Dar olması pek uygun değil tayt dışında. Çünkü giyim tarzı rahatlığı esas almıştır. Zaten özellikle sporda demişsiniz, her yerde giyilebilir ancak spordaki dengesi bir başka olmalıdır. Spor da giyim tarzı gibi denge içerisindedir. Birçok inceliği vardır. Rahat olmamız gerekiyor. Hiçbir şey giymemişim gibi olmalı. Bu yüzden bolluk benim için daha önemli.
Tabii tayt dışında dedim çünkü taytın amacı düz mantık dışında. Yani tamam dar ancak rahat edilebilir özellikte.
Bunun yerine dar bir sporcu sütyeni düşünün. Birçok egzersiz eğilip-kalkma yönelimli. İçinde robot gibi olmayı kimse istemez.
Ya da dar bi jogger. Sporda bacaklar çok önemlidir. Rahat hareket edebilmek şarttır. Aksi çile gibi gelecektir.
Bu yüzden özellikle sporda, şıklık bir nebze kenarda bırakılmalıdır. Yaaani, en azından ben öyle yapıyorum. Çünkü orada benim için göze hitap etmek önemsiz. Ancak salmam da. Orta yolu bulurum. Günlük hayatta ise bunun tam tersidir. Şıklık daha ağır basar durumdadır. Orada kaba kuvvet kullanılmaz. Sporda adı üstünde spor yapılır. Bu kolay bir şey değil üstüne bir de kıyafet zorlaştırmasın ahdjshad. :D Olabildiğince dikkatli davranılmalı bu konularda. En rahatı, en bolu (abarttım tabi o kadar bol değil djskd.) ve nefes alanını seçmek gerekiyor. Bu performans bile arttırır derecede. Artmak ve düşmek spor yapan kişiye kalmış. Dar-bol seçimi gibi.
Ben bu konuda bir tercih yapamıyorum çünkü bu yaptığım spora göre değişiyor. Eşofman giymeyi çok seviyorum fakat eşofman takımı ya da spor giyim parçaları ile birden fazla branşta yüksek performanslı bir şekilde spor yapmak mümkün olmayabilir.
Dolayısıyla hem sporda performansı artırmak hem sakatlanmaların önüne geçmek hem de çok daha konforlu hissetmek için spora göre uygun olan kıyafetleri tercih etmek gerekir.
Mesela : Fitness için
Büstiyer ve tayt tercih etmek uygun olurken erkekler için ise teri engelleyebilecek pamuklu şortlar ideal olur.
Yürüyüş için
Açık havada yürüyüş ya da koşu yapacağım zaman ciddi oranda terleyeceğim için sentetik kıyafetler tercih edebiliriz. Sentetik kıyafetlerle terinizin vücudunuza yapışmasının önüne geçebilirsiniz. Yaz ayları için tişört ve şort uygun olurken kış ayları için de eşofmanlar doğru tercih olur. Ancak en çok dikkat etmeniz ve özen göstermeniz gereken konu ise doğru koşu ayakkabısını seçmektir.
Tenis İçin
Tenis yapmakla da bir zamanla büyük ilgi gösteriyordum o yüzden giyimde şort etek veya elbisesi giyerler. Üste ise sporcu atleti veya uzun atletler giyilebilir. Aynı zamanda tüm kıyafetlerin beyaz olmasının da önemi büyüktür.
Zayıf biri olduğum için darda bol geliyor gibi 😂rahatlık açısından bol kıyafetin önemi fazla çünkü spor yaparken çok aşırı hareketten dolayı ter atıyoruz bu yüzden geniş kıyafetler terlediğin de yapışmıyor da dar biraz engel olabilir kol ve bacak hareketlerinde
Merhaba 🎈 Spor yaparken dar kıyafetler tercih etmiyorum. Vücudum içinde sıkılır. Daha rahat salaş kıyafetler tercih ediyorum. Bol şortlar, bol sweat ya da t-shirt, bol eşofman altları gibi. İçinde rahat hareket etmeliyim.