Sevgililer gününde eğer birisi karşıma çıksaydı emin olunki onunla birlikte künefe yemeye giderdim

Sevgililer gününde eğer birisi karşıma çıksaydı emin olunki onunla birlikte künefe yemeye giderdim
Künefe gerçekten tatlıların zirvesi. Dışı nar gibi kızarmış, tel tel kadayıf çıtır çıtır. Kaşığı batırdığında o hafif çıtırtı sesi geliyor. İçinden sıcacık, erimiş peynir uzadıkça uzuyor. O an zaten olay bitiyor Şerbeti tam kıvamında; ne fazla ağır ne de kuru bırakacak kadar az. Tatlılığı insanı baymıyor, aksine bir lokma daha almak istiyorsun. Üstüne serpilen antep fıstığı hem görüntüyü güzelleştiriyor hem de aromayı tamamlıyor. Bir de yanında kaymak ya da dondurma varsa… sıcak künefe ile soğuk kaymağın buluşması tam efsane oluyor. Hem çıtır hem yumuşak hem şerbetli hem uzayan peynirli. Künefe sadece bir tatlı değil, resmen keyif anı. Yavaş yavaş yenecek, tadı çıkarılacak bir şaheser
Künefe, ağzında eriyen sıcak bir aşk manifestosu gibi… 🔥 O peynir uzadıkça, insanın içindeki romantik damar da uzuyor sanki. Sevgililer Gününde biriyle yan yana, tek tabaktan künefe yemek çok başka bir samimiyet olurdu 💫 Sen sence, künefenin en güzel hali sade mi, yoksa bol fıstıklı mı? 💚
Cevap
8Cevap
Künefeye çok severim. Güzel yapılmış künefe olsa da yesem ☺️
Hayatım boyunca ilk defa 2009 yılında yemiştim yerinde ve o lezzeti bir daha hiç bir yerde bulamadım gerçekten de.
Tek daha güzel
Çoksel bir tatlı
Çok güzel görünüyor.
Güzel
Kaymakla fena iyi
berbat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?