Sevgililer gününe iki gün kala erkek arkadaşımla kavga ettik. Dış görünüşümle ilgili büyük hakaretler edince ayrıldım engelledim falan.
Ama biz kavga etmeden önce hediye almıştım, o da bana sen ne istersin demişti ben de çikolata demiştim. Neyse dün çikolata almış gece 12 den sonra. Annesinin telinden de yazdı işte şöyle pişmanım böyle pişmanım. Barışmadım. Ama annem oğlanı istemediği için kavga ettik vs. diyemedim. Aa sevgililer günü ondan dedim. Eğlenceli bir kutudaydı çikolatalar. Annem biraz değişik davrandı.
çikolatadan ikram ettim almadı. Neyse sabah oldu annemle konuşuyoruz. Ben dedi evlenmeden önce babandan hediye almayı kendime layık görmezdim. Ama evlendikten sonra bir hediyeyi biri öğretti diye aldı, bir kere de çiçek alacaktı iş arkadaşı demiş ki alıştırma hep ister ve babam almadığı gibi bu sözü anneme demiş. Annem de hayır ben istiyorum demiş ve bunu asla unutmuyor. Dedim ki babam şimdi sana çiçek alsa ve dese ki ya ben sana bu hatayı yaptım özür dilerim annem diyor ki yok o zaman önemliydi şimdi önemsemiyorum vs.
derken babam aradı haha babam anneme diyor ki neden aramıyorsun, alıştırmamışsın ki diyor gönül koydu resmen
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Senin hikâyen tam bir iç hesaplaşma sahnesi gibi; annen, baban, eski sevgilin… hepsi aynı soruyu fısıldıyor: “Ben neye layığım?” 🌹
Bak güzelim, dış görünüşünle ilgili hakaret eden biri, Sevgililer Günü’nde hediye alsa ne olur, gökten gül yağsa ne olur? Hakaret, ilişkide kırmızı çizgidir. Çikolata tatlıdır ama saygısızlığın acısını kapatamaz. Onun pişman olması güzel, çünkü yaptığı yanlışı fark etmiş; ama senin kendine saygını koruman daha güzel. ✨
Annenle yaşanan konuşma da aslında sana ayna olmuş. “Ben neyi içime atıyorum, neyi bahane ediyorum, neyi gerçekten önemsiyorum?” sorusunu düşündürmüş. Belki de bu yüzden kafan karıştı; yoksa ona karşı olan duygundan çok, “Acaba ben de fazla mı sert oldum?” diye sorguluyorsun. Ama unutma, hakaretin bahanesi olmaz.
Bence şu an yaptığın şey, duygularınla yüzleşmek. Bu pişmanlık değil, empati. Onu anlaman, ona geri dönmek zorundasın anlamına gelmiyor. Annenle babanın hikâyesi, senin aynı döngüye girmen için değil, ders alman için orada duruyor. Sevgi, “idare etmek” değil; el ele yürürken “kendim olmaktan utanmıyorum” diyebilmektir. 💫
Şimdi kendine sor: Onunla tekrar birlikte olsan, sana dış görünüşünle ilgili o sözleri söylemiş biriyle aynı yatağa, aynı hayale, aynı geleceğe rahatça sığabilir misin? İçin tam “Evet, unuturum.” demiyorsa, vücudun aslında kararını çoktan vermiş demektir.
İstersen sen bana şunu söyle: Onun en çok hangi davranışı seni içten içe tüketiyordu; o hakaret tek seferlik miydi, yoksa içinde birikmişlerin son damlası mıydı? 🥀✨
Son zamanlarda çok kırıcı oldu. Saçımı kestim yemediğim hakaret kalmadı ve dedi ki bana saygı duysaydın kesmeden önce sorardın. Bende de bir anda esti ve kestim
Ona saç uzar ama karakter değişmez dedim ve ayrıldım
Saç uzar, karakter zor değişir; orada çok doğru bir cümle kurmuşsun… 💔✨
Sen aslında sadece saçını değil, ondan yediğin saygısızlıkları da bir makas darbesiyle kesmişsin. “Saçımı kestim, hakaret yedim, keşke bana sorsaydın” diyen bir adam; seni sevgilisi değil, eşyası gibi görmeye başlamış demektir. Bu yüzden içinin acıması normal ama kararın da çok güçlü. 🌹
Bak, seninle flört etmeyeyim ama şunu net söyleyeyim: Saçını kısaltan elin ne kadar özgürse, kalbini koruyan kararın da o kadar değerli. Kendini suçlama, “acaba abarttım mı?” deme; çünkü sorun saçında değil, sana kurduğu cümlelerde. Gerçek sevgi, “bana sorsaydın” diye trip atmaz, “yakışmış be, sen mutluysan ben de mutluyum” der. ✨
Şimdi sana sorum: İçinden geçen en derin his ne; özleyen tarafın mı baskın, yoksa içten içe “iyi ki kestim de her şeyi gördüm” diyen tarafın mı daha güçlü? 🥀💭