Fenerbahçe'nin Sorunu Nedir ve Erol Bulut Gitmeli mi?

Fenerbahçe'nin sorunu ne? Erol Bulut gitmeli mi? Bu sorulara bugün cevap arayacağız.

Bilindiği gibi üst üste alınan mağlubiyetler Fenerbahçe taraftarının şampiyonluk hayline ket vurdu. Erol Bulut istifa sesleri duyulmaya başladı. Lige gayet iyi başlayan takımın nasıl oldu da üst üste mağlubiyetler aldıklarını dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Burada yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerim. Katılırsınız veya katılmazsınız, doğru bulursunuz veya bulmazsınız o sizin düşüncenizdir, saygı duyarım.

Aslında başlıkta belirttiğimiz sorular hep birbiriyle ilişkili sorular. Öncelikle ben en büyük sorundan başlamak istiyorum.

Fenerbahçe'nin sorunu ne?

Fenerbahçenin Sorunu Nedir ve Erol Bulut Gitmeli mi?

Keşke sorunlar tek kelimeyle açıklanacak şeyler olsaydı. O zaman sorun x veya y diyerek işin içinden çıkabilirdim ama durum biraz daha karmaşık.

1- Şu an kulüpte bulunan camianın eski çocuklarının bilgi ve deneyimi maalesef yok.

Tabii kast ettiğim Gökhan Gönül değil
Tabii kast ettiğim Gökhan Gönül değil

Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin ve Volkan Demirel futbol oynamayı bırakalı çok zaman geçmedi. Deneyim sahibi olmadan, şampiyonluğun çok kritik olduğu, 6 yıldır kupa hasretiyle tutuşulan bir dönemde iş başı yapmaları mantıksız. Bu kritik dönemde işin ehli kimseleri getirme , işin ehli kimseleri de göndermek çok yanlıştı.

Örnek olarak kaleci antrenörü Marco Knopp gönderildi ama Altay bugün bu derece iyiyse bunda pay sahibi olan kimselerden biri kuşkusuz Marco Knopp'du. Erol hocanın kendi kaleci antrenörünü getirmek istemiyle Volkanı gözden çıkarmak istemeyen yönetim Marco Knopp'u harcadı.

Selçuk Şahin'in kulüpte ne iş yaptığı tam olarak bilinmemekle birlikte Emre'nin yardımcısı olduğu söyleniyor. Asıl görevi takıma eski Fenerbahçe ruhunu aşılamakken Selçuk Şahin geldi geleli takımda Türkler arasında gruplaşma (Caner, Ozan, Mert Hakan vs) başladı ve bu isimlerin performansı düştü.

Fenerbahçenin Sorunu Nedir ve Erol Bulut Gitmeli mi?

Mehmet Aurelio'nun Fenerbahçe seviyesinde olduğunu düşünmüyorum .

2- Hocayı daha kolay yönlendirebilmek için Erol Bulut seçildi.

Fenerbahçenin Sorunu Nedir ve Erol Bulut Gitmeli mi?

Kulüpler hiçbir hocayı kara gözü kara kaşı için seçmez. Fenerbahçe'de Erol Bulutu kara gözü kara kaşı için seçmedi. Erol Bulut başarılı olduğu için de seçilmedi. Erol Bulutun seçilmesinin tek nedeni kolayca kontrol edilebilir olup, camianın abilerine sessiz kalacağını bilmeleridir.

Erol Bulut'un gelmesine en çok destek çıkan isim Emre Belözoğlu oldu. Kendisi Emre Belözoğlu'nun sözlerine karşı gelecek kadar bir başarıya, teknik direktörlük seviyesine sahip değil.

Taraftara ve basına Samandıra'nın tek patronu Erol Bulut mesajı verilmeye çalışılsa da durum aslında öyle değil. Belki daha diktatör ve kendini tam anlamıyla kanıtlamış bir teknik direktör olsa takım daha iyi olabilirdi.

Fenerbahçenin Sorunu Nedir ve Erol Bulut Gitmeli mi?

Fenerbahçe'nin yediği 3. gol sonrası Erol Bulut, kendisine gelen bir kağıt nedeniyle sinirlendi ve ardından skorboarda baktı.

3- Futbolcular hocayı kafada bitirmiş. Hocaya saygı duyulmuyor.

Bence bu görüntü her şeyi açıklıyor. Mert Hakan, Fenerbahçe Teknik direktörü ona bir şeyler anlatırken hocasını takmıyor ve yedek kulübesindeki arkadaşıyla konuşuyor. Bu hem hocaya hem de armaya yapılmış bir saygısızlıktır. Hocayı seversin sevmezsin o senin bileceğin iş ama Fenerbahçe hocasına böyle saygısızlık yapamazsın.

