Ailem meslek konusunda çok katı kurallara sahip. Ben öğretmenim ve yüksek lisans yapmaktayım. Sevgilimin mesleği kasiyerlik fakat biz ilişkimizde bunu sorun etmiyoruz. Ailemle tanışmak istiyor artık 2 senelik ilişkimiz var. Aileme bahsetmekten çekiniyorum. Napmalıyım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKasiyer erkekle öğretmen kadın ilişkisi olur mu sorunuza cevabım evet, olur. Aşkın meslek, eğitim, gelir gibi kriterlere bakmadan yaşandığına inanıyorum. Sizin ve sevgilinizin birbirinizi sevdiğiniz ve ilişkinizde meslek farklılığını sorun etmediğiniz için tebrik ederim. Gerçek aşkta böyle olmalı.
Ailem meslek konusunda çok katı kurallara sahip diyorsunuz. Bu durumda ailenize sevgilinizin mesleğini söylemekten çekinmeniz normal. Ancak, ailenizin de sizin mutluluğunuzu istediğini unutmayın. Ailenize sevgilinizin mesleğini söylemeden önce, onunla ilgili olumlu yönlerini, sizi nasıl mutlu ettiğini, ilişkinizin ne kadar ciddi olduğunu anlatın. Ailenizin önyargılarını kırmak için, sevgilinizin mesleğinin onun karakteri, kişiliği, zekası, ahlakı gibi önemli özelliklerini belirlemediğini, onun da sizin gibi saygın, çalışkan, dürüst bir insan olduğunu vurgulayın. Ailenizin sevgilinizi tanımasına ve onu sizin gözünüzle görmesine fırsat verin. Ailenizle sevgiliniz arasında bir köprü olun ve onları birbirine yakınlaştırmaya çalışın.
Bu süreçte sabırlı, anlayışlı ve kararlı olmanız gerekiyor. Ailenizin sizin seçiminize saygı duymasını ve desteklemesini istiyorsanız, siz de onların endişelerini ve kaygılarını dinleyin ve anlamaya çalışın. Ailenizin sevgilinizi kabul etmesi zaman alabilir, bu yüzden acele etmeyin ve ısrarcı olmayın. Ailenizin sevgilinizi tanıdıkça ve sizin mutlu olduğunuzu gördükçe, ona karşı tutumunun değişeceğine inanın. Unutmayın, aileniz sizi seviyor ve sizin iyiliğinizi istiyor. Siz de onlara sevgilinizin sizin için ne kadar önemli olduğunu ve onunla mutlu olduğunuzu gösterin.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekler dahi kendi dengi olmayan kiza bakmaz, maasi olmayan kizla evlenmek istemezken kadinlar olarak standardi bu kadar dusurmenizi anlamiyorum.
Kadin surekli calisamaz arkadasim. Sen doğurgansın. Cocuk olunca belki onu bakiciya vs emanet etmek istemeyecek kendin buyutmek isteyeceksin. Benimde bir tadigim kadin öğretmen, kocasi asgari ucretliydi. 7 kat kesilmis haliyle 16 hafta sonra isine geri donmek zorunda kaldi. Niye? Kocasinin maasina guvenemedi cunku.
Erkegin maasi iyi olmali. Kadin ister calisir ister calismaz. Kadinin calismaktan para kazanmaktan baska bir ton sorumlulugu var cunku. Ama erkegin para kazanmaktan baska sorumlulugu yok. Kadin yoruldugu an sirtini kocasina ekonomik anlamda dayayamayacaksa olmuyor.
Bahsettigim kadin öğretmen Şu an bosanma asamasinda. Kadin calisan benim, evi cekip ceviren benim, cocuga bakan benim diyerek ayriliyor. Cunku yanindaki erkegin gucunu hissedemiyor. Turk erkegi cocukta bakmaz, ev işi de kolay kolay yapmaz. Tek aldigi sorumluluk calismak, para kazanmak.
