Cok rahatsız oluyorum tuzlu da fazla yemiyorum cildiyeye gitmeli miyim yoksa gecirmek icin onerileriniz nelr?
Ama genel olarak vucudumda kaşıntı oluyor en ufak tatli veya bir dondurma yesem oluyor

Sivilce kremi
Malzemeler:
Karbonat
Elma sirkesi
Bal
Tarifi:
1 tatlı kaşığı elma sirkesi, 2 tatlı kaşığı bal, 2 çay kaşığı karbonat karşıtırın. Karışımına yavaşça su ilave edin.
Kullanımı:
Gözeneklerinizi açmak ve makyajınızı çıkarmak için yüzünüzü iyice yıkayın.
Yüzünüzü yumuşak bir havlu ile kurulayın.
Maskeyi yüzünüze eşit bir şekilde uygulayın ve 5-10 dakika bekletin.
Yüzünüzü ılık suyla yıkayıp temizleyin, ardından gözeneklerinizi sıkılaştırmak için yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.
Cildinizin doğal, sağlıklı ışıltısını geri kazanmasına yardımcı olmak için bu maskeyi haftada birkaç kez uygulayın.
Karbonatın antiseptik ve anti-inflamatuar özellikleri, sivilceleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
Aynı zamanda ciltteki pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olarak yeni sivilce oluşumunu önler.
Elma sirkesi, sağlıklı ve canlı yeni deriyi ortaya çıkarmak için ciltteki ölü hücreleri arındıran
alfa hidroksi asitler içerir. Elma sirkesi aynı zamanda güçlü bir antibakteriyel,
anti-fungal ve sivilceye neden olan bakterilerle mücadeleye yardımcı olan antiviral bir malzemedir.
Maske içindeki bir diğer malzeme olan bal, antibakteriyel özelliği sayesinde cilde çok iyi gelir.
Ayrıca bal, cildinizin doğal ışıltısını kazanmasına yardımcı olabilecek antioksidanlardan da bir miktar içerir.
NOT:
Burada önemli olan elma sirkesinin asetik (asit) içermemesidir. Sirkeyi marketlerden alıyorsanız asetik asit içermediğini
mutlaka kontrol edin. Sivilcelerle mücadele edeyim derken cildinize zarar vermenizi istemeyiz.
Buraya soracağına cildiyeye gitsen daha iyi. Sıradan olmamalı görsellere bakınca.
Randevular cok gec tarihe oluyor o yuzden siradan olmamali derken
Cildiyeye gitmelisin. Krem falan verir geçer diye düşünüyorum. Nedenine gelince yediklerine dikkat ettiğin halde çıkıyorsa hormonal olabilir. Regl düzenin falan ne alemde? Bunları göz önüne alarak nedenini araştırmalısın. Cildiyeye de eğer ki sorun hormonal değilse mutlaka gitmelisin
Regl duzenim normal bir zaman mecburi olarak geciktirici kullandim ama duzene girdi bir sorun yok cekirdek felan da yemiyorum tuzlu olarak ama genel olarak ozellikle dondurma felan yediğimde 1 tane vücudumda kaşıntı oluyor gerçi yemeden de oluyor gibi ama 😔
Cildiyeye gitmelisin eğer müdahale etmezsen artacağını düşünüyorum evde kendin maske de yapmamalısın her ne kadar doğal olsa da limonmuş karbonatmış bunlar iyi gelmeyebiliyor en iyisini doktorun belirleyecektir.
Teşekkür ederim. 😊
Düzenli peeling ve limonlu ikililer onların tarifleri baya etkili
Cevap
14Cevap
Elma sirkesini hafif suyla karıştır pamukla yuzune bir iki sate bir uygula.
Cildiyeye tabii ki gitmelisin. Buradakiler daha iyi bilecek değil.
Bende de var sivilce gibi şeyler, nerden geliyorlar anlamadım bu yaştan sonra
İlacı var ablacım sürüyosun 2 güne kurutuyo bidahada sürdüğün yerde çıkarmıyo.
Aşırı Tatlı tuketmektenmis ben cildiyeye gittim ilaç verdi
erkenik bunlar geçer zamanla o kadarda hötü değil dert etme
Ergenlik yasimi da gectim yani 21 yaşındayım 😂
genç gösteriyosun ten rebginden bebeksi yani gözüme öyle geldi ama güzel kızsında hani :)
Aman ne guzelligi ama tesekkur ederim bir maşallah dersiniz artik 😂
kendine haksızlık etme kız güzelsin işte maşallah sana dudaklarından bıounundan belli gözelliğin senin :)
bende de bu aralar yüzüm ve boynnumda sivilceler sardı ne yapacağımı bilmiyroum
Kesinlikle @gano. adresi sayfasından aldığım sabunu öneriyorum size yüzüm resmen bebeksi oldu kısa süredeee alııın aldırın mucize sabun
Benzamycin 1 haftaya kadar temizler.
Bir tedavi yöntemi var
Demekki alerjin var o yediklerine
kendinle barisik ol ve yuzune asla elini surme
Cildiyeye git ama çok zor geçiyor
Bunun için üzülüyor musun
Ergenlik sivilceleri geçer elbet
Yağlı şeyler ve abur cubur yeme geçer
Azitro kullan kurutucu
Doktora gitmelisin.
Bence zamanla
Optur gecer 😉