yükselme" fermuarınızın etrafına rahatça oturmalıdır. Çok kısaysa, pantolon altınıza girecektir. Bu sadece rahatsız edici olmakla kalmaz, kumaş da çabuk yıpranır.
3- Sakin Olun.
Pek çok erkek, yoğun aktiviteler yaparken özel takım elbiselerin giyilmemesi gerektiğini anlamıyor. Örneğin, kasabada bir gece dışarı çıkmak, o mekanik boğaya binmek veya sadece masanın altını temizlemek bile kazara yırtılmaya neden olabilir. Bu nedenle gideceğiniz yere göre giyinmeye dikkat edin ve aşırı hareketlerden kaçının.
4- Havalandırın
Vücuttaki nem ve bakteriler kumaşı zamanla kırılgan hale getirebilir ve daha kolay hasar görebilir. Gecenin sonunda takımınızı ve pantolonunuzu iyi havalandırılan bir yere asın, böylece düzgün bir şekilde kurur ve orijinal şekline dönerler.
pantolon ağı aşınması nasıl önlenir?
Kot Pantolon Bacak Arası Erimesi Tamiri Nasıl Yapılır?
Pantolon bacak arası zaten yıpranmış olan pantolonlar yine de kurtarılabilir aslında. Özellikle kot pantolon bacak arası erimesi tamiri, son yılların trendi olan renkli, şekilli yamalarla yapılabiliyor, öyle bir yama benzeri bir şey yaptırmak istemezseniz de terziler işi çözüyor. Mahalle terzinize götürün ve pantolon bacak arası aşınmasını tamir ettirin, hatta değiştirtin. Hasarlı bölgenin altına fazladan bir kumaş parçası yapıştıracak ve onu tekrar güzel ve eskisi gibi yapacaktır merak etmeyin. Pantolon bacak arası aşınması çözüm budur açıkçası.
pantolon bacak arası aşınması çözüm
Umarım tavsiyelerim işinize yarar. Bu yazdıklarım hem kadınların hem de erkeklerin pantolonları için geçerli. :)
9
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
baska kumas dene ve vucuduna yapismayan pantolon al
veya kilotlu corap giy icine
ama bence doktora görün bunun altinda birsuru hastalik yatabilir
yanlis yürüyorsun fizik tedavi alabilirsin belki
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
her türlü kumaşı denedim... en fazla 5 ay dayanan bir pantolonum oldu illaki yırtıyorum ama... fizik tedavi hiç düşünmemiştim..:(
Bacak arası sporu akla gelen ilk şey seks olsa gerek :))
şimdi 20 kilo azkende bacakların birbirine sürtüyor ise 20 kilodan daha fazla kilo vermen gerek sadece bacak aran için değil sağlığın içinde böyle olmalı yoksa ilerleyen yaşlarda hiç kurtulamayacağın sorunlar baş gösterecektir bu nedenle erkenden tedbirini almalı eğer ki bir spor salonuna yazılabiliyorsan yazılmalı yazılamıyorsan da devlet hastanelerinde diyetisyenler mevcut sıra al ve diyetisyene git diyet uygula ve diyetle eş zamanlı olarak ta yürüyüş yap,efor sarf et...
Yuruyusle basla, kademe kademe arttir kosuya gec. 2 hafta sonrasi icin onereyim ama nasil anlatayim :| tonla hareket var yapabilecegin :) vucudun alisinca sor en iyisi. Genelde usengeclikten yazinca kimse takmiyo :) bunu dene >>uzmantv.com/bacagin-ic-ve-dis-kisimlarini-calistirmak-icin-neler-yapilabilir yanma oluyosa calisiyodur :) ama oncesinde mutlaka yuruyusle falan alistir vucudunu bir anda yuklenme ve nefeslere dikkat et :)
Yazın zor olacaktır fakat çok dayanıklı kumaşlar var, değil aşınma yıllarca giysen bana mısın demez, kalın kışlık olarak geçer, marka da olursa normal pantolonlardan 3-4 kat daha pahalı, fakat zedelenmemesi yüzünden daha karlıdır aslında.
Kilodan oluyor, kilo kaynaklı ve aşınma yüzünden yırtılması gayet normal. Hamur işinden, şekerden uzak dur. Öğünlerinde ekmeği azalt ve düzenli beslen. Günlük olarak koşu veya yürüyüş yap. Kardiyosuz kurtulamazsın bu sorundan.
Oturarak kilo veremezsin eğer keyif alarak zayıflamak istiyorum dersen varsa çevrende kapalı yüzme havuzları düzenli olarak yüzmeyi dene sonunda pişman olmazsın
öyle oluyor. kıllarına müdahale edemiyorsun. kılların hepsi dökülmüyor. alsan bir ay sonra gideceğin seansta kıl köküne gerek duyuyor cihazlar. kessen de daha kalınlaşıyor