Turk erkekleri hayatta aldiklari tek sorumluluk olan para kazanma konusunda da yeterli degilse erkek cok pasif kaliyor ve gercekten o evlilikte erkege gerek bile kalmiyor gibi goruyorsun bir sure sonra. Erkek gibi gelmiyor zaten göze. Sen kadin olarak sorumluluklarini yaomadiginda nasil ki erkek seni kadin gibi gormuyorsa, kadinda ayni sekilde erkege benzer bir duyguya kapılıyor.
Simdi belki her sey toz pembe geliyor, cocuk falan yok, anne degilsin ama ilerde bu isler simdiki dusundugun gibi islemez. Ev isleri, cocuk sende olacagi gibi evin gecim yukunu de fazlasıyla sen ustleneceksin. Evin diregi sen olacaksin yani. Dinleneyim diye bir durumun olmayacak.
Zor hamilelik gecirsen, dogumdan sonra toparlanamasan ya da cocukla kalmak istesen ucretsiz izne de ayrilamazsin esinin kazanci o cocuklu eve tek basina yetmez cunku. Yeterince sorumlulugun yokmus gibi evin maddi yukunu kadinin almasi bana mantikli gelmiyor. Evet kazancin olsun ama sen tokezlediginde dayanabilecegin bir dayanak olsun derim yaninda.
Bircok kadin cocuk, ev isleri ve meslek hayati arasinda mekik dokuyor ve bircogu dayanamayip o kadar emek verse de kariyerinden vazgeçebiliyor cunku kadinin sorumluluklari zaten agir ve kocasininda kazanci yetiyorsa bu karari rahat alabiliyor.
Bir de üstüne calisma hayati ve evi gecindirme yuku sadece seni yıpratır. Esinin kazancinin iyi olmasi ve devlet gibi bir durumda garanti olmasi seninde kafani rahat ettirir. Bunaldigin anda ya da sana muhtac kucucuk bir bebegi birakma ya da birakmama noktasinda daha rahat olursun.
Şu tabloda senin ucretsiz izne çıkma hakkin bile olmaz. O mutlaka bir bolum bitirmistir, lisans ya da onlinsans. Ordan atanmasini bekle derim. Ya da atanmasi icin tesvik et, otursun çalışsın. Ama bu sekilde olmaz.
Para kazanma ve evi gecindirme dahil bu islerinde kadin yapınca gercekten erkegin hicbir vasfi kalmiyor, kendine kadin olarak hic sorumlulugun yokmus gibi bir de evi gecindirme ve para kazanma gibi daha eril olan bir gorevi daha ustleneceksin. burada yipranan, yorulan sen olursun.
Ve esinin kazancina guvenmedigin icin ben dinlenmek istiyorum dediginde bile bu hakkini bulamayacaksin. Yine cevremden bir cift erkegin kazanci kadina gore dusuk oldugu icin kadin ucretsiz iznini kullanamadi. Kadin istiyorum, yorgunum, dinlenmeye ihtiyacim var, bebege kim bakacak dedi kocasi zorla calis diye baski yapmis. Yetmez demis, benim ustume yıkma geçinmeyi demis. Kadin ilk hafta işe aglayarak, agzi siziyla, bebegi birakmanin o vicdani zorluguyla gittiğini söylüyordu.
Erkek kazanc konusunda kapi gibi olmali diye düşünüyorum. Kadini zorda birakmamali, kadini calisma zorunlulugunda birakmamali. Kadinin bu hayatta tek sorumlulugu calismak olsa olur derim ama erkek birnoarcaya bolunuyorsa kadinlar 10 parcaya bolunup bircok noktaya yetismeye çalışıyor.
Bu da biraz fitrata aykiri oldugu kadar da kadin cinsiyetine de bu kadar yuklenilmez. Ailende seni dusunuyordur ve haklilarda. Bende kizim boyle olsa izin vermem. Oglum cok yuksek tahsilli olsa asagisinda kalan kizla evlensin istemem. Davul bile dengi dengine diye bosuna dememisler. Denginle ilerle derim. Ya da dedigim gibi bir lisansi illaki vardir, evlenene kadar ordan kendine bir yol cizsin.
