Cildim sivilceye meyilli ve sık sık sivilcem çıkıyor. Ne fotoğraf çekilmek ne de dışarı çıkmak istiyorum. Cildime nasıl bakım yapabilirim? Düzenli bir rutin oluşturmak istiyorum, daha sebze ağırlıklı beslenmeye başladım.
Cevabın nedir?
Sponsorlu
Merhaba! Ben Nilay, KızlarSoruyor'da ablam Dermatolog Ebru'yla birlikte cilt bakımına dair tüyolar paylaşıyorum. Anladım, cilt problemleri sıklıkla öz güvenimizi etkileyebilir ve hepimiz zaman zaman bu durumu yaşarız. 😊 Cilt bakımını doğru yaparak durumunu iyileştirebiliriz.
Öncelikle, sivilceye meyilli ciltler için düzenli ve doğru bir bakımın çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Temiz bir cilt, sivilceye karşı en iyi savunmadır. Karma ve yağlıya dönük bir cildim var ve sivilcelerle baş etmek için kendime bir rutin oluşturduğumda çok faydasını gördüm. 👌 Neutrogena Sivilce Karşıtı+ Yüz Yıkama Jeli'ni kullanmanı öneririm. Bu ürün, cildini derinlemesine arındırarak sivilce ve iz görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Salisilik asit gibi aktif içerikler sayesinde cilt yapını dengelemeye destek olur. Ardından, Neutrogena Sivilce Karşıtı+ Jel Nemlendirici ile cildini nemlendirip bariyerini güçlendirebilirsin. 😍 Nemlendirici, cildin kurumasını engelleyerek dengeli bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.
Beslenmene dikkat ediyor olman harika! Ancak cilt bakımının ekip işi olduğunu unutma. Cildini temiz tutmak ve düzenli nemlendirmek de önemlidir. Sabırlı olursan, zamanla etkisini göreceksin. 💪
Doğru cilt bakımı ekip işi: Temizle & Nemlendir 🧡 Neutrogena Sivilce Karşıtı Bakım ailesini keşfet!
0
Soran1 yılteşekkürler ben nemlendirici kullanmıyordum galiba onu da almam lazım. Bir bakayım bu ürünlere
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılSivilceler, birçok insanın yaşadığı ve bazen gerçekten özgüven kırıcı olabilen bir sorun olabilir. Ama unutma, sivilceler genellikle geçici bir durumdur ve doğru cilt bakım rutiniyle iyileşebilir. Kendine nazik ve düzenli bir bakım yapmak, hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatlatıcı olabilir. İşte sivilceleri kontrol altına almak ve cildini sağlıklı tutmak için takip edebileceğin bir bakım rutini önerisi:
1. Temizleme (Sabah ve Akşam)
Cildini temiz tutmak, sivilce oluşumunu engellemek için çok önemlidir. Günde iki kez (sabah ve akşam) yüzünü nazikçe temizlemelisin.Hangi temizleyiciyi kullanmalısın? Cilt tipine uygun, yağlı ve sivilceye eğilimli ciltler için tasarlanmış, sabun içermeyen, nazik temizleyiciler tercih etmelisin. Salisilik asit veya benzoil peroksit içeren temizleyiciler sivilceleri hedef alabilir.
Yıkama sırasında dikkat etmen gerekenler: Yüzünü sıcak suyla değil, ılık suyla yıka. Cildini temizlerken sert hareketlerden kaçın ve nazikçe masaj yaparak temizle. Yüzünü yıkadıktan sonra cildini havluyla nazikçe kurula.
2. Toner (İhtiyaca Göre)
Toner, ciltteki fazla yağı, kiri ve kalıntıları temizleyebilir, gözenekleri sıkılaştırabilir.Ne tür tonerler tercih etmeli? Alkol içermeyen, salisilik asit ya da çay ağacı yağı gibi bileşenlere sahip tonerler, sivilceyi önlemeye yardımcı olabilir. Toner cildin pH dengesini de korur.
3. Serum ve Tedavi Ürünleri (Gece)
Gece, cilt kendini yenilemeye çalışırken, tedavi ürünleri kullanmak daha etkili olabilir.Sivilce tedavi serumları: Salisilik asit, benzoil peroksit veya retinol gibi bileşenlere sahip serumlar, sivilceleri hedef alır ve cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olabilir.
Sivilceler için spot tedavi: Eğer özellikle tek tek sivilceler varsa, bu bölgelere spot tedavi uygulayabilirsin. Sivilceye yönelik jeller veya kremler, sivilcelerin iyileşmesine yardımcı olabilir.