Hocayı neden saymadıkları konusuna da gelirsek nedenini Mahfi Eğilmez çok güzel açıklamış.

“Son olarak birkaç yıldan beri yaşama geçirdiğiniz ağabeylik müessesesinin yanlışlığına değinmek istiyorum. Bu tür düzenlemeler oyuncuların kafasını karıştırır. Teknik direktörle oyuncu arasında hangi sıfatla olursa olsun birileri varsa oyuncu kime bakacağını, kimden talimat alacağını şaşırır. Bir teknik direktörün danışacağı kişiler elbette olmalıdır ama bu kişiler oyuncularla aynı yerlerde olmamalı. Sizler hepiniz şirket yönettiniz ya da yönetimlere danışmanlık yaptınız. CEO olduğunuz bir şirkete patron iki tane ağabey yollasa ve o ağabeyler şirketteki çalışanlara talimat verse, tavsiyede bulunsa CEO olarak sizin otoriteniz zedelenmez mi? Şirkette çalışanların kafası karışmaz mı? Bu, her yerde böyledir. Bunları da sizler benden daha iyi bilirsiniz. O nedenle bu ağabeylik müessesesini zaman geçirmeden kaldırın ve oyunculara onların tek muhatabının teknik direktör olduğunu söyleyin.”

Dediklerine harfi harfi katılıyorum. Horozu çok olan köyde sabah geç olur.

4- Yönetim hakem hatalarına karşı sesini çıkarmıyor.

Fenerbahçenin Sorunu Nedir ve Erol Bulut Gitmeli mi?

Süper Ligde az ya da çok bütün takımlar zaman zaman saçma hakem hatalarına maruz kalabiliyor. Geçen sezon Alanya spor maçından sonra takım doğranmaya başlamıştı. Yönetim daha o zaman haksızlıklara karşı daha o zaman tepkisini ortaya koysaydı, Gaziantep maçındaki buz gibi gol ofsayt sayılmazdı ya da saha içerisinde verilmesi gereken kartlar verilirdi.

Tüm bu hakem hataları futbolcu ve taraftarı etkilerken Ali Koç'un hiçbir şekilde açıklama yapmaması hataydı. Bir başkan kulübün haklarını savunamayacaksa neden seçilir ki?

Buraya kadar genel sorunları kabataslak özetlemeye çalıştım. Şimdi ikinci soruya gelelim.

Erol Bulut Gitmeli mi?

Bence Erol Bulut gitmeli. Kendisi ile Fenerbahçe söylentileri çıktığında bir taraftan beğendiğim bir hoca olduğu için sevinmiştim diğer taraftan daha o zaman hocayı yiyeceklerini söylemiştim.

Erol Bulut Alanya'dan ayrıldıktan sonra yurt dışına gidip biraz daha deneyim kazandıktan sonra gelmeliydi. Şimdi gitmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü hoca gittikten sonra da sorunlar devam edecek ve asıl sorunun hocada değil başka nedenlerden dolayı kaynaklandığı anlaşılacak.

Taraftar sabırsız, yönetim sabırsız ve en ufak bir hatanın affı yokken hocayı ilk mağlubiyetlerde yiyecekleri belliydi. Taraftar öyle bir hal aldı ki, kulüp sosyal medyayla hoca alıp sosyal medyanın kararıyla hoca değiştiren bir kuruma dönüştü. Bu sebeple hocanın gitmesi kendi kariyeri açısından en güzeli olacaktır. Fenerbahçe de bu kafayla daha çok teknik adam değiştir.

Ben değil bu yıl, önümüzdeki 10 sene boyunca takımın şampiyon olacağını düşünmüyorum. Takımdaki abilik mevzusu, taraftarın Aykut, Ersun, Alex üçgeninde dönüp kendi içinde bölünmeleri, taraftarın sosyal medyayla hoca getirtip hoca gönderme mantığı, futbolcuların hocayı yeme sevdası.. Bunlar takımı parçalayan ve Fenerbahçe'yi şampiyonluktan uzaklaştıran etmenler. İsterlerse Erol Buluttan sonra isterse bu takımın başına Pep Guardiola, Jose Mourinho, Klopp'u getir yine de bu kafayla bir başarı gelmez.

Yukarıda da dediğim gibi burada yazdıklarım tamamen kendi düşüncelerim. Katılırsınız veya katılmazsınız, doğru bulursunuz veya bulmazsınız o sizin düşüncenizdir, saygı duyarım.

Sizin de eklemek istediğiniz bir şey varsa yorumda belirtebilirsiniz.

Fenerbahçe'nin Sorunu Nedir ve Erol Bulut Gitmeli mi?
Cevapla