41 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten çok doğru
+1 yılİlişkinizin sağlıklı olduğunu ve partnerinizle mutlu olduğunuzu belirtmeniz önemlidir. Ancak, ailelerin meslek konusunda katı kurallara sahip olabileceğini anlıyorum. İlk adım olarak, ailenize ilişkinizin ne kadar önemli ve mutlu olduğunuzu açıkça ifade etmek önemlidir. Partnerinizin karakteri, değerleri ve size olan sevgisi gibi unsurları vurgulamak, ailenizin onun mesleğini aşmalarına yardımcı olabilir.
Ayrıca, ilişkinizin geleceği hakkında da konuşabilirsiniz. Kasiyerlik şu anki işi olabilir, ancak gelecekteki hedefleri veya planları hakkında bilgi vermek, ailenizin onun potansiyelini görmesine yardımcı olabilir.
Ailenizle konuşmaya karar verdiğinizde, duygusal ve anlayışlı bir şekilde iletişim kurmaya odaklanın. Onların endişelerini anladığınızı ve ilişkinizin size ne kadar değerli olduğunu açıkça ifade edin. Belki ailelerinizle bir araya gelmeden önce, ortak bir noktada buluşabileceğiniz bir plan yapmak da yardımcı olabilir.
Son olarak, ailenizin tepkisi ne olursa olsun, ilişkinizdeki karar sizin ve partnerinizin verdiği bir karar olmalıdır. Onların düşüncelerini dinlemek önemlidir, ancak ilişkinizi etkileyebilecek dış etkenlerden çok, sizin ve partnerinizin mutluluğuna odaklanmalısınız.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖzellikle bizim ülkemizde bu meslek olarak denk mi sorunu var, sorunun kaynağı yine devlete dayanıyor, ülkede geçim çok zor, mühendislik gibi bir çok meslek için yıllarını üniversitede heba eden insanlar, ne yazık ki kasiyerlik, kuryelik vb vasıfsız işlerde mecburiyetten çalışmak zorunda kalıyor, ve meslekler arasında ciddi kazanç farkı var ülkemizde, Avrupa'daki gibi değil, bu sorunlarda sizin sorunuz gibi sorunlara yol açıyor, bu ülkede ne evlilik yapılır, ne çocuk doğrulur, nede yaşanır, insanları bu berbat hale getirenler utansın...
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba ben Eros, aşkla ilgili her türlü sorunun yardımcısıyım! 💘 İlişkinizde meslek farklılığını önemsemediğiniz için bravo, gerçek aşkta böyle olmalı. Ailenle bu konuyu paylaşmak konusunda temkinli olman anlaşılabilir ama unutma, en önemli şey sizin mutluluğunuz. Açık yüreklilikle sevgilini tam olarak olduğu gibi — hayatındaki güzelliklerle birlikte — anlat. Eğlenceli ve unutulmaz anılarınızı, ortak değerlerinizi ve birbirinizi nasıl iyi hissettirdiğinizi vurgula. Sevginin, saygının ve uyumun meslekten daha önemli olduğunu belirt. Bazen kalpten gelen samimiyet, en sert duvarları bile yıkabilir. 🌹 Sen nasıl hissediyorsan, o minnettarlık ve sevgiyle yaklaş, gerisi zamanla yerine oturacaktır. Ve eğer biraz daha destek ya da bir omuz ararsan, buradayım!
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
44
Cevap
35Cevap
Olmaz öğretmenlerde hakimiyet duygusu vardır. Kasiyer erkegin butun hayatini sekillendirmek isteyecektir
01 Yorumla- Sevgililer Günü konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılolabilir denemeden bilemez kimse
00 Yorumla karşındaki insan çok önemli bence kendini geliştirmeye acıksa gırısken ve zaman içinde daha farklı iş kollarına gecıp ekonomik olarak daha ferah olursa daha ıyı olur bence herkeze bir yorum yazmıs ama tanımadığınız insan hakkında neden ön yargılısınız belki ikisinde çalısırken eşine yardım edıcem ev cocuk VS de cok anlayışlı ve yardımcı olcak bir kişilikte hemen turk erkeği sunu yapmaz bunu yapmaz arkadaşlar bence düşüncelerinizi aktarın fikirlerinizi belirtin ama tanımadığınız kisiler hakkında net cevaplar bence çok canım kusura bakmayın herkeze bir dengi dengine muhabbeti tutturmuş evlilikte önemli olan uyum birbirini tamamlıyabılmek anlaşabilmek sevebilmek eglenebılmek sırt sırta verebilmek herkeze paranın mevkının peşinde evi var mı arabası var mı herkes maddi durumlarda bence sızı bir omur sevecek ve taşıyabilecek birisi lazım unutmayın kadın yoklukta erkek varlıkta kendini gösterir
00 YorumlaSevgi aşk engel tanımıyor. Bunu sizde dile getiriyorsunuz zaten. Siz sorun etmediğiniz sürece ailenin de bunu kabullenmesi gerekiyor. Stabil nato kafa nato mermer olan aileler için yapabilicek bir şey yok. Aile yapında anlaşılma ihtimali var diye düşünüyorsan anlaşılır ve ikna edici konuşmak etkili olur.
00 Yorumla
+1 yılArtık mesleğe kimse bakmıyor. Evi geçindirebilecek kabiliyete bakıyor.
10 YorumlaKonu sadece meslek olmamali... eğer iyi, vicdanli, merhametli, saygili, sevgi dolu bi insan ise ve o meslek sorunu etmiyorsa bazi ciftlerde Maas sorunu ola biliyor. Önemli olmamali ama hersey sizin karakteriniz ve düsüncenizle alakali.
00 Yorumla
+1 yılSorun şu olabilir erkek sırf sen öğretmen olduğun için yaklaşmış olabilir bu sorunu sen halletiysen aileni karşına almalısın ama seninde kafan karisiksa sorun var demektir
00 YorumlaAilen yasamayacak kendisi ile sen yasiyacaksin hic kimseyi assagidan gorme her ailenin istedigi bir aday olur ama ayni yastiga siz bas koycaksiniz mutlu olacagin kisiyi sec
00 YorumlaSeviyorsan niye olmasın önemli olan adam gibi adam mı seni yarı yolda bırakmayacak biriyse olur.
Zengin olup yarı yolda bıraksa daha mı iyi olurdu
00 Yorumla
+1 yılAilen karşı çıkabilir ama senin ne istediğin önemli.
Aileyi ikna etmeyi sizler başaracaksınız. Siz ve sevgilin.. Güvenin kendinize. İnşallah kazasız belasız halledeceksiniz.
00 Yorumla
+1 yılAilen her türlü bu ilişkiye karşı çıkacak. Karar senin, ya aileni karşına alıp sevdiğin adamla bir hayat kuracaksın ya da ailenin istediği bir adamla evleneceksin.
00 Yorumla
+1 yılolur. zaten öğretmenlerin çoğu kasiyerlik yapıyor.
he doktor kasiyer, doktor hemşire ilişkisi olmaz mesela10 Yorumla
+1 yılOlmaz aklını kullan, ben de öğretmenim kargocu birini sevdim tam tersine dotleri kalkıyo
20 Yorumla
+1 yılStandartlarını düşürme denginle olman seni problemli beraberlikten korur ben hiç doğru bulmadım
00 Yorumla
+1 yılSevgi, aşk mükemmel duygular ama geçebilen duygular olduğunu da unutmamak gerekir. Ben de öğretmenim realist bakmak ta gerek duruma.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtanmış bir öğretmen misin? Ekonomik olarak ailene bağımlı mısın? Ben de öğretmenim. Öğretmen arkadaşım ve benim yüksek lisans yaparken danışmanım olan doçent hocam lise mezunu güvenlikçi ile evlendiler , sorun olmadı
00 YorumlaKarşılıklı sevgi sevgi anlayış varsa neden olmasın.
00 Yorumla
+1 yılsen daha kendi hayatının idaresini elinde tutamiyorsan nasıl eğitimci olacaksin ki
00 YorumlaSiz sorun etmiyorsanız sorun yok fakat aileler sorun edebilir...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOlmaaazzzz olmayacağını bilerek baştan 2 yılı harcamaman gerekliydi. Madem yaptın aileni de ikna ettin sen bile göreceksin olmadığını ama imza sonrası, çok geç
00 YorumlaOlur tabi ki. Kaliteli hayat yaşaman konusu ayrı.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılmesleği kasiyerdirde, işletme vb okumuştur🤷♂️iş yok diye kasiyerlik yapıyodur.. ki.. çoğu market elemanları üni. mezunu.. ama cevabın hayırsa, senin işte❌
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖğretmen erkek ve kasiyer kadın diye sorulsa bütün kadınlar olur der ama şimdi hepsi olmaz demiş. Çıkarcılar sizi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılaşk meşk diyorlar ama ailelerin dediği hep doğru oluyor. evlilik sadece aşk değil denklik de demek. denk değilsiniz
00 YorumlaOlmaz tabiki ailene nasıl tanıştıracaksın ailen kabul etmez
00 YorumlaOlmaz bence çünkü statü farkı var evliliğin ilerleyen dönemlerinde sorun yaratır. Üstünlük gösterebilirsiniz fark etmeden 1 kelimeyle bile. Oda kendini yetersiz hisseder aldatmaya kadar gider.
00 Yorumla
+1 yılKarakter çok önemli. Kavga ettiğinizde her seferinde maaşını mesleğini yüzüne vurmayacaksa olur. Gerçekten seviyorsa her türlü olur
00 Yorumla
+1 yılBi tanıdığım öğretmen çift vardı sonra adam meslekten ihraç edildi kasiyerlik yapıyo kadın öğretmen. Bence sorun eden sensin
00 YorumlaEğer onu seviyorsan ve geçirebileceğini düşünüyorsan neden olmasın
00 YorumlaSen kendi içinde aşamamışsınki, önce sen kendini halet
00 Yorumla
+1 yılhayır olmaz, davul bile dengi dengine
10 Yorumla
+1 yılKasiyerlik bir meslek değil
10 YorumlaKasiyer ne demek
00 Yorumla
+1 yılİki kişi sorun etmiyorsa kime ne
00 Yorumla
+1 yılOlur neden olmasın
00 Yorumlaİlerde mutlaka döküntü oluy
00 YorumlaAsgari ile memur maaşı. İmkansız.
00 Yorumla
+1 yılOlmaz sadece aile için değil
00 YorumlaOlur ailene bahset bilsinler şimdiden
00 YorumlaOlmaj
00 YorumlaAşk varsa gerçekten olabilr
00 YorumlaDAvul dengi dengine diye boşuna dememişler
03 Yorumla
+1 yılSorun olmaz çalışıyor mu çalışıyor , aş bunları
00 YorumlaYak diye söylemelisin
00 Yorumla
+1 yılAşk ilişkisi güzel keyifli mutlu olur
00 Yorumla
+1 yılİleride sen sorun etmeyeceksen olur.
00 YorumlaOlmaz abicim sana yazık olur
00 Yorumla
+1 yılOlmaz herkes kendi dengi biriyle olmalı
00 YorumlaOlur ama aileler sanki kalleş gibi affedersin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaşın varsa mesleğe bakma bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSakın diyorum o ilişki yürümez
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılmeslek evlenmeye engel değil
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbirilerinin zoruna gitmişiz ne güzel :Dd
Cevap sahibi+1 yılkudur annem AOSHAGDUDOWOWLQQLLQ
Gizli Üye(36-45)+1 yılAileni tanımak istemezdim ben olsam
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMeslegimi buldum evlenecek kimse hala yok (
00 YorumlaKişiler isterse olur
00 Yorumla
+1 yılOlur neden olmasın ki
00 YorumlaSevdikten sonra mesleğin ne önemi var ki?
10 YorumlaSevgililer Günü konusunda 366 cevap paylaştı. Güzel olur ask varsa bu ilişki
00 Yorumla
+1 yılsöyle tabıkı onemli olan birbirinizi sevmeniz
00 YorumlaDengi dengine olmalı
00 Yorumla- Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?