Olduğu zaman 5-6 tane yiyebiliyorum.
Çok seviyorum napim
Bir yararı/zararı varmı?
Çok seviyorum napim
Bir yararı/zararı varmı?
Portakal ya da benzeri ürünleri aşırı tuketirsen ilk yapacağı şey cildine sarı bir renk gelmesi .
Daha da abartırsan , kalsiyum birikmesinin yan etkileri ortaya çıkar . Günde 1 bardaktan fazla portakal suyunu oranla ve bunu gecme mumkun oldugunca .
Cildim nasıl sarı olabilir ya beyazım .ss
Bunun beyaz cildinle alakası yok , aşırı narenciye tükettiğinde bunun pigment yapısı kan sistemine yüklenerek hücrelere ozmoz yolu ile geçer ve rengin sarımsılaşmaya başlar. Geçicidir endişe edecek birşey değil ama , asıl sorun biriken kalsiyomun böbreklerdeki süzme havuzcuklarında birikerek gözeneklere yerleşmesi , yani kum ; daha fazla üstüne gittiğinde de bunların böbrektaşı yapısında birleşerek büyümesi ve sorun çıkarması olur. Koruyucu bir meyve tamam ama aşırısı bu birikimleri getirir.
Portakalı soyduktan sonra parmağımı ortasına takıp ortadan ikiye ayırırken fışkıran minik portakal fiskiyelerini suratıma doğru tutuyorum. Yıllardır portakalı böyle bir pskopatlık derecesinde sevip tüketiyorum. Bağımlılıktan başka bişey yapmıyo :)
Ayneen :D
1 portakal 70 kalori kilo aldırabilir fazlası. ama kış aylarındada bulunmaz c vitamini kaynağı portakal. hastalıklardan korunursun bol bol ye gitsin :)
Hiç hastalanmadım :D
Güde 1 porsiyondan fazla meyve tüketmemek lazım meyveler çokta masum değil meyve şekeri kilo yapıyor çok fazla.
Ben 6-7 kilo verdim kolay kolay almam sanki :D tskler
Sen yinede dikkat et :)
Cevap
13Cevap
Portakalı tam bilmem ama mandalina cidden sarartıyor :D
Ne sarartması?
o.O
her şeyin zararı olduğu gibi C vitamininde fazlası zarardır. böbreklerde kum ve taş yapma ihtimali yüksektir...
Aç karnına tüketildiğinde baş dönmesi yapabiliyor diye duymuştum.
cok fazla potasyum alıyorsun. kalbine pek iyi gelmez. ayrıca meyve sekeri de cok fazla alıyorsun.
Tuvaletin gelir bu yani: ))
Hiç duymadım :D
Karpuzzz yaz gelsede buz gibi yesekk
Zararı yok aksine enerjin artar ha belki en fazla canın durmadan seks çeker oda kafaya takılcak bir şey değil meyveden zarar gelmez dayan gitsin
Greyfurt fazla yersen zararlı ye gitsin portakaldan bişey olmaz :)
var sonucda c vitamini fazlalıgı olur oku googleden :D
fazla c vitamini o kadar heralde
Biliyorumda içeriğini bilmiyorum :D neyse tesekkurlerr
ne kadar yersen ye vucut ihtiyacı kadarını alır.
vitamin önemli tabi :D
atalarımız herşeyin fazlası zarardır demiş dimi?
Çok yararlı MS hastalığı olmazsın :D
herşeyin fazlası zarar ama ye gitsin boş ver :)
portakaldan öleni hiç görmedim
Herhangıbır zararı yok aksıne iyi
sağlam sçtırıo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar