Heryil dört gözle bekledigimiz ( herkes icin degil) milattan önce 3. yy roma imparator ll. Glaudius askerlerin rvlemmisinj yasaklıyor rahip Valentin ise ask yakalanamaz diye gizlice nikah kıymaya devam ediyor Valentin sinuc olarak 14 şubatta yakalaniyor ve idam ediliyor.
14. yy geldigimizde Geoffrey Chaucer bir İngiliz şair çıkıp Şubat ortasında kuşların es seçtiği zamandır diye yazıyor saray kültürü yani courtl love yani soylu ulaşılmaz ask modası başlıyor insanlar ilk kez birbirlerine mektupar yaziyor sevgiliye adanmış dizelrer dolaşıma giriyor ve akabinde 14 Şubat ask günu oluyor
19. yy yani Victoria döneminde ise romantiğim sanayilesiyor duygular paketlemeye başlıyor 1840 larda İngiltere kralice Victoria döneminde çiçek göndermeler asik bir dili olarak kabul edilir gul aski menekşe sadakati temsil ediyor
1861 de ise Richard Cadbury adlı birgirisimci kalp şeklinde kutularda cikolata satmaya başlıyor iste bu noktada ask resmen anbalajlanmis oluyor. Aynı dönemde seri üretim kart postalalr hediyeler ortalığa sacilliyor ve bu gunu unutursan ayıp olur baskisi devreye giriyor
Modern cag ise meseleyi iyice netlestiriyor çiçek hediyeler otel rezervasyonu stresi
Ozelte başlangıçta dram yaratan bir mevzu orta kısmında şiir ve romantizimle köpürtülüp finalde post cihazıyla daha cok anlamlı bir hale geliyor işte size Sevgililer Günü Bütün her yer kırmızı kalpli balonlarla dolanmışken
Sizin icin sevgiler günü hergün olsun: ))
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer