Acılarımı nakavt etmek istiyordum oysa...
Dövüş sporları saldırganlığı artırır mı, azaltır mı?
Acılarımı nakavt etmek istiyordum oysa...

dövüş sporu yapanlar agrasif veya saldırgan değildir tam tersi özgüveni yüksektir ve rahattır genlde kavgayı başlatmaz bitirirler antramanda zaten yeterince yorulur stres atarlar fakat şöyle bir durumda var o öz güven yüzünden sokakda dayak yiyen dövüşçüde çoktur sokak ringe benzemez hakemde yoktur kuralda adrenalinde tavandır
Alakası yok ring sporları iyidir 5 sene yaptım maçlarda çıktım ringde bir çok yerim hasar gördü acıdan ağladığım zamanlarda oldu aynı şekilde karşı tarafa verdiğim hasarlar acılar ama maç bitince sarılıp gülüyorduk.
Dövüşçüyüm toz atmak için iyi bir şey ama öfke problemi olanlar için daha da saldırganlık yaratabiliyor ya da en sakinken bile aniden birini dövme isteği gelebiliyor and eğer o isteğe karşı koyarsan ne mutlu ama koyamazsan hiç bulaşmamak lazım
İçindeki öfkeyi dışarı akmakta faydası olur ve kişiyi daha sakinleştirir. Dövüş sanatları çok çok iyi ben seviyorum.
Cevap
36Cevap
Her spor dalinin bir saldirgan tavri vardir, bizde hirsla mudahele ettigimiz insanin ayagini kirdik ya da catlattik ama saldırgan hic olmadık kisisel bir durum bu kisiye bagli.
Dövüş sporunu yapan kişiye göre değişir. Kimisi için harika stres atıcı kimisi içinse aşırı özgüven patlaması yaşatıp sağa sola gider yapıp dayak yemelerine neden oluyor 😂
İcinde ofke varsa bunu orda atarsin ancak acini atamazsin bunun icin o sporu yapman sadece ofkeni baskalarina yonlendirmek olur bu da sakin gorunumlu hircin birini yaratir
Sakinleßtitir. İzlersin o dporu yaparsın efor sarfederdin ysda tezahürst ysoarken bsğırarsk enerji sarfeder rshstlarsın. Kimseye zararın olmaz asls. Spor inssnı sakkinlestirir zinde tutar asla zarar vermez sakinlestirir bilskis...
Valla kurtlar vadisi izleyip pompaliyla sokağa çıkan tıp doldu heryer eskiden olmayan şeyler dizi ve filmler sayesinde insanlara normal geliyo dövüş sporlarıda dâhil buna
Diğerleri okadar değil ama MMA kesinlikle dahada agresifleştiriyo
O hangi spor dalı oluyo
Bilinçli bir insansan azaltır. Mesela brnim geçen seneye kadar lisansım vardı ve bitti. Ring dışında attigim her yumruk kurşun olarak degerlediriliyor hukukta
Dövüş sporları belli bir disiplini gerektirdiği için sakinlik verir. Maganda gibi olmazlar.
Onu bunu bilmem ama bende çok güzel stress attırıyordu.
kendini savunmak için kullanırsanız kimseye bir zararı olmaz
Asiri efordan acıktırabilir..
Ama kavgalarda bir avantaj olabilir :/
Belli bir yerden sonra insan gücünü denemek, gücünün sınırını öğrenmek için kavga edebilir
Ben sakinlestim sonuçta insanın öfkesini sinirini atması gerekiyor
Artırır bence. Bu konuda özgüven verdiği için daha saldırgan olurlar ilk başta, profesyonel olunca bilemem
Dövüş sporlarıyla ilgilenen kişilere hocaları bu teknikleri dışarda mecbur kalmadıkça kullanmamalarını öğütler.
Ama burası Türkiye 😄
Bence artırmazda.. güncelleme neydi öyle kuzum sen şairliğide geçtin yazar olucaksın sen.. 👍
bri canlıya fiziken zarar veren şey spor değildir!!!
Başlayacağım umarım şu insan sevgimi yenerim kimseye vurmaya kıyamıyorum
Spor insanı daha çok sakinleştirir...
Azaltır, bilgi her konuda faydalıdır bnce
Sakin ve kontrollü bence.
Kavgada işe yaradığı kesin.
:D Baya alttırıyorrrr
Arttırır, egoist ve sadist bile yapar.
Bence arttırır hırçınlaştırıyor çünkü
Psikolojik bir sorunu yoksa azaltması gerekiyor
Beni sakinleştirdi
Önüme gelene iki tekme
Kesinlikle azaltır benim yaptığım birşey.
arttırır dövüş türleri
Erkeklik hormonunu arttırır. Sert erkek olurlar 😂
Test edildi onaylandi... saldirgan sert yapar.
Sen yapıyorsan söyle azaltıyormu çoğaltıyormu
Azaltabilir
Azaltır..
Acıktırır bence
Sakin kılar
Kişiye bağlı bir durum
Arttırabilir
Kendini ve öfkeni kontrol etmeni öğretir
azaltıyor bence..
Azaltır
Azaltır.
Evet