Geçenlerde AVM önünde taksi bekliyordum , hava soğuk ve rüzgarlı , yasak saatine az bir süre kalmıştı. Benden sonra kendi yaşlarımda bir kadın geldi, 5 dakika sonra boş taksi geldi, siz binin beklemeyin dedim, ama sizin sıranız dedi , sizde kadınsınız buyrun dedim, ne tarafa gidiyorsunuz beraber gidelim dedi, lütfen buyrun sizde dedi. Birazdan taksiler boş gelicek siz bekletmeyin gidin dedim, çok teşekkür etti sonkez tekrar teklif edip gitti. Centilmenlik güven veriyor , giyim ise sadece teferruat.
Saçmalık. Giyimin insanla tek ilgisi vücudunu örtmek.😄 Bazı istisnalar var tabii serseri gibi giyinen biriyle iletişime geçmem, iyi biri olabilir fakat o giyimden ben rahatsız oluyorum. Yine de istisnalar kaideyi bozmaz diyorum.
Centilmenlik diyince herkesin aklına klasik giyimli erkekler geliyor çünkü film ve dizilerde hep öyle gösteriliyorlar. İyi ve kibar biri olmanın giyimle pek bir alakası yok
Centilmen kelimesi ingilizce ve latince olarak 2 kelimeden köken alır. Soylu anlamına gelen Gentilis (latince) , ve zarif ve kibar anlamına gelen gentle (ingilizce) sözcüğünden geli r. İngilizce beyefendi anlamına gelen Gentleman kelimesinden türeyerek dilimize girmiştir. Bu bakım dan bir zarif, kibar, soylu bir beyefendi anlamına gelen kişininde iyi giyinmesi ve iyi görünmesi beklenir.
Centilmenliğin giyimle ne ilgisi var? Bir palyaço da centilmenlik yapamaz mı? Takım elbise erkeğin üzerinde sadece karizmatik durur, centilmen yapmaz. Centilmenlik, etrafındaki insanlara özelikle de kadınlara hoşgürülü ve öncelik tanıyan davranışlarda bulunur.
Centilmenlik Türkçesi ile beyefendiliktir. Oturmasını, kalkmasını, giyinmesini, konuşmasını, konuşmamasını ve neyle nasıl muhattap olmasını bilen, kültürlü insanlara denir. Yani ne giydiğiyle değil ne düşündüğüyle, ne konuştuğuyla öne çıkar centilmen erkek.
Centilmenlik direkt kıyafetle ilintili bişey değildir. Kıyafet yapılan işe, yerine, zamanına göre değişir. Örneğin centilmen erkek takım elbisenin nerede nasıl giyileceğini bilir. İş toplantısı, resmi tören veya davet Protokolde bir söz vardır. Centilmen erkek kahverengi giymez diye. Arazi rengidir, ben burada yokum ilgisizim mesajı verir.
Merhaba. Bence centilmenliğin giyimle pek alakası yoktur. Giyim ile karakteri birbirine karıştırmıyorum ben. Dolayısıyla spor giyinen bir erkek ile klasik takım elbise giyen erkekler arasında bu konuda karakter farkının olacağını düşünmüyorum. :-)
heberde cogu takim giymis ve kadin cinayet islemis ne alaka giyimle sizin gibiler olmeyi hakediyor kiyafetle insan mi sevilir yahu biraz kafanizi degistirin her guzel giyinen iyi insan degildir
Giyimle nezaketin ne alakası var? Ceket mi kapıdan önce geçmesi için kadına izin verecek, Ütülü pantolon mu kadın oturmadan oturmayacak. Kişi önemli kişi, giyimi değil.
Yok içerdekilerin dışardakilerle bir ilgisi olmaz Centilmenlik iyimserlik ahlaklılık bu gibi şeyler insanın içindeki güzelliklerdir dışındaki görüntüyle bir alakası yoktur sadece davranışlara yansır Ve önemli olan nasıl göründüğün değil nasıl davrandığındır
Centilmenlik yani erkeğin efendisi, uslusu, akıllısı, mantıklısı, dürüstü... Görseldeki gibi giyinen erkek ya kadını etkilemek için ya da bir mafya dizisi izliyordur onun özentisidir :D
elbette var, centilmen birisi, her haliyle centilmen olmak ister ve başkasının kendi hakkında görüşleri ilk olarak kıyafetleri dir, kendisi de kıyafer seçerken dikkatli olur
Hayır tabiki, gayet şık olup da zamparalık dışında bişey yapmayanlar da var😅 centilmenlik içten gelen bişeydir giyim kuşam ile olmaz. Olsaydı memlekette bu kadar ayı olmazdı.
Yani saçma gibi takım elbise giyinen ayılarda var punk tarzı giyinen centilmen iyi yürekli insamlarda dış görünüş içini yansıtmaz insanın özelliklede gitim tarzı
hiçbir alaka barındırmaz. daha şık görünmek, daha iyimser davranmayı gerektirir sadece. zorunlu bir iyilik söz konusu olabilir sadece. Bu durum, kişinin ruhsal centilmenliğiyle alakasızdır.
Lakin sokakta şarapçı bi kaç dayıyla da muhabbet ettim, mütiş centilmenler.