4. Nemlendirme (Herkes İçin Önemli)
Cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanmak çok önemlidir. Yağlı ciltlerde bile nemlendirici kullanmak, cildin kurumasını ve aşırı yağ üretmesini engelleyebilir.Yağsız nemlendirici seçimi: Eğer yağlı cildin varsa, yağsız ve komedojenik olmayan (gözenekleri tıkamayan) nemlendiriciler tercih etmelisin. Hyaluronik asit içeren ürünler, su bazlı nemlendiriciler de iyi seçeneklerdir.
5. Haftalık Peeling (Ölü Hücrelerden Kurtulma)
Haftada bir ya da ihtiyacına göre peeling yapmak, ciltteki ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olur ve gözeneklerin tıkanmasını engeller. Ancak aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisin, çünkü fazla peeling cildi tahriş edebilir.Kimyasal peeling: Salisilik asit veya glikolik asit içeren kimyasal peeling ürünleri, sivilcelerle mücadelede oldukça etkili olabilir. Bu ürünleri ihtiyaca göre haftada bir kullanabilirsin.
Fiziksel peeling: Eğer kimyasal peeling kullanmak istemiyorsan, nazik bir fiziksel peeling (örneğin, pürüzsüz tanecikli peeling ürünleri) kullanabilirsin.
6. Güneş Koruyucu Kullanımı
Ciltteki leke ve izlerin daha belirgin hale gelmesini engellemek için her gün güneş kremi kullanmak çok önemlidir. Güneşe maruz kalmak, sivilce izlerinin daha koyulaşmasına neden olabilir.SPF 30 ve üstü: Yağlı ciltler için özel olarak üretilmiş, komedojenik olmayan (gözenekleri tıkamayan) güneş kremleri kullanmalısın.
7. Sağlıklı Yaşam Alışkanlıkları
Cilt bakımının yanı sıra sağlıklı yaşam alışkanlıkları da sivilcelerle mücadelede önemli bir rol oynar.Dengeli beslenme: Bol su içmek, meyve, sebze ve sağlıklı yağlar tüketmek cildine faydalıdır. Şekerli ve işlenmiş gıdalardan kaçınmak, sivilce oluşumunu engelleyebilir.
Stresten kaçınmak: Aşırı stres, hormonları etkileyebilir ve bu da sivilceye yol açabilir. Düzenli egzersiz yapmak, meditasyon veya rahatlama teknikleri stresle başa çıkmana yardımcı olabilir.
Cilt temizliğine özen göster: Telefon ekranları, yastık kılıfları ve ellerin cildine temas ettiğinde bakteri ve kir birikmesi olabilir. Bunları düzenli olarak temizlemek de önemlidir.
8. Sivilce İzleri İçin Özel Ürünler
Sivilce izleri ve lekeleri zamanla geçebilir, ancak daha hızlı iyileşmesi için C vitamini serumları veya niacinamide (B3 vitamini) içeren ürünler kullanabilirsin. Bu bileşenler, cilt tonunu eşitlemeye ve lekelerin azalmasına yardımcı olabilir.9. Doktora Danışmak
Eğer sivilceler çok yoğun, acılı ve iz bırakıyorsa, bir dermatologdan yardım almak en doğrusu olabilir. Profesyonel tedavi yöntemleri (kimyasal peeling, lazer tedavisi, reçeteli ilaçlar) daha hızlı ve etkili sonuç verebilir.
Sonuç olarak, sivilceler cildinle ilgili geçici bir durum olabilir ve doğru bakım rutini ile zaman içinde iyileşebilir. Kendine nazik davranmak ve sabırlı olmak çok önemli! Özgüvenini kaybetmemen gerektiğini unutma, cildin güzelliğini sadece dış görünüşle değil, sağlıklı ve dengeli bir şekilde bakarak da elde edebilirsin.😊00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılCildiniz sivilceye meyilli ise yağlanma karşıtı yüz jelleri kullanabilirsiniz Öncelikle yağdan kurtulmanız gerekiyor yüzünüzün temizliğine gözeneklerin açık olmasına dikkat edin günde iki kez kullanabilirsiniz Ayrıca diyetinize de dikkat etmeniz gerekiyor yağlı yiyeceklerden uzak durun tıbbi herhangi bir şey başlamanıza Bence gerek yok Ancak bir kan tahlili verip karaciğer fonksiyonlarına da baktırsanız iyi olur sağlıklı günler dilerim
02 Yorumla
Soran1 yılçok faydalı bir yprum yazmışsınız sağ olun. sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama galiba kullandığım ürünler de yanlış onları bi kontrol edicem
- 1 yıl
Rica ederim. Sağlık profesyoneliyiz olsun okadar.
