Merhaba arkadaşlar. 3yıldır sivilce sorunuyla karşı karşıyayım. 1.5 sene alında çıktı, biraz durakladı, ondan sonra da maske takmaya başladığımız zamanda ağzımın kenarında, çenemde, yanaklarımda çıkmaya başladı. Yanaklarımda 1 2 aydır sivilce çıkmıyor fakat izleri geçmiyor halen kırmızı kırmızı, 3 4 aylık izler var hatta. Lanet olasıca alnımdada çıkmaya başladı biraz. Çene ve ağız kenarı olmassa olmaz. Özellikle dudak bitiminde sol ve sağ bölgelerde acı verici sivilceler çıkıyor. Ellemiyorum patlatmıyorum, fakat kuruyor ertesi gün bir daha çıkıyor. Ağzım yanaklarım sivilce değil de izleriyle dolu. Neutrogena Sivilce Karşıtı Yüz Yıkama Jelini kullandım, biraz toparladı bu. şu an garnier aktif kömürlü yüz jelini kullanıyorum.
Bir yandan da şöyle düşünüyorum, yüzümü çok yıkayan biriyim. Ne zaman yıkasam jelle yıkıyorum. Burun kenarlarımda da beyaz beyaz kuru pullar dokülüyor. Yüzümü çok yıkadığımdan çıkıyor olabilir mi acaba.
Ağız etrafında çıkan sinir bozucu sivilceler için çözümünüz nedir?
Cildiyeye görünün derim şu an ne desek ters tepe bilir. Dove yeşil sabun sabah akşam yikamalisin gece uymadan önce kirli yüzle uyumak cilt yapısını bozar bu yüzden gece yıkayıp uyumak cildin yenilenmesine sebep olur buna dikkat et. Çok üründen cildini kurutma olmuş tek ürün kullan dediğim sabun iyi gelir ama siz bir yinede cildiyeye gidin.
benimde yüzümde t bölgesinde çok çıkıyor yüz yıkama sabunlarıyla geçiyor senin ki kadar ciddi değil fotoğraftakilerinden daha ciddi cilt problemi arkadaşlarım olmuştu ama en iyisi doktora git, dışarıdaki kimyasalların hiç biri yaramadı bende, sende de ters tepebilir.
Bende fazla çikolata abur cubur yağlı yemeklerde yapıyor sende de bir şey tetikliyor olabilir onun haricinde hiç biri değilse hormoneldir yani yapacak bır şey yok :D
evet tüketiyorum şu an mesela eti tutku yiyorum ama bunun tetiklediğini zannetmiyorum denemek için 1 hafta ara verdim yağlı şekerli her şeye, fakat hiçbiri fayda etmedi
İstediğini yemeği yiyeceği tüketebilirsin bilimsel olarak abur cuburun sivilceye yol açtığı söylenmiyor tamamen hayal ürünü ancak stres üzüntü kaygı sivilceye yol açar
Yüzünü asla onca kozmetikle yorma. Yastık kılıfını 3 güne 1 değiş. Rossman Çay Ağacı Yağı var onu suyla seyrelt uygula. Bir adet doğal içerikli sabun edin ve yüzünü günde 2 defa yıka, havlu ile kurulama.
çay ağacı kullandım zaten daha da azdırdı. şu an da sabunu var gecen aldim, o da ayni etkiyi gosteriyor. Surdugum ertesi gün yeni sivilce merhaba diyor
kilifimi 2 gunde 1degisirim zaten. Suyumu çok fazla içerim ama ben anlamadim gerçekten ya ömrümde bu kadar çirkin olduğumu görmedim güzelden çirkinliğe geçmek çok kötü eski resimlerimi görsen düşersin millet tiktokta cirkinden guzele doner biz gercekte guzelden cirkine vay awk
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Doktora gitmelisin sivilcenin çıkmasının altında başka bir neden de olabilir..