Miyopluk var bende. Gözlüğüme özellikle mavi ışık cam taktırdım bilgisayarda fazla zaman geçiriyorum diye. Ama asla da takmıyorum pc başındayken :( Çıkarınca gözüm şaşı olmuş gibi hissediyorum, gözüm çok alışmış gibi yani. Böyle bir şey mümkün mü acaba yoksamsı kendi kuruntum mu?
Sürekli gözlük takmak gözün tembelleşmesine yol açar mı?
Böyle bir şey var tabii. Gözlük zaten gözü tedavi eden bir araç değil. Baktığın bölgeyi optik mervekle gözünün görebileceği boyuta getiriyor ve göz kendi görevi olan görüntüyü odaklama netleştirme işlerini yapmayı bırakıyor, nasıl olsa benim yerime yapan var diye. Ben 12-13 yaşlarındayken gözlük almıştım. Numaram bu senenin ocak ayına kadar aynıydı ve ben bir kere gözlük takmadım. Çünkü normal halde gçrüyordum ve gözlükle göremiyordum. Sevmiyordum da zaten. Ama bu kış benim hayat şeklim biraz değilti. Ben normalde pc telefon gibi şeyler meşgul olmuyordum hiç sadece kitap vs ama altı ay kadardır 7/24 teldeyim. Bu da gözlerimi acıtmaya ve yormaya başladı. Kuruluk yaptı falan. Doktora gittim gözlüğümü yeniledim ve numaramın biraz büyüdüğünü öğrendim tel yüzünden akdjsjd Neyse gözlükle yine göremiyodum ama alışmaya çalıştım 1 hafta sonra gözlükle görmeye ama normaldeki görüşüm de zayıflamaya başladı. Ki şu an gözlüğün de pek yardımcı olduğunu düşünmüyorum sanırım numaram ne büyüdü. Benim kuzenim benden 2 sene sonra falan başladı gözlüğe ve bir gün çıkardığını bilmem. Ama şimdi onun gözleri 4 buçuk numara benimki 1,5 falan
Benim senelerdir ilerliyor, 0.25 falan ilerliyordu hep bir kere gittim 2’den 3’e çıkmış dedim aboooovv. Gözlük tedavi etmiyor elbet ama alışınca ben de ilerlediğini düşünüyorum :/
Doktor kuzneime şey demiş, yaş ilerledikçe göz numarası da büyür. Kuzenim gözünü çizdircek ama doktor biraz daha büyümesini bekle dedi 20li yaşları geçmesi falan gerekiyomuş. Ama bence yaşın gözlük kadar etkisi yok büyütme konusunda. Dediğim gibi ben bir kere gözlük takmadım hayatımda yaklaşık 8 senedir gözüm 0.25 nunara bile büyümedi. Ne zaman o gözlüğü taktım o zaman gözlükle de görmekte zorlanmaya başladım. Kuzenim de dediğim gibi takmadığı gün yok ve onun numarası dinlendiricilikten 4 buçuğa terfii etti. Karar senin 😂 çizdirmeyi düşünüyor musun bari
Bende de miyopluk var. Ve gözlük takmaya o kadar çok alışmışım ki, asıl takmadığım zamanlarda gözlerim çok tembelleşiyor ve bulanık gördüğümden dolayı daha çok ağrı yapıyor. Oysa gözlükler gözümü hiç yormuyor. Göz numarasının büyüyeceği varsa büyür zaten. Özellikle gözlük takıyor olmanın göz numarasını daha da çok büyüttüğünü düşünmüyorum.
Kendi kuruntun vücudun her bir şeye alışma süresş vardır Ben 3 senedir kullanıyorum ilk başta çok zorlandım 3. günün sonunda alıştım Ayrıca takmayınca göz daha zorlanıyor zorkandıkça göz kasları geriliyor görme gittikçe zayıflıyor ilerde göz derecen büyür söylemesi benden :-)
Sürekli ekrana bakmamalısın, 20 dakikada bir odak değiştirmen lazım. Esas tembelliği sürekli odağının aynı olduğu için. Göz kaslarına antranman yaptır.(^^) Dumbell şart.
Bilgisayar kullanırken neden takıyorsun ki? Bilgisayar zaten yakınında uzağı görmekte zorlandığın yerlere tak gözlüğünü. Muhtemelen henüz 1 numara falan miyopsundur. Bana doktor bilgisayar kullanırken takma uzaktan tv izlerken tak demişti. Ben lens kullandım sürekli ama şimdi çıkarınca babamı tanımıyorum çok tembelleşti 😄
Bak bende miyopum gözlük numaram biri 1.50 biride 3.0 . Miyop zaten sürekli ilerleyen bir hastalık sen gözlük taksanda takmasanda o ilerliycek fakat şunu söyleyebilirim gözlük taktığın için artık o gözlüğü çıkarınca göremiyosun çünkü göz tembelleşmeye başlar ama dediğim gibi gözlük taksanda takmasanda bu miyop ilerler o yüzden sen gözlük takmaya devam et bak HAYATında ne kadar BÜYÜK bir nimet göz, gôzlük... Fazla takma kafana içini ferah tut bu miyopu olanlarda da olur zaten. Sakin...
yaklaşık 2 aydır bende gözlük kullanıyorum daha önce güneş gözlüğü dahi takamayan ben şu an o kadar alışmışım ki sabah kalktığımda ilk işim gözlüklerimi almak oluyor... hayır o kadarda kör değilim numaraları çok düşük ama yinede benden bir parça gibi oldu artık :):):)
ben kesinlikle gözleri tembelleştirdiğine inanıyorum. benim gözlerim de bozuk. çevremdekilere sordum, net görüyorsun ama gözleri tedavi etmiyor. git gide numarası büyüyormuş. gözlükleri çıkardıklarında hiç göremiyorlarmış. benim gözler 4-5 numuaraya gelene kadar gözlük takmayı düşünmüyorum
Monitorumde mavi isik filtresi var. Baska bir cihaza, telefon gibi, uzun sure baktigimda gozlerimde agri yapiyor. Ben tembellestigini dusunuyorum. Genel olarak bir cok seyin markasini degistirerek kullanilirim uzun sureli kullanilan seylerde genelde kimyasal madde iceren mesela aklima ilk gelenler dis macunu, sac bakim urunleri ve suyumun markasini bile degistiriyorum 2-3 ayda bir aliskanlik/bagimlilik yaratmasin diye :)
Doktorum hep şey derdi, gerekmedikçe kullanma, alışır ve daha da ilerler demişti. Tamam telefon ve bilgisayar yüzünden zaten ilerliyor ama üstüne sürekli gözlük kullanmış olsaydım şu an gözlüksüz gezemiyor olurdum. Yani evet, tembelleşmez belki ama alışınca beynin algı sistemi değişir ve gittikçe kötüleşir.
Gözünün alışkanlığından kaynaklanıyor. Ben de bilgisayar başında gözlük takıyorum ve çıkardığımda başka bir dünyadaymışım gibi hissediyorum. 5 dakika sonra geçiyor tabii. :D
Yok öyle değil ama nasıl ki hesap makinesi kullanmaya alışan zihinler 4 işlemi bile zor yapar hale geldi, göz de işini yapan başka bir araç olduğunda asıl işlevini zor yapabilir. Araştırmak lazım :)
Bu söylediğin ancak gözümüz yerine kullanmaya başlayacağımız, dünyayı 3 boyutlu görebilen cihazlar geliştirilip, kullanılmaya başlandığında söz konusu olabilir. :D Bknz; dünyaya kendi gözüyle bakmayan, telefonların, kameraların merceklerinden bakmakan Youtuberlar... Bu insanlar, bu hastalığın ataları olacaklar demedi demeyin :D
Lazerle miyop tedavisi var Bence biraz zamanını ayırıp tamamen tedavi olmalısın Aynı zamanda uyku saatlerini erkene alırsan bunun da etkisi büyük olur. Bir de öğlen uykusu var zamanın varsa bu doğal yöntemlerden yararlanabilirsin.
sağlıklı göz için olabilir bu dediğin ama sendeki doktorun verdiği gözlük sanırım. bilgisayar herkese olumsuz etkiler yapıyor o yüzden sen pc başındayken de tak. bir de pc başındayken ortam ışığını kapatma. sadece ekrandan gelen ışık daha çok yorar
Bilgisayar kullanırken takmiyorssn neden gözlüğüne taktırdın ben ce kullanmalisin bilgisayar gözleri iyi olan kişileri n bile gözlerine bozuyor senin de böyle sorunlar yasaman normal
tembellesmeye yol acmaz, goz tembelligim vardı ve numara olarak da cok bozuk gozum. Gozluk takmaya basladıktan sonra tembellikten kurtuldum aksine aktiflestiriyor
En İyi Cevaplar