Gizli Üye(25-29)1 yılMerhaba. Bundan tam bir yıl önce yüzüm dökmediği kadar irinli sivilce döktü. Ve 24 yaşındayım yani. Ergenken bile böyle olmadı. Sonra dermatoloğa gittim ve bana bir ilaç yazdı. İlacı üç ay kullandım. Onun yanı sıra la Roche'nin yüz temizle jeli + caudalie'nin salisilik asit serumunu kullandım. Şimdi cildim bebek gibi. Caudalie'nin her ürününü öneririm. Cildim çok hassas ve sivilceye yatkın. Fakat caudalie'nin hiçbir ürünü yan etki yapmadı aksine vaat ettiklerinden fazlasını yaptı. Lütfen yediklerine de dikkat et. Cips pizza baharatlı veya acılı şeyler yeme. Tatlı da belki yapabilir. Biraz zaman gerekiyor. Ama sonunda kurtuluyorsun. İnşallah şifa olur 💗
00 Yorumla
1 yılÖncelikle kesinlikle kirli eller ile yüzüne dokunma telefonunu sık sık temiz bir bezle silmeye özen göster yüzünü günde iki kere yatarken ve uyandıktan sonra yıka kullandığın temizleme ürünü kesinlikle yağlı olmalı daha sonrasında nemlendirmek için bir krem kullanman gerekiyor dışarı cikacaksan kışın bile olsa güneş kremi sür makyaj yapmamaya çalış makyaj olduğu gibi bütün gözenekleri kapatır sivilce patlamasına sebep olur Ama dediğim gibi senin yıkarken kullandığın ürün ve sonrasında kullandığın nemlendirici çok önemli nemlendirici yağsız temizleme ürünü yağlı olmalı.
02 Yorumla
Soran1 yılbazen makyajı silmiyorum hatam bu galiba dikkat edeceğim
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
14Cevap
u 1 yılHiç özgüvenini düşürme herkesin başına gelebilecek gayet normal bir durum. Doğru cilt bakım ürünlerini tercih et özellikle.
00 Yorumla9 yaşından beri atletizm yaparım şu an da 19 yaşındayım 20 yaşına 4 ay falan kaldı sırtım dışın da vücudumun hiçbir yerinde 1 tane dahi sivilce çıkmadı buna ırsi diyecek arkadaşlar olacaktır abimin benim yaşımdayken sivilceden yüzü gözükmedi kardeşlerim kuzenlerim de ayni sekilde spor ve sınırlı şekilde yağlı yemekler tüketmek tek kurtuluş yoludur çünkü makyaj ile falan kapanan sivilce akşamına makyaj çıkınca gözüktüğünde çok kötü bir psikoloji yaratıyordu eski kız arkadaşımdan biliyorum sürekli ağlıyordu sivilceleri yüzünden.
00 Yorumla
1 yılSivilce sorunu bende de var. Ama bunu çok fazla takma yani sosyal hayatına devam et bu yaşımız gereği birçok kişide var ve normal bi durum tabi bazı insanlar var görünce abartılı tepkiler veriyor ama onlar genelde cahil kesim oluyor. Ondan kimseyi çok takma yağlı gıdalar tüketme çünkü anında sivilce yapıyor işte cips, kızartma türü çikolata kola tatlı şekerli besinlerde olabildiğince kaçın işte doğal yollarla çözmeye çalışıyorum ben alevora jeli kullanabilirsin baya işe yarıyor.
12 Yorumla
Soran1 yılyağlı yemekler uzak durmaya başladım, herkesin cildi bebek gibi olunca ister istemez kafaya takılıyor
- 1 yıl
Zamanla bizim cildimizde öyle olucak ama bazı noktalara işte dikkat etmek gerekiyor. Yediğimiz şeyleri dışında streste sivilce yapıyor olabildiğince stresten uzak olmak gerek
1 yılMerhabalar bence bunun için bir dermetoloğa gitmeniz ve ona göre bakım malzemeleri almanız daha doğru olur ve eğer sivilceye meyilli bir cildiniz varsa ona göre doğru ürünler kullanmanız gerekebilir eğer çıkmasını istemiyorsanız ve bunun için en iyisi de profesyonel bir doktora görünüp ona göre bakım malzemesi almak daha mantıklı olur.
