hangi şartlar gerek illa yaptıracağım desem çok büyük paralar teklif etsem gerekli şartlar sağlanmadıkça hiçbiryerde mi yapmazlar.
şartlar hakkında bilgisi olan var mı
şartlar hakkında bilgisi olan var mı
Ben 20 yaşındayken no-touch yaptırdım. O da lazerdi bir nevi. Numarayı sıfırlayıp iyileştiriyordu. Yaptı da. Ama sürekli ders çalışıp kitap okuduğum için numara yine yükseldi. Ama doktor demişti; en fazla 1 numaraya kadar büyür diye. Gözünü çok yormaman gerekiyor. Göz ölçümleri için oldukça detaylı işlemler gerekiyor. Korneanın yapısına göre de değişiyor ayrıca. 2 yıl oldu, ben dinlendirici takıyorum.
Yaşın daha küçük. Muhtemelen okuyorsundur da... Sana tavsiyem bir süre lens ve gözlük kullanmaya devam etmendir. Çünkü hala gelişim çağındasın ve gözün için ameliyat erken. Biraz daha zaman geçsin, ameliyatını ol. Tabii benim fikrim bu. Lütfen iyi araştır.
peki iyileşme süreci ne kadar sürüyor bana bir 6 ay kadar kusursuz gören gözler lazım askeriye sınavlarına hazırlanıyorum 2 seneden beri mülakat kendi sınavı vs hepsine hazırımda bir bu kaldı işte
Bu sistemde 1 haftada iyileşme tamamlanıyor. İlk 1 hafta simsiyah bir gözlükle yatıp kalkıyorsun. Asla ışık değmemesi gerek gözüne çünkü. Damlaların var, 3-6 aya kadar kullanman gereken. Hızlı iyileşiyorsun yani ama güneş gözlüğü takmak gerekiyor. Çünkü gün ve güneş ışığı gözde lekelenme yapıyor. Bu sisteme uyuyorsa göz kornean yapılıyor. Bunun dışında göz numarasının sabitlenmesi gerekiyor önce. O da dediğim gibi; yaşın küçük. Belki o biraz sorun çıkarır sana. En iyisi göz Hastanesine gitmen. Sıradan bir göz hekimi çok iyi yönlendiremeyecektir seni.
Valla canım benim gözüm 17yaşındayken 3numaraydı. Üniversite sınavına hazırlanırken ne yaptıysam artık 5.5 olmuştu. Doktoruma göz çizdirme ameliyatı istiyorum dedim ama numaran çok hızlı artıyor şu an yapamam 20-25arasında ancak demişti. Çünkü çizmesine çizer yeni doğmuş gibi gözlerim olabilir ama 2yıl sonra tekrar bozulma ihtimali oluyor. Aynı şekilde bir arkadaşım 19yaşında çizdirmişti onun gözü 2-3yıldır 6numaraydı değişmiyordu. Yani dediğim gibi numara artışına bağlı. Bunun yanında doktorun muayene etmesi gerekiyor bazı gözlerin çizilmesi sakıncalı olabiliyormuş
En iyi bilgiyi herhangi bir özel göz hastanesini arayarak alabilirsin
Cevap
2Cevap
18e girdiysen yapılır. Ama numaranın artık sabit olması gerekiyor. Bir süre sonra artmıyor aynı numarada kalıyor. Durduysa yaparlar
bilgim yok paramda yok
Bende de astigmat var
Evet yapılır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar