Hamileler çok sık mide bulantıları söz konusu oluyor. Hamilelik döneminde ilaç kullanımı pek uygun değildir. Bu yüzden dr hamile kişiler ilaç kullanımından uzak durmalıdır. Bir ilaç kullanımı söz konusu olucaksa oda doktor kontrolü ile olmalıdır. Bunun yanında hem kendi bünyelerini güçlendirmek adına bitki çayları kullanımı gerçekleştirilebilir mi?
Çay yaşam tarzımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Öyle ki ülkemizde gün içinde sudan sonra en çok içilen içecek olarak çay bilinmektedir. Çay, aslına bakılırsa gebelik döneminde güvenle tüketilebilecek bir içecektir.
Ancak tükettiğiniz çayın miktarı ve özelliği önemlidir. Çay içmenin herhangi bir sıkıntısı olmaması nedeniyle sınırsız içilebileceği yanılgısı yaşanmamalıdır. Çok açık içtiğiniz sürece çay anne ya da bebek için bir sakınca oluşturmaz.
Bir gebenin yeşil çay mı siyah çay mı içmesi gerektiği içerdikleri kafeinle alakalı olarak gebenin kendi tercihine kalmıştır. İki çay arasındaki farkın oluşması siyah çayın üretimi esnasında soldurma adındaki eskitme işleminin uygulanmasıdır.
Hamilelik döneminde ve doğumdan sonraki dönemde annenin neler yiyip içtiği çok önemli, hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından tüketilen besinlerin iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir ki sağlıklı bir dönem geçirilebilinsin.
Bitki çayı deyince aklımıza her ne kadar sağlıklı bir içecek gelse de düşününce hamilelik dönemine uygun mu, doğumdan sonra içsem sütüme tadı geçer mi gibi sorulara yol açabiliyor. Aslında bu soruları gayet normal karşılıyorum, kendim de zamanında sormuştum fakat araştırma ve deneyimlerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki; her bitki çayı olmamakla beraber, emzirmeyi destekleyecek ve anne-bebeği rahatlatacak bitki çayları hamilelik döneminde güvenle tüketilebilir, tabi doğumdan sonra da... Hatta son zamanlarda hamile arkadaşlarıma önerdiğim favori bir bitki çayı da var, göstereyim hemen:
Doğadan emziren annelere özel çay
Doğadan'ın bitki çaylarını zaten tüketen ve seven birisi olarak hamilelik dönemindeolan arkadaşlarıma Doğadan'ın emziren annelere özel çayını öneriyorum, hem tadı hem de içeriği bakımından içmesi keyifli ve faydalı bir bitki çayı. İçerisinde ne var diye merak ediyorsan; tarçın, rezene, papatya ve ısırgan bulunan, hamilelik dönemine destek sağlayabilen bir çay olduğunu söyleyebilirim ;)
Hamilelerin ve emziren annelerin bitki çayı kullanmasında sakınca yok fakat herkeste olduğu gibi kullanma miktarı, sıklığı, bitkilerin güvenilirliği, alerji olup olmadığı ve hamilelik sürecine zararı olup olmadığına bakılmalıdır. Bunlara dikkat edildiği ve uzman hekime de danışıldığı taktirde hamileler bitki çayı tüketebilir.
bitki cayinin ozelligine baglidir bu eger bitki cayi odem sokucu ozellige sahip ise mesela yesil cay maydanoz suyu gibi fazla kullanilmamalidir cunku dusuk yapmaya sebeb olabilir hatta bu saydiklarim regl duzensizliginde sokturucu olarak bile kullanilabiliyor
bıtkı cayları faydalı gıbı gorunsede yan etkılerı ıle olmadık işlerede sebep olabılırler mesela tansıyon! hangı bıtkı cayı olursa olsun once arastırılmalı..
vücuda insana iyi gelen bitki çayları içilebilir, kesinlkle yan etkisi olmamalı örneğin ıhlamur faydası çoktur ama diğer bitkiler için yinede doktor tavsiyesi alınmalı
kesinlikle hayır. bitki dediğin şey kimyanın merkezi zaten. bilmediğin ilacı almakla aynı şey. doktor kontrolu olmadan standart bitki çayları dışında özel karışım vs gibi saçma şeyleri kullanmayın.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Vücuttan su attıkları için bana içme demişti bir hemşire arkadaşım
bırak baba olmayı hiç bir kadınla ilişkiye girmedim ama bacımdan bilirim sigara içtiği için anne karnında bebek 1 gün geç doğdu ve engelli oldu. siz kadınlar var ya lanet ediyorum. mide bulantısı elbette olacak içinde canlı taşıyor ama mümkünse zararlı hiç bir madde kullanmasın. hep derim kadını okutun ve bilinçlendirin ama kimse anlamaz ki! neden mi? kadını bilinçlendirirseniz bir nesili kurtarırsınız erkek bilinçlenirse bir aile kurtulur.