02 Yorumla
Soran1 yılteşeşkkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim
merhaba öncekikle paketli gıdalardan uzak dur arada bir canın isteyince tatlı ye garnier yüz temizleme jeli günlük olarak kullan ama çok bir faydası yok ben kil maskesi kullanıyorum claderm ben memnunum aylardır kullanıyorum gözeneklerimi temizliyor ve en son da sana uygun bir nemlendirici sür her gece uyumadan önce
01 Yorumla
Soran1 yılkil maskesi alacağım bende yeni yeni paketli gıdaları bıraktım
1 yıl- Doymuş yağ tüketme.
- Asla makyajla uyuma.
- Günlük en az 3 litre su iç.
- Yastık kılıfını sıkça değiştir.
- Su bazlı hafif bir nemlendirici kullan.
- Kükürtlü veya çay ağaçlı katı sabun al.
- Yüzünü sadece kağıt peçeteyle kurula.
- Sivilcelerini asla kurcalama veya kaşıma.
- Yaralarını güneşten koru yoksa izleri kalır.
- Kan tahlili yaptır eksiğin varsa takviye kullan.
03 Yorumla- 1 yıl
İlaçlar veya reklamlarını bol gördüğün ürünler ilk tercihin olmasın. Önce bunları dene. Hepsi doğal ve yıpratmayan şeyler. Uzmanından öğrendiklerimi aktardım, umarım faydası olur.
Soran1 yılburadaki bazı şeyleri yapmıyorum, su içmek makyajla uyuma vs onlara dikkat edeceğim teşekkürler
- 1 yıl
Rica ederim ✨
Öncelikle asitli içecekleri ve şekeri azalt. Tek kullanimlık havlu kağıt kullan kurulamak için. Günde bes kez yüzüne su vur. Amwey antibacteriyel sabunu al ve sabah aksam yıka. Cıkan sivilcelerinin üzerine madecassol sür. Su bazlı sarı hametan kullan nem için ve su bazlı ürederm kullan pembe.
01 Yorumla
Soran1 yılşekeri azaltmak lazım beslenmem de kötü ya
1 yılyemekle alakalı değil asıl sebebini bulmak lazım ben 23 yaşından sonra ergenliğimde dökmediğim kadar sivilce döktüm dıştan bakım bir işe yaramadı karaciğer tedavisi uyguladılar onunla çözüm buldum
02 Yorumla
Soran1 yılçok geçmiş olsun ben de bi kan tahlili baktırayım
- 1 yıl
Çok teşekkürler size de geçmiş olsun
Seni öyle olduğun gibi seviyorum diyen birileri olmalı ama önce kendine seni seviyorum demen lazım , olduğun gibi kabul demen lazım. Tabi ki hep öyle kalamazsın, şuna bunu stres yaptığın için geçmek bilmiyor. Ya da başka şeyleri.
01 Yorumla
Soran1 yılevet stres etkiliyor
1 yılSivilcede bir tane bile olsa yıllardır evden eksik etmediğim tek ilaç
Cleocin T
Sıvı ilactur günde iki üç kez sivilceleri çok bastırmadan üzerine sür ve dokunma. İki üç güne kurur ve sonra kavlayacak hake gelir08 Yorumla
Soran1 yıl@GGƏĆƏ cildime de hassas öyle ilaç kullanamam ya
- 1 yıl
Cleocin T hafiftir çok faydalidir
- 1 yıl
@GGƏĆƏ yanıltma istersen kızı. Senin cildin hassastır. Ben hiç yanıcı özelliğini hissetmedim. Bırak denesin. Sonuçta ciddi şekilde morale desteğe ihyiyaci var
- 1 yıl
@GGƏĆƏ ben seninle alay etmedim ve kendine ait eğer bir görüş paylastinsa gelip orada sabote ve saygısızlık yapmadım. İnsanca yardımcı olmak istedim.. eğer nezaket ve saygı sahibi isen lütfen yorumum altından uzaklaşır misin
Soran1 yılteşekkürler araştırıp bakcağım
1 yılSivilce kremleri ya da uygulamaları bazen yüzü daha da kötü hale getirebiliyor o yüzden benim tavsiyem pirinç maskesi olur, düzenli kullanımda sivilceleri kurutuyor ve cilt tonunu eşitliyor.
