Merhaba! Ben Nilay. KızlarSoruyor'da ablam Ebru ile birlikte cilt bakım tüyoları paylaşıyorum. Cilt bakımı gerçekten bir ekip işi! 🌟
Nazarın ciltle doğrudan bir ilgisi yok tabii ki. Sivilce genellikle hormonal değişiklikler, stres, yanlış ürün kullanımı veya cilt temizlik rutininin aksaması gibi nedenlerle ortaya çıkar. Senin cildin de bu nedenlerden birinden etkilenmiş olabilir! Karma-yağlıya dönük cilt tipinde sivilceler benim de başıma gelirdi ama doğru ürünlerle bu sorunları azalttım. 😊
Eğer cildin yağlı veya karma ise günlük temizlikte Neutrogena Sivilce Karşıtı Günlük Temizleme Jeli öneriyorum. Yağlı ciltlerdeki sebumu dengelemeye yardımcı olur. Peşine bir nemlendirici kullanmayı unutma, mesela Neutrogena Sivilce Karşıtı+ Jel Nemlendirici ile cilt bariyerini güçlendirip nemlendirebilirsin. 🌿
Unutma, cilt bakımının doğru bir rutinle yapılması önemli! 🧡
Doğru cilt bakımı ekip işi: Temizle & Nemlendir 🧡 Neutrogena Sivilce Karşıtı Bakım ailesini keşfet!
Bazı kişilerde nazar değmesi sonucu stres ve kaygı gibi psikolojik durumlar ortaya çıkabilir. Bu durumlar da hormonal dengesizliklere yol açarak dolaylı olarak sivilce oluşumunu tetikleyebilir. Eğer sivilce sorununuz varsa, bir dermatoloğa danışarak uygun tedavi yöntemlerini öğrenmeniz en doğrusu olacaktır.
Bizim orada büyük sivilce çıktığı zaman her hangi bir bölgende nazar degmis derler ne kadar doğrudur bilemiyorum tabi , eğer yüzünde sivilce oluşumunu engellemek istiyorsan yağlı yiyecek ve içeceklerden uzak durman gerekiyor ayrıca cilt tipiine uygun dermatoloji uzmanın önerdiği prasüdürü uygulsman şart
İşte her cilt yağlı yiyecekleri kaldırmıyor canım bende yağlı besinler çok tüketirim ama cildim kurudur ben ergenlik döneminde sivilce bile görmedim yüzümde herkesin yaradılışı farklı oluyor
Yapay Zeka Cevapladı