Vücudum da lekeler oluştu sivilceler falan
Dahiliye doktoru cildiyeye dermatoloğa falan git dedidedi.
Karar veremedim
Dahiliye doktoru cildiyeye dermatoloğa falan git dedidedi.
Karar veremedim
İkiside aynı anlama geliyor zaten.
Dermatoloji tıptaki genel adıdır, cildiye ise türkçedeki adıdır.
Bazı yerler türkçe adını, bazı yerler ise genel adını kullanır.
Cildiyeciye gideceksin
Dermolog genelde yanık için
Hwr hastanede farklı
Evet o da var anlam veremedim benim gittiğim hastane eğitim ve araştırma her iki bölüm de var 😕
Devlet ise ciddiye
Neden bunu söyledin peki?
Devlette dermatoloji ilgilenmiyor mu
Cildiye Nedir?, Cildiye Neye Bakar?
Cildiye, cilt hastalıklarını inceleyen bilim dalı.
Günümüzde alerjik deri hastalıkları modern yaşam biçimleri, değişen çevresel koşullar nedeniyle gittikçe artmaktadır. Atopik Ekzema, Kontak Ekzema, Ürtiker (Kurdeşen) gibi deri hastalıklarının nedenlerini bulmak; iç kaynaklı veya dış kaynaklı olup olmadığını anlamak ilk basamak tedavinin yanı sıra hastalıkların kronikleşmesini ve tekrarlamasını önlemek açısından çok önemlidir.
Güneş ışınının deride bağışıklık sistemini baskılayıcı etkisine dayanan bu tedavi biçimi özellikle Psöriasis ( Sedef Hastalığı) , Vitiligo (beyaz lekeler), Parapsöriasis, Mikozis fungoides (deri lenfoması) gibi bağışıklık sistemini ilgilendiren hastalıklarda yıllardır uygulanan etkin , ağızdan alınan immunsupresif ilaçlara göre yan etki olasılığı çok düşük olan çoğunlukla tedavide ilk seçilmesi gereken bir yöntemdir.
Alarjik ve genel vucut ile ilgili ise cildiye
Dermatoloji (Deribilim), deri ve vücut giriş kapılarını (ağıziçi gibi) örten mukoza hastalıkları ile uğraşır. Deri ekleri olarak tanımlanan saç ve tırnak hastalıkları da dermatolojinin ilgi alanına girer. Dermatolojinin uğraştığı bir başka konu ise Zührevi yani Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardır. Bu hastalıklar öncelikle deri ve mukoza bulgusu verdiklerinden Dermatoloji ve Veneroloji (Zührevi Hastalıklar Bilimi) tarih boyunca ile aynı çatı altında yaşamıştır. S
Cinsel yolla bulaşanlar için bu bölümü açmışlar demekki
Bana sorarsan birisi (cildiye) eski ismi.. diğeri yeni ismi (deemotoloji)
Teşekkürler
Rica ederim
Geçmiş olsun
Cildiye
Cevap
4Cevap
8 sene boyunca onlarca cildiye doktoruna gittim hepsi ilac krem ozel yaglar verdi ama gecmedi uc hafta once dermotolaga gittim bor hafta kullanfim ilaclari ve hic birsey yok artik
İkiside aynı dermatoloji latince bir terim
Dermatolog gitmen lazım kız ayool
Dermatologa git
Aynı ikisi fark yok
İkisi de aynı
Değil aynı olsalar ayrı alanları olmazdı
Alamları ayrı değil yan dalları ayrı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar