Etrafımda sivilceler için nazardan çıkar diyenler oluyor. Biri sana nazar ediyorsa sivilce çıkarmış. Bunun doğruluğu var mı? Nazar sivilce yapar mı?

Etrafımda sivilceler için nazardan çıkar diyenler oluyor. Biri sana nazar ediyorsa sivilce çıkarmış. Bunun doğruluğu var mı? Nazar sivilce yapar mı?

Merhaba canlarım <3 Bugün sizlere nazarla ilgili konuşmak istiyorum. İnsanlar sivilcelerini genelde nazara bağlıyor ama böyle bir şey gerçekten var mı anlatayım. Nazardan sivilce çıktığını düşünenler buraya. :)
Nazardan sivilce çıkması aslında sivilce sorunu yaşayan birçok insanın düşüncesi. Bu soru birçok kişinin kafasını kurcalar hatta bazen endişeye düşürür. Nazara inanıp inanmamak tamamen kişinin kendinde bitiyor diyebiliriz. Misal ben inanmıyorum. Ancak bilimsel açıdan bakacak olursak sivilce çıkmasının diğer nedenlerini araştırmak daha mantıklıdır tabii ki. Sivilceler genellikle stres, hormonal değişiklikler, yetersiz temizlik, yanlış beslenme gibi sebepler yüzünden bedenimize bulaşır. Psikolojik faktörler yani stresin içinde olumsuz enerjiler ve nazara bağlı inançlar da vardır. Bu durumlar cilt üzerinde bazı etkiler yaratabilir ama tamamen nazardan sivilce çıkar demek doğru olmaz.

Halk arasında nazarın etkileri konuşulsa da sivilce oluşumunu direkt nazara bağlamak bilimsel olarak kanıtlanmış bir bilgi olamaz. :) Nazarın cilt üzerinde fiziksel bir etki bıraktığına dair somut bir kanıt yok. Ancak psikolojik baskı ve stresin cilt sorunları yaratabildiği bir gerçek. Bu noktada nazarın değil ama kişinin yaşadığı stres ve baskının sivilce oluşumuna neden olduğunu düşünebiliriz. Yani nazarın kendisi değil üzerine düşündüğünüz ve hissettiğiniz baskıdan dolayı sivilceler olabilir.

Nazardan olduğunu düşündüğünüz sivilceler geçer mi? Öncelikle sivilcelerin nedenini iyi bir şekilde öğrenmek gerek. Eğer stres kaynaklı bir durumdan şüpheleniyorsanız bu stresle başa çıkmanın yollarını bulmanız gerek. Derin nefes alma egzersizleri, meditasyon, yoga gibi rahatlama teknikleri bu konuda yardımcı olur. Temizlik ve cildinize uygun bakım ürünleri kullanmak da büyük önem taşır. Ayrıca bol su içmek, dengeli beslenmek ve yeterince uyumak cilt sağlığı için kritik önemde.

Eğer gerçekten nazarın etkisinden kurtulmak istiyorsanız bu inanç nedeniyle kendinize iyi hissettirecek ritüelleri uygulayabilirsiniz. Geleneksel olarak kullanılan nazar boncuğu, adaçayı yakmak gibi pratikler kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir. Ancak tekrar vurgulamakta fayda var sivilcelerin esas nedeni büyük ihtimalle bunlarla doğrudan alakalı değildir. Yine de kişisel inançlar ve psikolojik rahatlama önemlidir bu dengeyi kurmak size iyi gelecektir. 🌿✨
💆♀️
Yani genelde öyle derler ama ne kadar doğru bilmiyorum tabii. Ya nazardan çıkıyor sivilce genelde ya da sağlıksız beslenme yüzünden çıkıyor. O yüzden yediğimiz içtiğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz daha doğru olur. Yağlı yiyeceklerden olabildiğince uzak durmanı tavsiye ediyorum. İstersen acnelyse cilt kremi kullanabilirsin. Bu krem sivilceleri geçirmek için oldukça etkili.
Cevap
23Cevap
Hayır bu sağlıkla ilgilidir. beslenmenize strese dikkat edin
Sivilce hormon etkisi ile cikar , hormonlar ise ya psikolojik ya da fiziksel etkiler ile. Sen eger nazar degdi diye dusunursen surekli psikolojik etkiyi tetiklersin ve buda sivilceyi cikaran hormonu tetiklersin ve sivilce cikar, stres olabilir. Fiziksel etkileri ise yedigin seylerden kaynakli, yesillik tuket , mineral tuket duzelir.
6 ay önce sorulmuş soru neden karşımıza çikar ki eski tadı kalmadı sanırım 4 yıl önce buralar daha güzel di 😭🥺
bende diyorum bugünlerde neden yanağımda sivilce çıktı ahshshakahagjs yav bizi kim napsın da nazar değdirsin kendini bu kadar önemseme
nazarla alakası yok çok yagli yenirse birde çok stresten cikar
Sende nazarlanacak tip yok. Muhtemelen saglamsındir
Sanırım nazardan değilde sizde bakireyken hormonlar çok oynak oluyomuş o yüzden çıkabilir geçer iki güne
Nazardan her şey olur
Nazar insanı mezara kadar götürür bence
Can çıkar ama sivilce çıkmaz
Nazar insanı mezara göturt
Nazardan insan bile ölüyor
Nazardan yüzde çıkabilir ama tötte çıkan stresten oluyor
Çıkar dikkat etmek lazım
Genelde uçuk çıkar ama ergen isen oda olur
Kim sana nazar değdirecek
Afedersin basur bile çıkar 😁😁😁
Herşeyi nazara baglamayalim
Mastürbasyon yapmak dan çıkar
Nazardan hastaneye düşüp ölen gördüm ben.
Çıkabilir
Evet çıkar
nazara inanmıyorum ben
Çıkar
çikabilir
nazarla sivilce ne alaka
Çıkar
Kim seni niye nazarlasın:)
Çıkmaz
Adam ölür.
yohhh aq
Ne alaka