02 Yorumla
Soran1 yılben onu sadece cilt rengi açıyor sanıyorudm
- 1 yıl
Cilt rengi de açıyor evet ama pirinci sıcak suda 1-2 saat bekletip suyunu kalıba döküp dondurucuya at, buz halindeyken de bir peçeteye sarıp yüzüne masaj yap kalan suyu da yüzüne sür düzenli kullanımda işe yarayacaktır, arkadaşıma önermiştim gayet memnun kalmıştı.
1 yılBacım benim cildimi görsen... Valla bende öyleyim ama tek çare bir dermatoloğa gözükmek yeni randevu aldım. Hiç bir tavsiyeyi dinleme herkesin cilt tipi farklı onlarda olumlu olsada sende yam etki bile oluşturabilir. Tek yapman gereken ilk fırsatta randevu alll.
01 Yorumla
Soran1 yılteşekkür ederim umarım sende kısa sürede sivilcelerden kurtulursun
1 yılAldığınız ürünlerin dermokozmetik olmasına özen gösterin. Yapay zekanın reklamını sunduğu gibi ürünler değil.
13 Yorumla
Soran1 yılcilde de uygun olmalı
- 1 yıl
Dermokozmetik; cilt, saç ve vücut bakımı için kullanılan, ilaç teknikleri kullanılarak geliştirilmiş, üretilmiş ve dermatolojik klinik testlerden geçirilmiş cilt ürünlerine verilen genel isimdir.
Yanıtınıza gelince sadece yüzünüz için değil bütün kişisel bakım ürünlerini cilt tipinize uygun seçmelisiniz. İyi şanslar 🤚
Soran1 yılteşekkür ederim cevabınız için araştıracağım biraz
1 yılHerkes kafasına göre bir ürün söyler şimdi. En sağlıklı yorum, direkt dermatologdan randevu alman olacaktır. İyi bir doktordan al ama.
02 Yorumla
Soran1 yılteşekkür edrim bakacağım
- 1 yıl
Rica ederim, geçmiş olsun
Gizli Üye(30-35)1 yılEllerini sürme gün içinde ve makyaj yapma yaparsan da hergün çok iyi arındır. Stressiz yaşa. Meyve, sebze, su bol tüket. Duştan çıkar çıkmaz yüzüne soğuk su vur üç kere. Bu şekilde benmki kaymak gibi. Ergenlikte çıkardı şu an yok.
01 Yorumla
Soran1 yılstressiz yaşamak keşke mümkün olsa :D diğer önerilere dikkat edeceğim
1 yılCildiyeye bir görün cilt tipini bilmiyoruz ki bide herkesin bakım rutini kendi cildine göre oluşturulur
01 Yorumla
Soran1 yılyağlı cildim
1 yılRün bu yüzden ağladım İbrahim saraçoğlunun karaciğer için kürü var ona başlayacağım herkes baya memnun belki senin işinde yarar
01 Yorumla
Soran1 yılbakarım ama bitkisel şeylerde karacigeri zorluyor
Gizli Üye(18-24)1 yılKendimi bildim bileli sivilcem vardi ama çözümü buldum the purestin sarı tonigini rutin olarak kullanıyorum benzoxsin kremi sivilcem çıkınca sürüyorum söndürüyor ertesi gün de madecasol sürüyorum lekeleri geçiriyor
01 Yorumla
Soran1 yılo marka bana çok kimyasallı geliyor ama bi bakayım
1 yılBen kendim bakım rutunimden bahsetmek isterim ama yanlış da olmasın ama benim güvendiğim eczaci birisi var istersen ona yonlendireyim seni
00 Yorumla
1 yılSağlıklı beslenme ve iyi uyku işe yarar. Spor da elzem.
01 Yorumla
Soran1 yılspor evet etkili oluyormuş
Mayın tarlası olmuştur şimdi o surat kükürt sabunu kullan is görür
01 Yorumla
Soran1 yılyaa o kadar değil ama rahatsız edici
Benomde cok var gecmouor herseyi denedim gecmedi
10 Yorumla
1 yılYuzunu siyah sabun var ya yüz üçün onunla yu sonra pembe rengte toz oluyo onu suyla karistir yuzunu yu sonra istərsən limon suyu vur iyi gelir krem olarak levemekol tetrasklin iyi geliyo bu kremlər derin yara yanık izleri sivilce içindir
11 Yorumla
Soran1 yılbir bakayım teşekkürler
Sivilceler belli bir yaşa kadardır zamanla azalır spor yap ve yağlı beslenme azalır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEğer uygulayacağınızı bilsem yazayım ama bir erkekten önerilere pek açık değilsiniz siz bazı kızlar...
07 Yorumla
Soran1 yılmantıklı önerilere her zaman açığınız saçma sapan yazanlara değil
Cevap sahibi1 yılO zaman bir link göndereceğim merak etmeyin güvenli linktir.
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yılBunların ikisine de uyguladıktan sonra isterseniz cildin yenilenmesini istiyorsanız da şu kürü yapabilirsiniz;
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yılBunların hepsi doğal olacak ve aynen İbrahim hocanın dediği gibi yapılırsa şifa göreceksiniz İnşallah
Gizli Üye(25-29)1 yılBir erkek olarak aynı durumda müzdaripim bol şu içiyorum düzenli olarak bakomfs yapıyorum şeker ve sağlıksız ürünlere dikkat ediyorum ama fayda etmiyor sırt yüz ve göğüs kafesinde baya var
00 YorumlaDüzelir ya takılma bu kadar doktora gitsene krem vs verir iyi geliyor diye duymuştum..
00 Yorumla
1 yılHiç sivilce sorunum olmadığı için bilmiyorum ama la Porschenin ürünlerini bı incele derim. Ürünlerinden herkes çok memnun yağlı ciltlere Uygun leke ve yüz temizleme serumu var
01 Yorumla
Soran1 yılonu denedim ama bana iyi gelmedi verdiğim parayla kaldım öyle
1 yılRoaccutane kullanmalısın yoksa ne surersen sur geçmez
02 Yorumla
Soran1 yılöyle mi ya o da zor bir tedavi süreci bi bakayım
- 1 yıl
Zor ama onu kullanmadan ne içersen iç ne surersen sur geçmiyor ben şu an kullanıyorum temizlendi yüzüm anca
1 yılmeyve ve su kesinlikle hazır gıdaları da bırak elma yemelisin iki litre su geçer
01 Yorumla
Soran1 yılsağlıklı beslenmeye özen göstermeye başladım
Ergenlik donemiyss ilaca gerek yok geçer zamanla yastik kılıflarini değiştir yüzüne makyaj sürme cilt bakim ürünleri kullan
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSivilcenin kaynağını bulmalısın içerden gelen bir sorunsa cilt bakımıyla vs olmaz doktora git kan testi yaptır belki hormonel olabilir eğer bişey yoksa dermatolog ona uygun rutin oluşturur
00 Yorumla
1 yılDermatologa gidip tedavi olabilirsin kısa yoldan.
04 Yorumla
Soran1 yılgittim ama ilaç kullanmaya gerek yok dedi beslenme ve iyi bir rutin yapabilirsin dedi. Jel önerdi ama işe yaramadı bende
- 1 yıl
Doktorunu değiştir.
Soran1 yılöyle mi diyorsun bi başka yerden randevu bakayım
- 1 yıl
Kesinlikle.
1 yılOlum 29 yasinda ne sivilcesi
00 Yorumla
1 yılDermatolog ile görüşmenizi tavsiye ederim
00 YorumlaSalla gitsin illa herkes bakıp of mu diycek
00 YorumlaDoktora git bence
00 YorumlaCildiyeden görün gecikmeden
00 Yorumla
1 yılBeslenmene dikkat et ve gözeneklerini açık tut
01 Yorumla
Soran1 yıldüzenli temizlemiyorum galiba ya da ürünüm yanlış
1 yılİlaç kullan bacı
03 Yorumla
Soran1 yılkullanmana gerek yok dedi benim biraz dönemsel çıkıyor gibi ama hep var
- 1 yıl
Çok su iç o zaman iyi geliyor
Soran1 yılevet doğru içmeyi ihmal ediyorumgaliba
1 yılAbur cubur yeme
00 YorumlaKukurt sabunuyla yika
00 Yorumla
1 yılSudokrem sivilceleri kurutuyor
00 YorumlaDüşmesin bendede var
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıltonik kullann
02 Yorumla
Soran1 yılo var zaten ama tek başına şe yaramıyor bide düzensiz kullanıyorum ondan galiba
Cevap sahibi1 yılcips gibi yağlı yiyecekler yiyorsan o da çok tetikliyor
1 yılGeçer sivilceler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBence güzel durur
01 Yorumla
Soran1 yılgüzel duran ne
Devamını Gör(32)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cilt Bakım > Sorular > Sivilcelerimden dolayı öz güvenim düştü. Nasıl bir bakım rutinim olmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler